Officieel: ook Japanse sportauto’s fikken prima

Auteur: , 14 Reacties

Je zou het gezien de reputatie van de eerdere NSX-modellen niet direct verwachten, maar Honda wilde dolgraag nogmaals bewijzen over een echte sportwagen te beschikken.

NSX fikt af op de Nürburgring

Hoe je dat doet? Je kunt natuurlijk met afschrikwekkende snelheid over de Nordschleife jagen en het ronderecord twintig seconden scherper zetten. Of opscheppen over het aantal pk’s en het koppel van je nieuwe paradepaardje. Toch kan het allemaal een stuk overtuigender dan dat, zo weet men ook op het hoofdkantoor van Honda in Tokio.

Wil je in één adem genoemd worden met de LaFerrari, Lamborghini Aventador en McLaren MP4-12C, dan kan dat maar op één manier: je auto eens lekker laten fikken. Nu weten we al een week dat de nieuwe NSX zich dankzij een V6 die ietsje te heet werd prima thuis voelt tussen zijn collega-supercars. Maar inmiddels beschikken we dankzij Worldcarfans over bewegend beeld van de afloop van de testrit op de Nürburgring.14 reacties

Wel goede camouflage zo…
En toch doen ze het beter dan de genoemde merken; de testauto brand af en geen productiemodel. Hoewel het waarschijnlijk het gevolg is van een crash kunnen ze er toch nog iets aan doen voordat hij op de markt komt.
@towi1989: ik mag toch hopen dat het juist niet het gevolg is van een crash. Dat de auto bij een crash in vlammen opgaat is vanuit veiligheidsoogpunt onacceptabel. Als dat bij een vergevorderd prototype gebeurd zou het het wel eens het einde van het project kunnen betekenen. Laten we hopen dat het gewoon een slordig gemonteerd onderdeel was dat de brand veroorzaakt heeft.
@towi1989: een crash lijkt me onwaarschijnlijk gezien de bandensporen op het gras. De testrijder heeft de wagen zo te zien rustig aan de kant kunnen zetten.
Beetje opgewarmd nieuws?

http://www.autoblog.nl/nieuws/de-nieuwe-honda-nsx-maakt-eindelijk-zijn-ringdebuut-68823
@elektricidad: indd, dat dienieuwe nsx is afgebrand is oud nieuws
@elektricidad en @johanhummer9: Nu weten we al een week dat de nieuwe NSX zich dankzij een V6 die ietsje te heet werd prima thuis voelt tussen zijn collega-supercars. Maar inmiddels beschikken we dankzij Worldcarfans over bewegend beeld van de afloop van de testrit op de Nürburgring.
Dit wordt dus een echte supercar!…
Honda NSFIKS
@E34M5Touring: badum tssss.
De achterkant komt me bekend voor…
Iemand trouwens een idee of deze type camouflage ergens te koop is in wrap/sticker vellen?
Krijg je er van als je te veel van je europese concurrenten kopieert
De audi r8 hoort ook zeker in het rijtje afgefikte bolides thuis ;)
Tsja…. wat kan je hier van zeggen ? Als het niet affakkeld kan het nooit als echte ‘supercar’ gezien worden. Dat hoort er nu eenmaal gewoon bij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).