Iemand al whatsappend doodrijden? Werkstrafje!

Auteur: , 100 Reacties

Een 30-jarige man uit Zwartsluis veroorzaakte vorig jaar op de A28 bij Tynaarlo een dodelijk ongeval, omdat hij drukker bezig was met berichtjes appen dan op het verkeer te letten. Nou, dan ben je aan de beurt hoor, in Nederland, knuffelland! Komt 'ie: 200 uur werkstraf, 3 maanden voorwaardelijke celstraf en 2 jaar rijontzegging. Dat zal hem leren.

Schoffelen, vlerk.

Soms is het moeilijk de onderbuik niet te veel te laten spreken. Dit figuur reed op 26 oktober jl. waarschuwingsborden voorbij, en knalde vervolgens vol achterin een file zonder zijn remmen ook maar aangeraakt te hebben, zo druk was hij bezig met niet op het verkeer letten. Helaas iets dat vaker voorkomt, dikwijls met consequenties.

Gevolg: de 51-jarige vrouw uit Zuidwolde op wiens Twingo hij inreed kwam om. Haar 17-jarige zoon, die er bij in zat, overleefde het.

Ik ben heel benieuwd hoe de rechter deze ‘straf’ aan haar familie uit wil leggen. Over een kleine twee jaar rijdt deze meneer Alwin W. weer vrolijk over ’s Heeren wegen. Op naar het volgende slachtoffer, wellicht.

Welke straf stond er ook alweer op het uploaden van een paar films?100 reacties

Je zou maar familie zijn van dit slachtoffer.. En dit maar aan moeten zien..
@kaasboerin: Je zou bijna het “recht” in eigen hand nemen….
@pleiades: Bijna wel, maar dan hebben ze helaas wel weer de zware straffen beschrikbaar
@moondustfocus: Doe je toch gewoon het zelfde rijd je hem aan.

“Sorry hoor maar mijn vriendin appte me, maakt niet uit toch?”
@reistje: Inderdaad. Daar had ik dan best 200 uren werkstraf voor over.
Zullen we ons gewoon maar bij alle protesten in deze wereld aansluiten? Of gewoon weer zoals vroeger: kasteel, zwaard en survival of the fittest. Dit soort figuren houden het dan niet lang uit.
@Vanquish: in dit geval is het helaas toch omgekeerd
@opabrutus: Daarom, de samenleving slaat eigenlijk helemaal nergens meer op.
200 uur werkstraf kan ook nog wel ’s een “in totaal 3 uur op de werkplek verschijnen om presentielijst te tekenen-straf” worden
@rotarypowah: Ja, helaas zal dat wel het geval zijn. Of lekker naar de kinderboerderij. (zie SBS Probleemwijken)
Welkom in Nederland… Waar je in de gevangenis beter verzorgd wordt dan in een verzorgingstehuis en waar je mensen van het leven kan beroven voor 200 uur prulletjes rapen.
Tja, dat klinkt niet als een toereikende straf. Waarschijnlijk wel een leven lang herinneringen van het doodrijden van een ander mens. Dat zal ‘m vast niet in de koude kleren gaan zitten..
@JvT:
Iets zegt mij dat hij het verstandelijke vermogen mist om zich dat überhaupt te kunnen herinneren….
Mij zou het niet eens verbazen als die rijontzegging nog voorwaardelijk is ook.
Ergens klopt er dus iets niet in onze wegenverkeerswet, dit had toch minimaal als doodslag behandeld moeten worden.
@jrk68: Eens, al is gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vijftien jaren of geldboete van 78.000€ nooit een vervanging voor die moeder & waarschijnlijk het trauma van de zoon.

