Video: Casper vaart mee in een sleeper-boot

Branded content, 21 Reacties

Vandaag hebben we het over boten en pk's!

Casper in een Boot

Tijdens de Suzuki proefvaartdag mocht onze Casper diverse motoren aan de tand voelen. Allemaal krachtbronnen van Suzuki Marine met vermogens van 2 tot 350 pk. Dat laatste aantal is overigens afkomstig uit de nieuwe Suzuki DF350A-buitenboordmotor (4,4 liter V6 baby!), die onlangs een belangrijke innovatieprijs heeft gewonnen. Tevens voer hij mee op een tender met 2x 200 pk. Varen kan echter ook laagdrempelig zijn, zo heb je vanaf 829 euro al een klein rubberbootje en voor 849 euro zit er een 2,5 pk motor bij. Ook die zijn door ons aan een korte vaartest onderworpen.

Met passend vervoer gingen we op weg naar het water bij Zeewolde, check de video hieronder:
21 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Casper, 350 pk is niet het grootste op de markt. Mercury levert 400 pk, Yamaha sinds kort 425 en Seven Marine levert zelfs tot 627 pk!
@papkar: sevenmarine is echt niet normaal.
Dodemansknop-koortje aan graag.
Zo’n rip is wel gaaf hoor. Heb 2 jaar terug tijdens een wakeboard event in een rip gezeten met 3x V8 350pk. Dat ging echt bizar hard en ik zat zelf nog in de boot. Je kon er ook nog achter hangen in een band voor als je echt levens moe was. Die gast had die dag 3 van die banden door midden getrokken met zijn krankzinnige power.
@kennone: ik snap dat het snel was maar Rest in Peace is wat overdreven hoor. Zo’n boot heet een RIB (Rigid-hulled Inflatable Boat).

Wel een gave ervaring denk ik!
@gulli: haha was idd een toffe ervaring. Had niet verwacht dat het zo hard gingπŸ‘ŒπŸΌπŸ‘ŒπŸΌ
@kennone: Banden kapot trekken? Dan is die gast levensgevaarlijk bezig en zou ie een vaarverbod opgelegd moeten krijgen. Niks stoers aan om mensen in gevaar te brengen.
@kukuk: het ging ook echt veelste hard om er nog een band achter te hangen. Die gasten die er af geslingerd werden ketste als steentjes over het water en somige kwamen er vuurrood uit. Neemt niet weg dat het aanboord van de RIB wel extreem gaaf was!!
Zoveel Suzuki’s en dan toch de ene met teveel en de rest met te weinig wielen….
Mercury levert een 400pk 6-in-lijn; en dat was 2 minuten op google.
Yamaha doet een 350pk V8; voor de liefhebbers.
@gregorius: Moet je voor de gein eens Se7en Marine googelen.
Het is een wonder, nog geen azijnzeikers die zeggen: boot-blog? Hier kom ik toch niet voor. Bla bla.

On-topic: Vet man dit, al ben ik meer van het rustig bootje varen en relaxen. Ieder z’n ding.
Zelf jarenlang gevaren, heerlijke maar bovenal zeer dure hobby. Wij eindigden met een 23 foot speedboot met 350 v8 inboard, wat kijk ik met een brede grijns terug op die tijd.

Zelf ook een RIB gehad, ook erg gaaf.

De snelheidservaring is heel anders, maar toch ook vergelijkbaar met die van een auto. Een 7 meter RIB die 90 km/h gaat geeft een gevoel van vliegen over het water. Een jacht van 30 meter die 90 km/h gaat is alweer heel anders. Vergelijk het met 200 km/h rijden in die Suzuki Swift sport en 200 km/h gaan met een 760i.

Leuk uitstapje naar de boten. Snelheid ervaren kan op zoveel meer manieren dan alleen een auto :)
@87sandyd: voor de ervaring eens van een flinke heuvel af fietsen. Heb op een zomervakantie in Spanje 70kmh gehaald. Dan hoor je zelfs je wielnaaf zoemen! Lekker slim in me zwembroek op slippers, maar het gaf me een snelheids beleving die je anders niet snel krijgt!!πŸ‘ŒπŸΌπŸ‘ŒπŸΌ
Leuk item.
1 puntje van kritiek; het geluidsverschil tussen spraak en muziek mag wel iets vloeiender. De muziek is knetterhard in vergelijking met de spraak. de overgang was niet prettig.
@milan0: Op een specifiek punt of over de hele video? En kijk je op mobiel of op je computer? Ik probeer er altijd op te letten, vind dat zelf ook vreselijk irritant… :)
@martijngizmo: door de hele video heen. Ik bekijk filmpjes altijd op de pc.
Maar zoals ik al zei is het een leuk item, daar doet dit niets aan af.
Maatje van mij heeft een speedbootje van 4,5 meter met suzuki 60pk outboard, gaat snel zat op de maas.
Bootjes zijn serieus leuk. Mijn schoonvader heeft 2, een pontonboot met 90 pk en een ‘bass boat’ met 230. Die laatste gaat serieus snel en voelt nog veel sneller dan het is.
Ps. 230 pk in zo’n smalle boot is dus ongeveer net zo snel als die 2x 200pk aan het eind en het stuurt ook nog ontzettend lekker. In Amerika mag je op meren ook gewoon zo snel als je kunt, en er zijn dan eigenlijk geen golven tenzij je ze zelf maakt.
Alles moet daar natuurlijk groter, sneller en sterker en de huidige baars-vissers-boten zijn al weer veel sterker, 300+ pk in relatief kleine platte bootjes.
Bijna eng.

https://ibb.co/iM3Y6o

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).