Video: Eerste trailer Forza Motorsport 5

Auteur: , 64 Reacties

De eerste racegame voor de Xbox One, maar om nou te zeggen dat hij geweldig is...

De eerste Forza Motorsport 5 trailer.

In de trailer neemt een klassieke McLaren F1 het op tegen de spiksplinternieuwe McLaren P1. Oud versus nieuw, om de vooruitstrevendheid van het Xbox One systeem nog maar eens extra te benadrukken.

Echter, van een nieuwe console had ik toch meer verwacht. Begrijp me niet verkeerd, de details zijn best mooi. Zeker als de beelden ingame kwaliteit moeten zijn. Het licht werpt kleine regenboogjes in de camera, de weerspiegelingen in de auto’s zijn realistisch, de textures zijn fenomenaal, en zelfs het publiek dat uit zijn dak gaat lijkt echt aanwezig te zijn.

Toch mis ik leven in de twee McLarens. Ondanks de opspattende rubberen knikkers blijven de wielkasten brandschoon. Het rookpluimpje van de banden hangt nietszeggend in de lucht. Door de bochten en over de bestrating veert de ophanging niet in, waardoor de auto net zo goed had kunnen zweven. Jammer, want we weten dat het zelfs op een oudere console net zo mooi kan.

Oordeel zelf over Forza 5 na het zien van de trailer.

Filmpje!64 reacties

Het kan aan mij liggen maar ik vind het wel erg gedetailleerd en het spel ziet er erg goed uit!
al zit er weinig leven in de auto’s ik wil het spel nog steeds
Dat het er iets minder mooi uitziet dan verwacht boeit mij niet zoveel, wat mij meer zorgen baart is dat ik een straatcircuit zie en schreeuwerig commentaar hoor. Het is een launch title en moet zo veel mogelijk mensen aanspreken, oftewel het kan de casual kant op gaan, zoals het bij Forza Horizon het geval was. Dat was echt een waardeloos spel. Hopelijk gaat dit niet gebeuren.
@baklava: Waarschijnlijk niet, Forza Horizon is namelijk gemaakt door een ander team. Deze zou waarschijnlijk in de zelfde trant vallen als Forza 4. Gewoon op de tracks dus. Ik kan in ieder geval niet wachten ;)
@baklava: Forza 4 heeft ook stratencircuits. Ik denk dat Horizon de NFS’ish versie blijft en dat 5 gewoon weer in de lijn van 3 en 4 ligt. Ik zal hem dan ook zeker aanschaffen. Meesterlijk spel.
Dit is niet ingame.
Ziet er prima uit hoor. Als het in-game beelden zijn!
Het blijft zo’n ontzettend mooi ding die mclaren F1.
Ziet er zeker mooi uit met veel prachtige details, maar het lijkt me op het gebied van rijden (physics van de game) toch wat minder dan GT6. Die lijkt me toch net meer richting een simulatie race game gaan en dat gevoel heb ik hier niet zo bij…
Daar kan ik me natuurlijk in vergissen en ik moet met beide games kunnen om te kijken of het klopt.
Dik! Het nieuws waar ik op had gehoopt vandaag. Kan niet wachten. Is letterlijk het enigste wat ik nog zo nu en dan speel tegenwoordig.

Altijd iets leuker gevonden als Gran Turismo, handling is precies goed. En het geluid v.d. auto’s klopt precies altijd zoals iedereen wel moet erkennen. En vind het wel gaaf dat er überhaupt wat nieuwe circuits in komen, en ook eens lekker weer door de stad i.p.v. de officiële circuits ( zoals PGR bijv. ) En ik weet 100% zeker dat het geen Need for Speed arcade spelletje wordt, daar hebben ze Horizon al voor.

En maru niet zo mierenneuken gelijk? Dit was nog geen gameplay filmpje toch.. :)
Precies een hoog NFS Shift gehalte… Niet goed dus! Ik denk dat Forza 3 en 4 beter zijn (waren). De tweede was trouwens ook echt top, dat was de leukste vind ik!
Maargoed, niemand kan tippen aan GranTurismo. Nog steeds de beste racegame.
@kapiteinaudi: Kijk bv is een filmpje van een vergelijking Forza Motorsport 4 vs Gran Turismo 5, en dan zeg jij dat gt5 beter is? ze hebben alleen leukere circuits voor de rest is alles echt heel matig.
Met John Hindhaugh van Radio Le Mans als presentator :)
@Vincegail: Zal een leuke snabbel zijn geweest voor ‘m ! Het zij hem van harte gewenst overigens. Topvent. Ik vind ’t ook nog steeds zo tof dat ie, naast het verslaan van de grootste sportscar races, toch ook nog races van RC auto’s op MotorsTV verslaat.
Het spel heeft veel aandacht voor details. Erg mooi.
Meneer maru verwacht teveel van de nieuwe consoles, die hebben altijd al drastisch achtergelopen op pc’s, enigste reden waarom ze og fatsoenlijk games kunnen draaien is door vele betere optimalisatie.