De boetes die gegeven worden is 1, het moet eens doordringen bij mensen wat voor gevolgen stomme acties kunnen hebben. Als ze het maar eens zouden laten….
@Melvivio:
Klopt, geen straf kan het menselijk leed voor die familie verzachten, maar dit is gewoon een mes in de rug van de slachtoffers steken.
@sir_smokalot: Natuurlijk vergroot je het risico op ongevallen wanneer je zit te whatsappen achter het stuur, maar laten we aannemen dat de man niet de intentie had om iemand dood te rijden. Er gebeurt in auto’s helaas heel veel dat de aandacht van de bestuurder kan afleiden. Bijvoorbeeld jengelende kinderen op de achterbank om maar iets te noemen. Een ongeluk schuilt vaak in een klein hoekje. Ik geef toe dat het hoekje exponentieel groter wordt wanneer je zit te whatsappen, maar wat had je dan als een passende straf in gedachte?
@dennis: Nooit meer rijden.

Elk volwassen mens moet in staat zijn de consequenties van zijn handelen te overzien. Als je dus onder het rijden op de snelweg besluit dusdanig met je telefoon te gaan kutten, zonder ook maar even om de paar seconden op te kijken, dan neem je een risico wat je bij voorbaat had kunnen incalculeren. Draag dan ook de consequenties maar.

De familie van de dame die hier nu de dupe van is wordt grofweg 30-35 jaar met haar afgenomen, zij zal thuis nooit meer aan tafel aanschuiven. Daarvoor mag je wat mij betreft meer boeten dan dit fopstrafje.
@sir_smokalot: Helemaal mee eens. Boetes en celstraffen en dergelijke kan ik niet zo goed over oordelen. Maar iemand die op dergelijke wijze duidelijk heeft gemaakt de gevaren van het niet op de weg letten niet te begrijpen, die mag wat mij betreft nooit meer rijden.
@dennis: Een dronken persoon heeft ook niet de intentie.
Toch heeft hij/zij wel bewust de fles gepakt.
@kaasboerin:
Het kromme is dat het niet op dezelfde manier bestraft wordt. Doe je dit met een bakkie op dan is de straf (volledig terecht) wel flink hoger. Dat vind ik dus niet kloppen, in beide gevallen neem je gewoon het risico.
Sterker nog, een bezopen mens is niet eens in staat om rationeel over zijn beslissingen na te denken. Maar dat is weer een heel andere discussie.
@jrk68: We moeten is STOPPEN met mensen (Dus ook daders) als slachtoffer te zien en te behandelen. Een daad is meestal een gevolg van meerdere daden die voorgaand zijn gedaan (lees: telefoon gepakt in dit geval), dit is allemaal bewust gedaan.

Met andere woorden; meneer is hartstikke schuldig en moet zodanig gestraft worden.
Tuurlijk, als het met opzet was (met voorbedachte rade e.d.) moet de straf een stuk hoger liggen, maar dit slaat alles.

Maar goed, iemand negeerde laatst 2 stoptekens en borden, reed een 12 jarig meisje dood met veel te hoge snelheid….. 5 maanden….

Zo zijn er nog zoveel zaken..
@kaasboerin:
Dat is een waarheid als een koe, boerin.
Als ik dan terug denk aan Patrick Kluivert, die reed met dik over de honderd in Amsterdam de vader van een klasgenoot het leven uit, en kwam er mee weg met nog minder dan dit stuk vullis.
@kaasboerin: het is volgens mij heeeeel lang geleden dat er in Nederland een gevangenisstraf in jaren uitgedrukt werd…
@jrk68: helemaal mee eens.

