Video: brug zwiept op en neer door vrachtwagens

Auteur: , 26 Reacties

Zwieperdezwiep, deze brug heeft het zwaar te verduren. Het drukke verkeer van tegenwoordig lijkt niet helemaal veilig op het gevaarte.

Schommelbrug

De inwoners van Istanbul zijn bezorgd. De grote brug over een kloof in de stad beweegt door de vele vrachtwagens intens op en neer. Op de versneld afgespeelde video is goed te zien dat de brug aardig zijn best moet doen om de chauffeurs veilig naar de andere kant te krijgen. Nou kan een brug beter meebewegen dan afbreken of scheuren, deze overloper doet echter aan extreme ochtendgymnastiek.

Wat rijden er trouwens onwaarschijnlijk veel vrachtwagens in Turkije. Nederlandse files zijn er niets bij. Logisch dat de brug schommelt alsof het de wieg is van een obese baby.

Check het op autojunk.nl26 reacties

Tsjah… mechanische belastingen he.
Op een gegeven moment in het filmpje staat er ook een file aan de ene kant, niet aan de andere kant. De file aan de ene kant zorgt ervoor dat er constant vrachtwagens optrekken en remmen, en daardoor natuurlijk tijdelijk veel kinetische energie weer “kwijt” moeten van hun vaart en deze kracht overzetten op de brug.
Ideale stresstest met levende proefkonijnen. Deze brug krijgt van mij +1
@toroloco:

Deze brug krijgt van mij -NUL!!- -=edit: language..=-. Omdat hij teveel beweegt.

Wat denkt ie wel niet…
@MLTB: Je bent je medicijnen vergeten?
@MLTB: normaal taalgebruik please
@robert89 inderdaad
Het is niet per se gevaarlijk maar de verkeersdichtheid is daar wel erg hoog. Ik zou me eerder zorgen maken dat als er een ongeluk gebeurt, de plek compleet onbereikbaar is.
@Dev: Klopt, als er daar een ongeluk is, sta je minimaal 3 uur lang in de file. Ik maak het bijna ieder jaar weer mee.

Zucht…
Veel bruggen bewegen, ook de door Hollandse bedrijven gebouwde . en ik weet er twee te noemen.
@rob68: En welke bruggen zijn dat?
De brug schommelde die dag zo hevig omdat er een staking van vrachtwagen chauffeurs was en er alleen maar vrachtwagens aan een kant van de brug stonden. Deze beelden zijn ook uitzonderlijk zelfs niet bij een storm. Laatste keer dat het zo schommelde was tijdens de zware aardbeving van 1999.
@Redactie: Een echt kwaliteitsartikel kan ik dit niet noemen, vermeld op z’n minst dan welke brug het is. Bij deze: het is de Fatih Sultan Mehmet brug, ( /Tweede Bosporusbrug)
http://goo.gl/maps/ZMbLE
-edit: nutteloze bijdrage-
Dit is een uitzonderlijk geval, de vrachtwagen chauffeurs zijn hier aan het protesteren tegen een nieuwe regel dat gemeente ─░stanbul wil/heeft invoeren/ingevoert.
@mmot05: sorry het gaat niet om een nieuwe regel, heb het even opgezocht; gemeente Istanbul heeft een uitgraving terrein dicht gegooid dat waarschijnlijk een belangrijke inkomens bron was voor deze truckers.
Ik weet niet maar de meeste bruggen bewegen toch? verkeer, wind, e.d.

http://www.youtube.com/watch?v=8mcfeLK5YNs
Ga maar eens op de Moerdijkbrug in de file stil staan terwijl aan de andere kant het verkeer gewoon rijd. Dan zit je te shaken in je auto.
Mwoa zo extreem is het nou ook weer niet.
Valt wel mee, toch? Ik zie hem hooguit een metertje doorzakken.

Schepen krijgen meer voor hun kiezen en die blijven ook heel.

Ik heb altijd geleerd dat sterkte en stijfheid twee heel verschillende dingen zijn. Elke constructie moet voldoende sterk en voldoende stijf zijn.
@Original_Arnoud: http://youtu.be/89Mw6L69b6Y
@fortuna:
En dat is dan alleen nog maar van de golven. Wat denk je dat de verschillende beladingstoestanden met een schip doen?
Paar jaar geleden was de erasmusbrug ook flink aan het zwieberen toen we met de dance parade erover heen gingen. Daar was vooruitspoelen niet voor nodig, je kon het zien en voelen…
Lijkt mij niet meer dan normaal voor een hangbrug hoor :)
Een brug moet kunnen leven, anders breekt ze!
Als je iets zo hard maakt als glas dan breekt het bij de minste slag, als je iets “soepel” maakt, zoals staal, dan gan het veel meer belasting aan.
Het verkeer in Istanbul is een hekseketel, vergelijk het maar met Parijs keer 10.
En het is een echte metropool, alleen ’s nachts gebruikten wij toen de brug, overdag
altijd 1 van de vele kleine veerpontjes die over de Bosporus varen.
Kon je nog ff lekker snacken aan boord ook.
Oh, wie klaagt over de files in NL, moet daar maar eens een weekje gaan rondrijden.
Voor straf !
@desjonnies: Inderdaad haha.

Vorig jaar waren ze bezig met het onderhoud van de brug (eerst de kant van Europa naar Anatolie), 2 banen van de 4 stonden nog open en ja, daar sta je dan met 10 rijen auto’s die 2 rijstroken in willen rijden. Man man man, we waren al blij dat we na 15 min al aan de Anatolische kant waren.

Dag of nacht maakt daar weinig uit, elke keer (bijna iedere zomer) maken we die drukte daar weer mee, midden in de nacht om 02:00 uur sta je daar nog in de file, pff…

Me pa zegt altijd: Laat diegene die hun rijbewijs pas hebben maar is keer hier in Istanbul rijden, als het hun lukt veilig aan te komen aan de andere kant van Istanbul, dan hebben ze die rijbewijs eerlijk verdient.
Dit is normaal.

Dit daarentegen niet:

http://www.youtube.com/watch?v=j-zczJXSxnw
Vast al die komkommers die eroverheen gaan…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).