Video: de Trabant Turbo Quattro is een Oostblokbeest

Auteur: , 24 Reacties

Stel: je rijdt je Audi TT in de puinpoeier. Maar je hebt nog een projectje in de vorm van een Trabant in je schuur staan. In Polen kan alles, maak kennis met Koning Sleeper!

De liefhebbers van de Trabant zullen meteen zien dat de wielen niet kloppen en dat die uitlaat wat vreemd is, maar dat zijn dan ook meteen de enige zaken die strikt noodzakelijk zijn. Als je hoort welke aandrijflijn er in deze auto zit is het risico namelijk aanwezig dat je onderkaak je bureau raakt. Dit is mogelijk de meest sexy Trabant ooit.

De eigenaar van deze auto reed namelijk een tijdje geleden zijn Audi Ur TT (Quattro, 225 pk) total loss. De aandrijflijn was echter nog bruikbaar en werd in zijn Trabant gepropt. Inclusief 1.8T 20V en Quattro vierwielaandrijving. Hij kietelde het geheel nog een klein beetje tot 270 pk, pikte wat spulletjes uit het interieur en ging aan het knutselen. De planning werd voor het project kwam tot stand op een pizzadoos.

Het resultaat? Een sprint van 15,5 seconden. Naar de 200 kilometer per uur dan, de sprint tot 100 duurt 4,5 seconden. De Trabant moest flink verstevigd worden en weegt dus nu 1120 kilogram (een standaard Trabant komt uit op iets meer dan 600 kilogram). En denk nou niet dat de eigenaar helemaal gestoord is: hij wist de remmen, ABS en het ESP systeem ook over te zetten. Bovendien zorgen Toyo T1R banden voor de nodige grip. De topsnelheid is nog niet bereikt met het project, maar ligt uiteraard ruim boven de 200 kilometer per uur. De gemiddelde Civic zal het niet winnen, dus.

Check ook deze video, maar zet wel eerst even je geluid zacht want er is iets niet helemaal in orde met de audio.

Via Autoforum.cz / Fotocredit: Artur Owsiany24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Heerlijk, mooi kleurtje ook. Alleen jammer van de Audi klokjes.
Dr staat ook een Trabi station op youtube met een turbo VR6 en 4motion. Blijkbaar swapt dat vrij makkelijk, VW spul in je Trabi.
@E34M5Touring: De laatste trabi’s kwamen met een LowNOx polo blokje ( gewoon een 1000 cc of 1300 cc Polo blokje uit de late jaren 80/90. Niet dat die motorsteunen compatible zijn met de grotere blokken zoals de 20v-1.8T of de VR6, maar toch: VW techniek in een trabi is niet zo vreemd. Net zoals de Seat Marbella trouwens: de Inca had gewoon een 1.4 Polo Diesel blokje ( ook weer LowNOx natuurlijk :—–) )
@postzegel: Oh dat wist ik niet. Dacht dat het altijd zo’n jankende 2takt was.
@postzegel: ik dacht dat Marbella’s altijd overliepen van de Fiat onderdelen? En dat Inca’s heeft nooit een 1.4 diesel hadden maar alleen 1.9 SDI’s en (P)TDI’s?
@knapzuur: My bad: Seat Terra bedoel ik.. niet de Inca, de Inca is gewoon een VW Caddy2/6KV.

De Terra = Fiat Panda, in Seat vorm, met laadbak.

http://prettycarz.com/image.php?pic=/data_images/models/seat-terra/seat-terra-01.jpg

Met “Seat” 1W motor ( 1.4 ID Diesel) http://s1077.photobucket.com/user/alixcompo/media/DSC01712_zps5fc136d5.jpg.html
Best gaaf als ik eerlijk moet bekennen.
Doe er volgende keer NSFW boven zetten, mijn buurman zit me raar aan te kijken…
Dit soort tuning kan ik nou waarderen, plusjes voor deze man
Doe mij maar zo’n trabant als sleeperšŸ˜
Geweldig dit, ik hoop op een leuk filmpje binnenkort
amaiiii
Hij is wel heel gaaf hoor. En ook serieus professioneel in elkaar gezet. Het is geen beunhazenwerk. Ik vind het geweldig zulke projecten!
Het kan er alleen maar veiliger op worden.. Zo’n TT dat is pas een gevaarlijke auto!
Super, de hardware uit een afgeschreven auto slopen, dat bekwaam in een van de lelijkste auto’s ooit proppen waardoor dit opeens een prima uitziend wagentje word en dan foto’s maken voor een muurschildering van een Spitfire van het Poolse 303 squadron, helemaal goed.
GE-WEL-DIG!!!
Heel dik, lekkere kleur ook
@jurdespotter: hij is bruin… Poep ook…. Ieuw…
jammer van die uitlaat, ziet er niet uit… verder een gaaf project, mooi kleurtje ook.
Wat gaaf! Hebben dit ding. Echt een heel leuk project.
Die wil ik voor kerst
Erg gaaf dit!! Zo kan het ook.
rete geile kar !
Ben benieuwd of de ESP ook echt lekker werkt. Auto heeft natuurlijk totaal ander gedrag en gewichtsverdeling, dus ESP kan dan zomaar onverwachts wel of niet ingrijpen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).