maaarrrrrr: hoe bezopen ik ben (of ik nou 1, 10 of 25 bier op heb) , ik weet dan nog steeds dat ik niet moet autorijden… of zelfs fietsen als ik echt straalbezopen ben…

dus zelfs DAN weet je het, maar idd, iemand die nuchter is weet hartstikke goed dat je je mobiel lekker in je zak moet laten zitten…
@Dennis: het is en blijft dood door schuld waar je -correct me if i’m wrong- maximaal 4 jaar gevangenisstraf voor kan krijgen. Maar in Nederland maken we ons in dergelijke situaties drukker om de daders dan om de slachtoffers. Zeer spijtig, maar waar.
@dennis: Als je gaat whatsappen achter het stuur behoor je te weten dat er ongelukken kunnen gebeuren. Ook behoor je te weten dat zo’n ongeluk dodelijk kan zijn. Zo had de rechter in dit geval ook moeten oordelen.
@dennis:
– U is rechter ?
Er zijn zat mensen voor minder zwaarder gestraft
Oud nieuws, lekker bezig Autoblog…
@schnitzelexpert46: Tip: eerst even nadenken of je bronnen checken voordat je reageert, scheelt je weer een orenwassing :)

Er is vanmiddag uitspraak gedaan in de zaak. Heel oud nieuws inderdaad…
@sir_smokalot: Dan alsnog, dit hoeft sowieso niet op Autoblog te staan ;)
@schnitzelexpert46:
U heet toch niet toevallig Alwin W. dan begrijp ik uw weerstand….
Tegenwoordig zijn heel veel mensen bezig met zaken die geen fluit te maken hebben met autorijden. Met een steeds groter wordende verkeersintensieteit is dat absoluut not done!! hoe je het ook went of keert zou ik in een dergelijke afloop toch liever een zwaardere straf zien op de rijontzegging…langer, en definitief!! Zo iemand moet maar met het openbaar vervoer.
Zo’n man zou eigenlijk verplicht een half uurtje bij de familie in de kamer gezet moeten worden.
Wat een straf zeg, pffff… dat die rechter zichzelf nog aan durft te kijken in de spiegel. Maar o wee als je een keer 5 km/h te hard rijd dan wordt je pas echt als een crimineel behandelt…
Las net dat een brit 150 uur taakstraf heeft gekregen, voor het vrijlaten van een hamster die van zijn vriendin was.

Dat zegt genoeg over Nederland
Ik begrijp heus wel de verontwaardiging, vooral als je de nogal tendentieuze (zeg maar a la Telegraaf) kop van deze topic leest, maar feit is dat met alles rekening gehouden moet worden om tot een passende straf te komen. Zoals @Dennis terecht opmerkt mogen we aannemen dat het niet de intentie was van deze man om een dodelijk ongeluk te veroorzaken.
Als je dan ook nog de ongelukkige samenloop van omstandigheden meeneemt (auto werd gelanceerd en schoof onder een vrachtauto) dan is deze straf te begrijpen.
Hou er ook rekening mee dat deze man de rest van z’n leven met het feit moet leven dat hij dat dodelijk ongeluk veroorzaakt door stommiteit.

Uiteindelijk kun je hem alleen maar straffen op het feit dat hij zijn verantwoordelijkheid heeft verzaakt.

Let er ook op dat wij hier nu schande van spreken en dat deze man aan de hoogste boom moet. Maar toen het strafbaar werd om achter het stuur te telefoneren toen was Nederland te klein. Ik kan mij nog een topic herinneren hier op AB dat men zelfs eten achter het stuur strafbaar wilden stellen en dat er een storm van verontwaardiging hier op AB was. Maar ook op die momenten kun je je concentratie er niet bij hebben en kun je ook een ongeluk veroorzaken met zelfs dodelijk afloop als gevolg. Moet je leven dan ook maar voorbij zijn omdat op één onfortuinlijk moment stom bent geweest?

Ik begrijp dat het verschrikkelijk is voor de nabestaanden. Dit wens je niemand toe. Echter om recht te doen spreken mag emotie niet een factor zijn in de beoordeling. Het oog om oog tand om tand principe is niet realistisch noch gepast in dit geval.
@Rick-dos:

hoe moeilijk kan het zijn om gewoon door je voorruit naar buiten te kijken ??
@lincoln: Voor mij en wellicht jou niet moeilijk. Het vervelende alleen is dat het niet zo simpel ligt en dat wij met miljoenen andere automobilisten op de weg zitten die dat niet kunnen. Zoals gezegd: verontwaardiging zeer begrijpelijk, maar hou emoties er even buiten, en kijk er dan nog eens na.