De xbox one/ ps4 hebben specificaties van een mid end pc, of beter gezegd, een high end pc van 2 jaar oud, wat zeker op dit gebied gewoon een flinke achterstand is.

Dus je moet nu niet opeens verwachte dat het 100x beter is..
@darrock: Het is mevrouw Maru ;)
@darrock:
Mevrouw Marjolijn :)
@JamesBond007: jaa fuck hahah, ik weet het maar automatisch zeg ik toch meneer… Je verwacht het ook gewoon niet he
@darrock: Haha ja snap het hoor !
@darrock: Ik verwacht toch een verbetering ten opzichte van de Xbox 360. Project Cars is net zo mooi.
@darrock: Dat klopt, maar een High end PC van 2 jaar oud kost je nu nog steeds zo’n 900 euries, en ze kunnen nou eenmaal niet dezelfde prestaties uit zo’n xbox persen en dan nog steeds voor 4-500 euro verkopen.
Nu maar hopen dat ze HID-compliant stuurwielen gaan ondersteunen met de XDOOS ÉÉN. Zo lang je geen Trustmaster T500 RS of Logitech G25/G27 van deze wereld gaat ondersteunen ben je helemaal nergens. Je kunt niet verwachten dat mensen een “draadloze” force feedbackloze stuurwielen als een goed alternatief beschouwen. Ja, je kon een Fanatec stuurwiel kopen voor XDOOS 360 maar da’s niet bepaald value for money.
@AutomotiveDesigner: Of ze moeten gewoon het echte officiële stuurwiel van de Xbox 360 terugbrengen, maar dan geoptimaliseerd voor de One. En inderdaad dat losse boemerang kinectstuur heel snel weg doen.
@AutomotiveDesigner: idd. FM4 weigert mijn G27! Schande, ik zou er veel vaker op zitten anders
Teleurstellend. Das race game meer. Buttontje hier voor nitro blauw vlammrtje daar. Jammer dan maar gt. Vind xbox tochal een waardeloos ding. Alleen forza 4 was t waard om de console te kopen.
@pdaalder: Waar haal jij het nos idee vandaan? Dit is gewoon een vlam die uit die uitlaat komt niks nos of boost of bonusdriftpuntenalaundergroundenrijdenalseenbaksteen.
@pdaalder: Ik vraag me af wat iemand als jij op een site als deze rondspookt…
Altijd dat GT aanhalen. Leuk als je van stofzuiger geluiden houdt. Ook leuk als de omgeving je weinig/niet interesseert. Sinds Forza motorsport 3 is GT nergens meer te bekennen (met name de gameplay en diepgang) . Daarnaast is de addons bij GT dramatisch. Ik wacht al ff op een goede car/track update in GT5…
Over online mogelijkheden niet te beginnen. Een betaalde dienst tegenover gratis is niet te vergelijken. Veel minder lag..

Hoe geweldig ik GT ook vond, maar met Forza voel je zo een goed gevoel als je rijdt. Het driften in dit spel is alsof ik het in het echt doe.

Dit spel is nog flink in ontwikkeling, dus kan er weinig over zeggen. Ik verwacht er veel van..
@Rhyo: ik ging net een reactie posten in de trend van: wow, ik ben het met alle bovenstaande kindjes oneens! Maar jij hebt m’n geloof in de commenters toch terug gebracht :-)! I

k ben het volledig met je eens: geluid, looks en fun met een vlaag realisme is mij belangrijker dan realisme met stofzuiger geluiden en een hint naar fun… M
@Rhyo: Het driften in dat spel is bij lange na niet hetzelfde als je dat in het echt doet. De beleving is inderdaad gewoon prima in Forza qua geluid, het ombouwen van auto’s en sfeer, maar ik vind de besturing traag en het rijden niet lekker en dan komt GT5 qua physics er beter uit. Ik heb beide spellen gespeeld met stuurtje en dan is GT5 stuk realistischer. Nog bij lange na niet zo realistisch als de real deal, want driften in het echt is makkelijker dan in game, ondanks dat de basis er is (je voelt je stuur precies zwaarder worden en lichter worden wanneer het moet, maar je voelt niks ). Het handelen van een auto is wel natuurlijker. Natuurlijk is dat een eigen mening en koop je een game gebaseerd op je eigen voorkeuren en daar is iedereen vrij in. Mijn grootste irritatie in GT5 is dan ook de passieve omgeving en het saaie geluid, maar voor het rijden kies ik GT.
@jzaero:
Dat is grappig want ik vind Forza juist meer feeling geven in rijden. Bij GT5 totaal niet. Alles voelde onnatuurlijk aan en met remmen in en lange bocht wordt de auto onbestuurbaar. Dan wil ik niet eens over het geluid hebben… Kortom mijn mening : Forza geeft overall meer, alleen zien de auto’s niet allemaal even realistisch uit.
@zakar36: heb je weleens geremd met 180 in een lange bocht? Ik heb dat eens gedaan op een 80 weg, reed 180 op een recht stuk, bocht kwam er aan en ik remde al van tevoren. Naar gevoel niet genoeg geremd dus nog even rem erbij. Toen ging de auto plots gevaarlijk richting de buitenkant (in het echt breekt je zweet je dan uit) en dat heb je dus daar ook, afgezien van het zweet. Maar niet alles klopt, dat is waar. Vind ook de standard cars gewoonweg kut van GT5.
Lekker arcade weer, dan maar liever grid 2 als het arcade moet of anders gt6
Kan ik deze ook gewoon spelen op mijn Xbox 360?
Ziet er goed uit deze nietszeggende trailer. Mooi detail beetje overdreven met het showeffect.

