Video: eerste autonome auto is…een VW Golf 2?

Auteur: , 24 Reacties

"Kijk, mam, zonder handen!"

De Chill-Golf

Je hebt petjes en je hebt opperpetjes. De pretletter die op een zonnige augustusmiddag zijn Golf heel relaxed over de A171 in North Yorkshire stuurde zal nog lang last hebben van zijn actie. Hij had hierbij de handjes permanent niet aan het stuur, maar lekker nonchalant in de nek, en reed bovendien te hard, hetgeen hem op de belangstelling van een politiecamera kwam te staan.

Op de video, die zonder pardon door de politie op JoeTjoep is gezet, is te zien hoe de 36-jarige Richard Newton (Jacob Kohnstamm krijgt bijkans een rolberoerte van al deze details, maar in de Angelsaksische landen gaat het er wat anders aan toe dan hier) doodleuk een halve minuut met 101 km/u en de handjes in de nek over de weg cruist.

De rechter kon er niet om lachen, en gaf de man een rijverbod van 12 maanden (fors, maar we kennen zijn historie niet natuurlijk) en veroordeelde hem tot een boete van 625 GBP (een kleine 800 euro) en 100 uur schoffelen, aldus de Beeb. Leg dat eens naast de 200 uur papiertjes rapen dien je hier krijgt als je iemand dood rijdt.

Maar geef eens toe: heb je zelf nooit een auto met je knieën bestuurd, gewoon uit verveling, of omdat het kon? Niet dat we deze actie goed willen praten natuurlijk, maar toch.. VIDEO!24 reacties

Zo rij ik altijd terwijl mijn vrouw…….. Nou ja je weet wel.
@sketcher: Nee vertel?
@sketcher:
Ik bedek ook altijd mijn oren met mijn handen als mijn vrouw weer eens aan het zeuren is…
@StijnB: LOL! Nu al 10x leuker dan mijn post. +10
@sketcher:
Thx, maar moet jou eigenlijk bedanken voor de mooie voorzet, en natuurlijk ook mijn vrouw (dag schatje!) voor haar gezeur…
@StijnB: Hoi Stijntje. Doe jij de afwas?
@sketcher: Als je vrouw vertelt hoe haar dag was?
@sketcher: Gaat ze weer vreemd ja? Dan zou ik ook met mijn handen in het haar zitten inderdaad.
@sketcher: Door mij in der reet wordt genomen? Tja, je kan natuurlijk je ogen niet van ons afhouden hè, laat staan dat je daarbij nogal lichamelijk begint te worden en aan de voorgevel van mijn trofee gaat zitten.
@sketcher:

Achter het stuur zit? Dat noem ik dan wel lef hebben!!!! :-))
Je kan ook tegelijkertijd met je knie sturen..
Kijk mam, zonder handen. Kijk mam, ik zit 12 maanden thuis. Zal ze moeder blij mee zijn.
Ja en? Ik rijdt ook zovaak zonder handen, gewoon knie tegen het stuur houden en klaar. Dat kan allemaal echt wel met al die rechte snelwegen in dit land,
Doe ik ook wel vaker ben ik ondertussen een joint aant draaien
@mrci: dat is nog eens multitasken!
deed ik ook wel eens, tot er een politiemotor me inhaalde…
Met je knie sturen terwijl je je handen in je nek hebt is niet zo slim als je bijvoorbeeld een uitwijkmanoeuvre moet doen.
@barchetta: Precies, op een recht stuk is het geen probleem, totdat je ineens in de koplampen van een inhalende tegenligger kijkt die met zijn beperkte inzicht nog even snel die tractor in probeert in te halen.

Laat staan als je ineens een klapband krijgt o.i.d. Daar is weinig meer aan te redden met je knieën.
Wouter rijdt ook altijd netjes met z’n handen aan ’t stuur.
Tja, nog altijd liever iemand die met z’n knie het stuur recht houdt en recht voor zich uitkijkt, dan een vrouw die met één hand aan het stuur -in de binnenspiegel kijkend- haar make up aan het bijwerken is!
Wat een bizar hoge straf.
Maarja, iedereen weet dat dat het fijnste rijdt.
In de tijd dat ik nog sjekkies rookte gebeurde het wel eens dat ik met de knieën stuurde inderdaad.
Hij stuurt met zen piemel.
@tierelier: wies da? Zen Piemel
Ik rij zonder stuur … Moet je ook eens proberen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).