Wie hier is niet weleens afgeleid waarvan je dacht dat had anders kunnen aflopen? Als dat dan inderdaad finaal verkeerd afloopt is het dan rechtvaardig om levenslang achter de tralies te belanden?
@Rick-dos: Het verschil zit het hem in het feit dat hij – bewust – (!) zijn telefoon pakt…
Jij gaat mij niet wijs maken dat iemand bestaat die – niet – weet hoe link dat is anno 2013..
@kaasboerin: Ik mag aannemen dat dat voor de overgrote deel nu wel duidelijk is. Alleen zie ik elke dag genoeg mensen net zulke domme dingen achter het stuur doen. En genoeg van die gasten die denken “dat gebeurt mij niet”. Als zij dan een ongeluk veroorzaken wat is de straf dan? Wat is maatgevend in zo’n situatie voor de straf?
Hoe harder ik op je inrij hoe hoger de straf? Of kijken we naar de mate van het gevolg? Bij blikschade taakstraf en bij een dodelijk afloop ga ik voor het leven achter de tralies?

Je bent hier feitelijk achterlijkheid aan het bestraffen aangezien er geen intentie was.
@Rick-dos: De gevolgen moeten zeker mee worden genomen in het eindoordeel.
Persoonlijk vind ik achterlijkheid even erg.. (Je kan dit nl. nooit bewijzen. (bij een normaal persoon))
Maar iedereen weet echt wel dat je een groot risico neemt door je ogen ergens anders op te richten dan de weg, en dan al helemaal om je vervolgens te storten op je persoonlijke chats.

M.a.w. ik vind het kwalijker dat iemand te weinig straf krijgt, dan te veel.
En had hij nou 4 jaar gekregen, dan had hij gezegd ‘terecht’.. Omdat hij het zelf ook verschrikkelijk vind..
@kaasboerin: oordeel=veroordeling.
@kaasboerin: Ik persoonlijk vind de situatie waarbij die benzinedief achterop de filefuik reed veel ernstiger dan dit geval. Die had een bepaalde intentie (wegkomen van de politie) die deze bestuurder niet had Die kreeg 6 jaar cel is het dan in verhouding als deze bestuurder 4 jaar zou krijgen?

Ik vind van niet. Maar goed, hier kunnen we tot in den eeuwigheid over redetwisten. Ben allang blij dat ik niet de rechter ben die deze afwegingen allemaal moet maken.
@Rick-dos:

emotioneel .. ik ??

100den vrachtwagen chauffeurs die moesten overwerken ..
trauma helicopter erbij ..
ambulances ..
brandweer ..
12 politie auto,s a 2 kneuzen ..
rechtzaak ..
weeskind ..
ziekenhuis ..
werkstraf ..

deze paardelul kost met dit geintje 10-tallen miljoenen ..

geen grammetje emotie dus ..
@lincoln: Kom op, lincoln. Je doet wel stoer maar in het echt ben je gewoon een emotionele rakker…
@lincoln: slik jij anti-depressiva?
@Rick-dos: Ach joh……
Als hij “er zo erg mee zit en er mee moet leven”… Dan accepteert hij die 10 jaar cel toch maar al te graag??
@kaasboerin: Te simpel geredeneerd.
@kaasboerin:

whatsappen .. de nieuwe slecht jeugd gehad ..
@Rick-dos:

Gaan zitten whatsappen tijdens het rijden is gewoon nalatigheid.
Niets aan goed te praten.
@carmasterr: Ik praat het ook nergens goed. Probeer alleen een andere perspectief tav van de strafvoering te bieden dan alleen de onderbuik te laten spreken.
@Rick-dos:

