Video: deze Ferrari Testarossa met V12 klinkt episch

Auteur: , 28 Reacties

Vroeger, toen we nog nooit van downsizing en sound generators gehoord hadden, was daar de Ferrari Testarossa. Een Italiaan met heerlijke V12 en een bizar lekker geluid. Nu nog lekkerder.

De Ferrari Testarossa klinkt heerlijk

Dat komt omdat deze beauty uit 1984 voorzien is van een X-OST uitlaatsysteem. De 390 Italiaanse paarden hebben daardoor een net wat rauwere stem gekregen.

Het is best uniek dat een oudere Ferrari van aftermarket-spul wordt voorzien. Er zijn van de Testarossa immers maar 7177 exemplaren gebouwd en het origineel houden van deze klassieker zou ongetwijfeld beter zijn voor de restwaarde. Toch kunnen we het de eigenaar niet kwalijk nemen, dit klinkt waanzinnig.28 reacties

Niet alleen deze Testarossa maar alle Ferrar’s van vroeger klinken episch, vooral de F355 (schakel). De hedendaagse zoals de 458 en de wat oudere F430/360 klinken voor geen meter vergeleken met de oldtimers…
@Homer55: 360 klinkt best goed nog
@jzaero: Vooral de Challenge Stradale produceert een bizar geluid!
@davidf40: mwah… Die 360 stradale vind ik juist teveel van het goede.
De F430 is helemaal op te huilen, daar hoor je zo goed dat die kleppen ineens open gaan.
Best dat het geluid ge-engineerd word, maar zorg dan dat het niet opvalt. Vind dat je trouwens bij bijna alle moderne Ferrari’s hoort dat het een beetje kunstmatig is.
@Homer55: hoho, een 430 Scud krijg ik anders nog altijd een harde piel van hoor!! De ‘basic’ 8 pitters van Ferrari klonken vroeger ook niet geweldig, 308 etc, of vergis ik me?
Klinkt inderdaad lekker!! In mijn ogen hoort elke Testarossa wit te zijn en dient er verplicht een wit linnen pak gedragen te worden. En niet te vergeten een paar matching Italian loafers natuurlijk. Bandje met Crockett’s theme en dit uitlaatsysteem monteren. Sorry, ik moet gaan. Elvis heeft honger..
@E34M5Touring: En sokken uit!
@E34M5Touring: Mja maar als ze allemáál wit zijn valt die referentie een beetje weg! Om toch in de goede sfeer te blijven voor mij graag een zwarte met gouden BBSjes!
@davelepeef: Is ook weer waar :p. Neem jij gerust een zwarte. Gun ik jou ;)
@E34M5Touring: K zal altijd de Testarossa linken aan de tofste politieserie ooit! Meer 80s dan Don Johnson en Philip Michael Thomas in een Testarossa met Jan Hammer op de achtergrond kan het niet worden!
So much awesomeness!

Wel jammer dat die andere politieserie met Don Johnson (Nash Bridges) niet zo cult is geworden. Iedere aflevering uitgezonden op 13th Street genoot ik met veel plezier. Nu is het niet meer te zien :(

OT: wat een geweldig mooie wagen is de Testarossa toch. En dat sound o.0 Deze Testarossa klinkt ook heerlijk! Goeie upgrade
@toyotafortuner: Nash Bridges vond ik teveel humor en te weinig actie. Coole Cuda maar verder… Miami Vice, tja, epic awesomeness als je het mij vraagt. De race tussen de Daytona en de Countach (season1) draait minstens 1x per week bij ons thuis!
super auto super geluid! Wanneer gaat Ferrari weer is mooie auto’s maken?
Klinkt bijna nog rauwer dan een 250!

Voor degene die het praten wil overslaan: de actie begint op 1:18
Testarossa met een V12? Duchtig verbouwd dan!
http://www.autoblog.nl/nieuws/het-verschil-tussen-een-boxermotor-en-een-platte-v12-68180

:-)?
@reistje: Dan nog vind ik het ver gaan om dit een V12 te noemen. Een V12 heeft een blokhoek van <180 graden imho. Hier ligt een platte 12 in.
@emjee:
Jammer joh, jouw waarheid is niet DE waarheid, hier ligt gewoon een 180 graden V12 in.
Wat echter wel een raar puntje is, de bak ligt onder het blok, dag laag zwaartepunt.
OT:
Over downsizen gesproken, de inhoud bedraagt nog geen 5 liter, nog steeds veel maar kleiner dan wat Mercedes nu in een C-klasse legt. We gaan dus gewoon terug naar realistischer motoren. Zijn kleine broertje was destijds een 3.2 V8 en dat is nu 4.5L.
Tis wel een vroege TR trouwens; zie de hooggeplaatste enkele spiegel.
@emjee: Inderdaad, en wat ziet dat er belachelijk uit.
@towi1989: die nieuwe met die kunstmatig opgepakte ronde achterlichten. Die ziet er pas raar uit.
@towi1989: Dat maakt de auto juist nog meer uniek. Geweldig toch!

OT: een uitlaatsysteem kan je toch altijd weer wijzigen? Gewoon de originele bewaren (voor het geval je m ooit mocht verkopen)
@emjee: sommige testa’s zijn later verbouwd naar monospecchio (iirc) spec, dus dat weet je nooit zeker.

Gaaf ding verder, had er vroegah nooit zo veel mee maar inmiddels (oa door het kijken van Miami Vice) ben ik ze wel gaan waarderen. En ze zijn nog niet zo belachelijk duur als de Ferrari’s uit de jaren ’50, ’60 en ’70.
Keep your lane en hop, knallen we ff met 200km/u langs een ingeslapen 911 ;-)
ooow joh maar als je hem verkoopt knal toch weer de oude uitlaat er op
Lekker OLDSCOOL dat langzame opschakelen en die ene achteruitkijkspiegel alleen links :)
Die gele F355 Spyder aan het eind…….
390 pk V12 in een sportwagen.
Tegenwoordig kan je al een 4 deurs BMW diesel krijgen met dat vermogen.
hahaha
Wat een trage gearchanges zeg.. Of ben ik te verwend met mijn M-DCT?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).