Zolang ze maar trouw blijven aan die briljante net geen arcade net geen simulatie combo. Dat werkt nog steeds PERFECT! En voelt een stuk levendiger aan als GT5. En niet zo belachelijk statisch saai. Laat staan de geluiden dat is iets waar Forza de absolute koploper in is.
@The_12oach: “Laat staan de geluiden dat is iets waar Forza de absolute koploper in is.”

Voor consolegames misschien, zeker niet als je de PC sims erbij haalt.

Feit blijft dat dit soort consolegames helaas altijd zullen blijven steken in het feit dat het ‘games’ zijn. Het zaakje moet ook gekocht en ‘gespeeld’ kunnen worden door Jaapie van 10 op de hoek en dus moeten er allerhande bezigheidstherapietjes in verwerkt worden. Dingen zoals je eigen stickers op je auto kunnen plakken, je eigen dingetje van de binnenspiegel kunnen laten bungelen en dergelijke.

Als ik dan toch mag kiezen, doe mij dan maar GT6. Veel realistischer circuits en een veel betere driveabillity. Hoe dichter het bij de realiteit in de buurt komt, hoe liever ik het heb.
@lemans96: Dan moet je al helemaal wegblijven bij GT5. En 6 kan je nog niks over zeggen want weten we niks over behalve een nietzeggende CGI trailer.
GT heeft voor mij al helemaal geen gevoel de auto’s zweven over de weg. Meer een “verzamel alle 1000 skylines en all lancers game”. Auto’s zagen er mooi uit, tenminste de HQ auto’s. Forza is dan misschien een stuk meer arcadey maar voelt wel stuk beter aan. Auto’s veren en voelen naar hun gewicht en hun bedoelde afstelling.
Een Mercedes E-klasse werd nooit snel snel in de bochten want dat gewicht voel je als het ware. Dat is wat ik heel erg mis in GT5. Als ze dat HELE grote probleem in GT oplossen dan hebben ze mij ook over. Voor mij is dat iig een heel groot probleem geweest tot nog toe.