Je kwam wel met verzachtende omstandigheden.
Die zijn er naar mijn mening niet voor de beste telefoonmeneer.
Het is en blijft dodelijke nalatigheid.
En dat moet ook zo bestraft worden.
Of je daar je onderbuik nou bij wil gebruiken of niet.
@carmasterr: De Rick-dos is HET voorbeeld van hoe het in dit soort zaken zover heeft kunnen komen. Inderdaad het eeuwige verdedigen van lowlifes die anderen van het leven beroven en mensen die wel voor strenger recht zijn meteen het grijsgedraaide onderbuikstickertje opplakken. Hij staat namelijk moreel zoooo ver boven ‘dat volk’…
Het feit dat de dader dit niet met opzet heeft gedaan, maakt nog niet dat hij zo’n flutstrafje verdient. Op z’n minst vijf jaar de bak in en eeuwige rij-ontzegging zou pas in de buurt komen…
@carmasterr: Verzachtende omstandigheden is niet hetzelfde als iets goed praten. Rekening houden met verzachtende omstandigheden is om het feit dat vaak zaken niet zo zwart-wit zijn als dat ze lijken.

En het is niet dodelijke nalatigheid. Het is eerder nalatigheid met de dood tot gevolg. Tenminste als dat al van toepassing is.
@Rick-dos: 15 jaar de cel inmieteren heeft natuurlijk ook niemand wat aan. Nabestaanden ook niet. De dader is verder ook geen geharde crimineel of zo, dus hem in de echte bak gooien is ook niet goed voor ‘de samenleving’.

Maar wat smoke eerder zei lijkt mij zeer passend. Gewoon niet meer rijden.

Autorijden is een privilege, geen recht. Als iemand bewijst er niet mee om te kunnen gaan, soit. Gewogen en te licht bevonden. Ga voortaan maar met de trein. Kun je appen tot je een ons weegt.
@bozewolf: Weet je, dat zou ik niet eens een verkeerde vinden. Ik zat daar ook over na te denken en kwam eigenlijk met dezelfde redenen zoals je hier stelt. Met dat roze papiertje (plastic kaartje) komt verantwoordelijkheid en als blijkt dat je niet om kan gaan met die verantwoordelijkheid dan moet dat recht ingetrokken worden.
200 uur werkstraf !!

dan gaat ie vast hoger beroep aantekenen ..
Waar slaat dit op ik zeg gewoon rijbewijs afpakken en nooit meer terug geven en de nabestaande voor de rest van zn leven betalen
Als je een pakkie peuken jat ga je zwaarder gestraft worden…
Zulk soort mensen moeten ze aan het werk zetten bij de opruimingsdienst die na ongelukken en treinspringers de restjes op mogen scheppen.
Ik had dit net gelezen op nu.nl
Echt een belachelijke straf, die 3 maanden cel zouden niet voorwaardelijk moeten zijn, laat hem maar een jaar zitten om over zn onverantwoordelijke gedrag.
Ik snap dat er geen opzet in het spel was maar hij had beter moeten weten.
Ook zou de rijontzegging permanent moeten zijn of bijvoorbeeld 10 jaar, daarna opnieuw rijbewijs halen.
Als je op straat iemand een dreun geeft krijg je al meer straf, te gek voor woorden dit
Even een testje in hypocrisie:

Graag de vingers omhoog van de mensen die nog nooit al rijdende in de auto een sms/ whatsapp geschreven danwel gelezen hebben.

Vingers, anyone?
ja iid ..
mag de eerste die nog nooit iemand dood gereden heeft de eerste steen werpen ..

stelletje hypocrieten ..
@imaginenl:
Vinger
– Omdat 98% van de boodschappen totaal nutteloos zijn en kunnen wachten
– Omdat ik ten alle tijden wil voorkomen dat ik als een dronken banaan over de weg zwalk als ik dat zou doen.
– Omdat de kerel die me uit mijn wagen trekt om me stante pede af te rossen, gelijk heeft !


