Video: custom bike met Lamborghini V12 wint het internet

Auteur: , 26 Reacties

"Kom, laat ik eens een enorme V12 in een motorfietsframe leggen." ~ Epische Baardman, 2014.

Lamborghini-motorfiets

Cars & Coffee-achtige evenementen draaien vooral om de ijdelheid van petrolheads, dus is het zaak met een nekkendraaier te komen, en deze motor slaagde daar aardig in. De setup is ontzettend onpraktisch, maar daar ontkom je niet aan met een motorblok van dit formaat. In feite ligt de krachtbron open en bloot vóór de berijder. De voorvork ligt niet onder, maar bijna een meter voor het stuur, en hiertussenin zit nog een bonkige brandstoftank.

Daarnaast willen we niet weten hoe de koeling geregeld is op momenten dat je stilstaat. Maar prik even door alle praktische bezwaren heen: iemand heeft een fokking Lambo-V12 in een motor gelepeld! Een dikke vette hoedtik richting onderstaande Steampunk-opa uit Georgia, ook al lazert ‘ie bijna om met zijn zware motor.26 reacties

Ik wil zelf nog een keer een project doen met een boxer blok. Praktischer, want je zwaartepunt komt een stuk lager dus je komt er nog ergens mee….
@EJS: koop een BMW moto, en win tijd en geld
@breakingpoint:

Of een GoldWing. Maar goed, ik dacht meer aan iets met een Porsche logo op het blok. Voorlopig blijft het echter bij dromen :)
@ejs: heeft n Goldwing een boxermotor??
Man met baard: +1
*strijkt nog maar eens met hand over zijn begroeide kin*
@awesome: Barney stahp! Don’t lie!
Zou er nou ergens een lambo met een 750cc honda blok rondrijden?
@vvti: als je downsized hoor je er tegenwoordig bij dus wie weet ;)
Ik heb geen verstand van motoren, maar is dit uberhaupt goed te berijden? Afgezien dat de bestuurder wat wankel is. Ook een jonge sterke man zou er niet veel mee kunnen denk ik? Ik dacht dat de voorloophoek (of zoiets van de voorvork) zo een rare afstand heeft t.o.v. het stuur en de leunhoek, etc.. waardoor deze motor heel gek zal reageren op stuurinput? Nogmaals ik heb er geen verstand van, maar zijn dat niet dezelfde natuurkundige krachten die tankslappers veroorzaken? Toch? Anyways.. ik kijk wel.. nee dank u.. ik hoef niet een rondje..

OT: een mooi project. Maar ik neem aan dat die nog lang niet af is. Waar is alle mooie lak, lampen, etc. Als het filmpje afgelopen is komt er een aankondiging van YT van een Lincoln Zeyphir V12 motorfiets. Je klikt door.. kijkt die ook.. en was deze meteen vergeten.
@Freewarefreak: sinds wanneer maken Amerikanen zich druk om hoe iets de hoek om gaat !?
@davelepeef: sinds jij topgear kijkt
@autonieuwsvandestraatje: ik durf bijna niet te zeggen dat ik geen reet van je reactie op mijn geintje begrijp, straks komt er weer zo’n ongetwijfeld zuur bedoelde droeftoeterreactie die ik niet snap, zit ik met twee vraagtekens opgescheept…
@davelepeef: sinds ze een stuurkolom gebruiken in hun auto’s?
@autonieuwsvandestraatje: ik zei toch “hoe”, niet “of” =]
@autonieuwsvandestraatje: Nee was voor die tijd ook al zo ;)
Het ding valt bijna van ellende door zijn assen, vanwege het gewicht van het motorblok.
Oke, je kunt er helemaal niks mee maar het klinkt in ieder geval beter dan die Tesla die onder dit artikel staat. :-)
Doodzonde! Zo’n blok hoort te liggen in een Lambo of een powerboat en nergens anders in. Zeker niet zo’n gare fiets.
@stradale888: Mee eens. Vind er geen reet aan. Een motorfiets in tweeen zagen en er een V12 motor tussen stoppen is niet zo heel knap. Het geheel praktisch of mooi (kan ook naked zijn) of snel maken, is een kunst apart. Dit is alleen ‘omdat het kan’ en ‘ik wil opvallen’, zonder enige echt toegevoegde waarde.
Slap aftreksel van Bill Gelbke’s Roadog.
Zonde. Het zou waarschijnlijk uit een schade-Lambo komen(anders snap ik het helemaal niet). Maar om het dan zo bij te hangen is wel erg kansloos, dan zie ik nog liever een Lambo-v12-blender..
3x gasgeven en de peut is op.
Niets anders dan show, puur Amerikaans.
Rijden zal bagger slecht zijn.
Leuk idee, maar praktisch is anders!
Heb een aantal jaar terug op de motorbeurs ook een motor met een V12 van Aston Martin
bouw dan een V12 1,0L blok ofzo, dan ben ik impressed…

Of een V8 500cc (voorbeeldje dat ik erg vet klinken vind: https://www.youtube.com/watch?v=UBdaBMmk6w8 )

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).