Boer zoekt Jeep: 2000 pk en 64-inch [video]

Auteur: , 16 Reacties

Geen modderpoel is te diep voor dit enorme beest, dat ergens in de verte iets wegheeft van een Jeep Wrangler.

Jeep met ruim 2000 pk

De mannen van het Farm Jeep Racing Team kijken niet op van een moerasje meer of minder. Sterker nog: ze rijden er met alle plezier zelfs dwars doorheen. Deze kruising tussen een monstertruck, een trekker en een Wrangler is daarvoor hét perfecte gereedschap.

Het V8-blok is opgepept naar meer dan 2000 pk’s, die zich via een viertal tractorbanden (à 64 inch, eat that Hummer!) in welke ondergrond dan ook vastbijten. Alles bij elkaar weegt het gevaarte meer dan 3.600 kg, maar daarmee komt dit beest nog steeds uit op een gunstige pk/kg-verhouding.

Coureur Kenny Miller weet er in elk geval prima raad mee, getuige onderstaande video’s.16 reacties

0-100 tijd?
Ik vraag me eigenlijk af op welke vermogensbank dat gemeten is geweest, die wielen zullen er waarschijnlijk niet opgestaan hebben…
@Volvo_440_turbo: Het vermogen veranderd niet met andere wielen. Wel wat je vervolgens met dat vermogen kunt bereiken. Kleine wielen meer kracht en acceleratie en grote wielen meer snelheid. Wat je overigens weer teniet kunt doen door andere tandwielverhoudingen in de aandrijflijn.

Wel vraag ik me af of dit vermogen aan de wielen of aan de krukas is gemeten. Ding heeft volgens mij best veel vermogensverliezen door die tussenbakken en die enorme differentielen.
@lekbak: de massa van de wielen is een stuk groter dus het zal wel degelijk uitmaken voor de responsiveness
@cbr600rr: wielen hebben overal invloed op.. Maar denk dat het inderdaad wel verliezen op zal leveren wat betreft de differentiëlen en alles
Het land omploegen en het wegbrengen van je aardappels zal nu niet meer dan een uur in beslag nemen!
De hamvraag;

In welke bijtellingklasse valt hij?
BWOOAAAAAPP.

Dat gaat mooi zo!
Ik zou er een paar ruitenwisser op zetten. Dan zie je waar je heen stuitert. Verder kun je wel overal lekker makkelijk bij zo.
@Kvgorp: O op filmpje 2 zitten ze er wel op.
Leuk voor NASCAR volk
Heerlijk, plezier maken redneck-style.

En of ‘ie nou wel of geen 2k PK heeft doet er helemaal niet toe: het maakt herrie, je kunt er mee door de modder raggen en het zuipt benzine.

http://treasure.diylol.com/uploads/post/image/485591/resized_natuuuur-meme-generator-ik-vind-helemaal-hartstikke-mooi-e8fbd4.jpg
Van 0 – super smerig onder de 4 seconden. lekker
Dat ding is dus niet zo goed in een touwtrekwedstrijd en blijft ook gewoon in de modder vastzitten, blijkt uit het tweede filmpje.
Waarom zo veel accu’s?

En Gravedigger heeft ook zo’n ding gebouwd, met denk ik iets meer vermogen:

http://youtu.be/_eJ3-4nhSB4
Zwartecross 2015? caravantje erachter en gaan

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).