En wat @lincoln al poneert : wat is er gvd moeilijk aan om door je voorruit te kijken?
@imaginenl: ik kan mijn vinger niet opsteken, er is eigenlijk niets wat ik niet doe achter het stuur (nouja niet met mijn willy spelen maar daar zouden dan weer geen logfiles van zijn )
Anyway het is niet best gesteld zij het dat ik dat dan doe met 80 tussen de vrachtwagen dus vooral risico voor mijzelf, maar best is het niet. Volgende auto word opzeker zo’n zelf remmend ding voordat ik de volgende ben die moet hangen
@imaginenl: Yep, geen telefoon!

@Rick-dos: Ik snap je insteek en net als vele hier, ben ik het er over eens, dat dit een milde straf is. Ja, bij autorijden mag nooit de intensie zijn, iemand dood te rijden, zelfs zonder elke vorm van afleiding.
Afleiding is er al genoeg, zowel op, als naast de weg, door er voor te kiezen, om ook nog eens binnen de auto voor afleiding te zorgen, dan wordt het een heel chaotisch gebeuren. De gevolgen zijn wel voor jou, als bestuurder, daar mag men best van bewust zijn, Als je dan een ongeluk veroorzaakt, dan dien je daar flink voor gestraft te worden en als het een ongeluk met dodelijke gevolgen en zwaar letsel, dan dient de strafmaat daar ook in overeenstemming mee te zijn. Je wist, of had beter kunnen weten, dat heet verantwoording voor je eigen handelen dragen.
@Orichy: Oké, maar wat voor straf had jij dan redelijk gevonden?
@imaginenl: Ik zit nooit met m’n telefoon te kloten achter het stuur. Ik word zelf heel ongemakkelijk als ik niet zie waar ik de anderhalve ton metaal precies naartoe dirigeer.
Shit, vandaag nog even al rijdend een sms verstuurd, begrijp dat ik nu een crimineel ben die gestenigd moet worden en de restanten voor de leeuwen?
@norge: Ja, maar dat was zonder sms ook al zo. Ouwe Dick Turpin.
@E34M5Touring: Dat worden een hoop plusjes als ik de schaapjes hier een beetje ken :)
@norge: Hahaha no disrespect hoor ;-) ff geintje.
En dalijk he
Gaan we allemaal huilie – huilie doen
Als de EU beslist dat er een kastje in ieder voertuig moet komen dat automatisch je mobiele telefoon uitschakeld.
Maar dat is wel de toekomst
En hebben we te danken aan dit soort sujetten.
Wedden?
@desjonnies:
Ik zou er geen traan om laten, in de auto staat die van mij gewoon uit, als ik van de omgeving en/of de zon op m’n bol geniet wens ik niet gestoord te worden….
@jrk68:
Hier nog een.
Als ik rijd, dan rijd ik.
@jrk68:

yep .. maar iemand moet dat systeem + onderzoekscommissies + ambtelijke corruptie betalen ..
@desjonnies: Zolang het maar alleen voor de EU geld vind ik het best.
@desjonnies:

Waarom niet ineens een camera in je wagen, die de politie naar believen kan aan en uitzetten om te zien of je niet toevallig aan het eten, roken,… bent in je wagen?

Het kot zou dan idd te klein zijn, ik denk dat ik dan de auto zou opgeven.
Verbazingwekkende discussie.

Belangrijker is dat deze rechterlijke macht zo langzamerhand van alles “los” geworden is.
Rechters moet niet voor het leven benoemd worden. 5 jaar is zat en als ze goed funktioneren, dat is recht doen aan wat er in de maatschappij leeft, dan weer 5 jaar.
Anders gewoon maar een een baantje zoekn waar je WEL verantwoordelijk wordt gehouden.
Ik heb in de auto altijd mijn telefoon aan, maar op de carkit. Ik gebruik hem alleen als ik een inkomend gesprek krijg.
Waarom zou je berichten gaan sturen tijdens het rijden? Wat is er dan zo belangrijk? Vriendin die niet weet hoe ze een lamp moet vervangen?