En kwa geluid ja, ik vind geen 1 andere game realistische geluiden hebben kwa auto’s en banden. Forza klinkt niet “digitaal” als je snapt wat ik bedoel.
@The_12oach: Kerelt, ga eerst een tijdje echte sims rijden(GTREvo, Race, rFactor,IRacing) alvorens te oordelen over GT5 of 6. Overigens gaat GT6 grotendeels draaien op de game engine van GT5, dus qua driveabillity zal er niet zo heel veel verschil in zitten.
Het is duidelijk dat je een echte Forza fanboy bent en dat is jammer. Dat vertroebelt je beoordelingsvermogen en weerhoud je van het proberen van andere/betere games en sims.
Het geluid van alle Gran Tourismo games is gewoon shit, daar kan niemand omheen. Dat Forza ‘het beste geluid’ heeft, is zeker niet waar. Zoals gezegd, probeer eerst ‘ns wat fatsoenlijke PC sims. ;-)
@lemans96:
Qua geluiden zijn die van Euro truck simulator 2 het meest realistisch :-D, de Simbin Sims komen wel dicht bij dat realisme in de buurt. En ik ben het zeker met je eens dat de PC sims veel betere spellen zijn, ze hebben ook een langere houdbaarheidsdatum, als je kijkt hoeveel online activiteit er bijvoorbeeld nog is voor GTR2 en GTL, dat zegt wel wat. Ik speel GTR2 en GTL al een jaar of 6, ongeveer sinds m’n elfde en nu een jaar of 4 wat serieuzer online, maar ik heb er nog steeds veel lol in. Het mooie is ook dat het niet zulke zware games zijn, met mijn 6 jaar oude Q6600 met 4gb ram gaat het prima op bijna de hoogste intsellingen, ik heb alleen mijn videokaart eens geüpgraded.
@undifined1: Euro Truck Sim 2 FTW! Vééél realistischer!
@Yeelen:
Het geluid had ik het over :-D Maar wel een geniaal spel hoor
@undifined1:
SimBin rules, op consoles is allemaal arcade shit waar je met een cadillac sixteen sneller over de norschleife bent dat met een Fer 575GTC
Mooi dat mijn favoriet er weer in zit. Love the McLaren F1.
Project CARS, psst, 2014, Project CARS…
@phaeton: Ja de echte shit man;)
Weet iemand hier toevallig of GranTurismo 6 voor op de Xbox komt? Want GranTurismo 5 is namelijk alleen voor Playstation. Zo niet, dan ga ik deze halen. Ziet er prachtig uit! Met name dat commentaar is gaaf. Daarnaast hoop ik op uitgebreide tuning in je carriere.
@nissangtrr35: Vergeet ’t maar. Die twee zijn aartsrivalen.
@nissangtrr35: Neen. GT wordt ontwikkeld door een studio van Sony, en Forza door een studio van Microsoft. Het blijven exclusives dus.
Ik vindt de trailer niet zeer geslaagd, maar je kan er vanuit gaan dat met deze ontwikkelaar de wederom de beste racegame wordt. Vele malen beter dan Gran Turimso. Wordt weer lekker driften met een oude opgevoerde bmw.
Ik heb zelf geen console, dus dan de volgende vraag: Hoe verhouden de console only racespellen zich met racespellen op de pc? Voor mij is DTM Race Driver 3 nog altijd het beste/leukste racespel dat ik gespeeld heb.
@SJ: Oeh, da’s een ouwetje! ;-) De huidige PC sims steken met kop en schouder boven de consolegames uit. Simpelweg omdat zij zich kunnen richten op een veel kleinere doelgroep.
Sony en Microsoft gaat het om de grote winsten en dat merk je aan de racegames die ze uitbrengen. Het moet voor elk wat wils zijn en zeker niet te moeilijk zijn.
Als je bv. GTR2 of Evo probeert, dan kun je met o.a. een 650pk sterke Corvette C6R het circuit van Spa proberen. Op koude slicks, voor de eerste paar ronden en dan is het niet makkelijk om hard te gaan. Doh… Maar je zit wel met kippenvel in je simulator. En als je dan een goeie set up hebt ontdekt en je klasseert hoog in een online race of LAN race, dan geeft dat echt voldoening.

Dus. Appels met peren eigenlijk.
@lemans96: Evo(en de hele RACE reeks in het algemeen ) heb ik niks mee, ik heb het gevoel dat de auto’s veel te veel grip hebben. Ik heb liever GTR2 of rF, alleen de ffb van rF laat te wensen over. Momenteel speel ik veel GTL op Altbierbude, gezellige server zonder “beukers” en veel leuke races. Net als bij Pilsbierbude voor GTR2 overigens. Ook veel snelle jongens daar, waar je je mooi aan kunt “optrekken” om beter te worden.
@undifined1: Stiekem vind ik GTR2 ook de betere van de SimBin serie. Inderdaad, die duitsers met hun Pilsbier en Altbier hebben de beste online community. Heel gaaf.
@lemans96:
Zit je zelf ook wel eens op een van de Buden dan? Kon anders nooit meekomen met de snelle jongens, maar tegenwoordig heb ik (Bij GTL vooral) mijn setups wat beter op orde, scheelt wel.
@SJ: nostalgie! Maar niet een heel geweldig spel.
Ziet er goed uit;) Die wil ik dus wel
Ik ben al lang fan van Forza Motorsport, dus ik ben misschien een beetje bevooroordeeld. Maar ik zeg: HEBBE!!
Allee hiervoor koop ik al een Xbox One. Gran Turismo 5 stelde me teleur op basis van keuzes in auto’s (veel te veel Japanners).
wordt weer sparen voor een nieuwe box :D
Over de grafics, niet vergeten dat dit een launch game is + nog geen ingame beelden, grafisch is dit nog niet wat de nieuwe xbox one kan of wat ze er kunnen uithalen, vergelijk forza 2 (de eerste forza game op 360) met forza 4, toch een hele stap vooruit. Kwa gevoel en fysics zit het altijd goed met deze reeks, buiten horizon.
hopelijk krijgen we spa francorchamps er deze keer wel bij. daar hoop ik vooral op
@964rs: Dat hoop ik zo erg he! Dit wil ik ( en everyone else ) al jaaaren. Vetste circuit ever :)
het commentaar herken ik niet in dit kleine stukje film

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).