Zo’n gast moet je, als je toch een taakstraf geeft, even die 200 uur laten maken bij een instelling waar mensen zitten die een ongeluk hebben gehad.

Ik zou graag zien dat ze een keer iemand een straf geven die passend is. Dit is in Amerika goed voor een tijdje zitten. ( niet dat ik het altijd eens ben met het rechtsysteem in de VS, maar af en toe denk ik wel eens aan dit systeem)
@paganic12: Alle mensen die met hun geslachtsdeel spelen of een patatje eten hun nek naar de kinderen omdraaien even wegdromen naar de vakantie die komt koffie drinken doen precies hetzelfde als deze man met zijn appjes .
@norge: Geloof dat ik een paar komma’s vergeten ben….
@norge: Ja, maar dat is toch ook raar? Als je auto rijdt moet je gewoon opletten. Wegdromen bijvoorbeeld betekent vaak dat je te lang rijdt. Even pauze nemen dus. En eten in de auto, tja ook niet iets wat ik doe.

Maar snap je reactie, er is veel afleiding op de weg. Maar een appje hoort daar niet bij. Dan neem je bewust een risico, ten eerste op een boete en ten tweede weet je gelijk dat je dan niet op de weg kan letten.
@norge: Ja. Lul het maar weer goed.

Elke handeling die je doet in je auto waarbij je aandacht van ‘the job at hand’ wordt afgeleidt, is een verkeerde.
Misschien ben ik ouderwets hoor, maar ik text inderdaad niet als ik rij. Waarom niet? Omdat ik het A) reuze onhandig vind en B) ik me realiseer dat bij elke paar seconden die je niet voor je uit kijkt, je de kans loopt een aanrijding te veroorzaken. Goh, goh, goh, wat ben ik nu een ontzettend wijs persoon… Ik verdien de Nobelprijs voor natuurkunde. Oh wacht…
Naar mijn mening is onverantwoord rijden een goede reden tot een levenslang rij-verbod. Als je appjes lezen belangrijker vind dan autorijden dan ga je maar lekker met het openbaar vervoer.
@dirkmulders: precies! Datzelfde geldt voor mensen die te hard rijden! Onverantwoord dus inleveren dat rijbewijs…
Doodstraf geven per direct, schandalig zulke figuren.
@amgpower63:

wie houdt je tegen ??
kost je maar een uurtje of 200 ..
@lincoln: haha geloof me, als het iemand uit mijn gezin zou zijn dan zou deze persoon misterieus verdwijnen.
@amgpower63: Ja, want internethelden geloof ik meteen.
S’heeren wegen… Pfff verschrikkelijk stopwoordje van edwin evers.
Ik betrap mezelf helaas ook te vaak op ‘appen in de auto. Slechte zaak, te lage straf.
Zag laatst tijdens het lessen ook weer zo’n ei achter het stuur met haar mobiel bezig zijn, al was dat voor het stoplicht. Maar goed, stoplicht of niet, je zit achter het stuur, bediend 2 of meer pedalen en moet opletten. Dan is er geen ruimte voor sms’jes of whapp’jes.
Een auto is géén kantoor/woonruimte.
Je behoort er niet te:telefoneren,appen,sms’en,scheren,krant lezen,blowjob,optutten,nagels vijlen,haren föhnen,en weet ik wat nog meer.
Er zijn lichamen die met van alles en nog wat bezig zijn tijdens het rijden,behalve wat ze behoren te doen-het rijden zelf-,daar hebben ze geen tijd voor,doen we wel in het voertuig.
denk dat iedereen wel eens een momentje heeft gehad dat je in de auto met iets anders bezig bent dan op de weg letten dat je denk van nou dat ging maar net goed
en in dit geval loopt het heel erg slecht af

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).