Video: eerste vliegende Opel gelanceerd

Auteur: , 80 Reacties

Voor heel eventjes. Want wat omhoog gaat, komt ook weer omlaag.

Zafira wordt gelanceerd

Bizarre dashcamfilmpjes uit Rusland zijn er in overvloed, maar deze is wel heel extreem. Volgens de berichten verloor de bestuurder van de Zafira door een klapband de macht over het stuur, het gevolg hiervan kan je zien in de VIDEO.

Zo te zien ging het niet met een slakkengangetje, zoals dat zelden gebeurt in Rusland. Helaas overleefde de bestuurder het ongeluk niet, zijn passagier ligt nog in het ziekenhuis.

Vaak zie je mensen onbeschadigd uit de meest onmogelijke crashlocaties kruipen, maar voor deze man gold het tegenovergestelde. Hij heeft enorm veel pech gehad, maar zo kan het balletje ook rollen.80 reacties

Houston, we have a problem!
Misschien een idee om ervoor te pleiten om dit soort videos enkel te posten indien de inzittenden de crash overleefd hebben…
@upstream: helemaal mee eens!! Zeker als je ziet wat voor ‘grappige/leuke’ reacties erop komen…echt onrespectvol voor de nabestaanden. Ik vind dat autoblog meer verantwoordelijkheid moet nemen en dit(filmpjes met crashes met dodelijke afloop) niet meer moet posten…
@justaminifan: gaat dat niet nou wat ver? De dood is een onderdeel van het leven, die kun je niet dood zwijgen. We zien hier geen bloed, geen stoffelijk overschot. Iets wat je wel kan overkomen als je zelf de weg op gaat (in 17 jaar rijbewijs heb helaas tot 2 keer toe slachtoffers gezien, daar krijg je het wel even koud van). We kunnen van dit filmpje ook wat leren: dat het ongelooflijk mis kan gaan als je met te hoge snelheid in de berm raakt. de titel van het autoblog bericht is in de typische autoblog stijl, maar zou dat nou werkelijk een zorg zijn van van de nabestaanden, hebben die niet wat anders aan hun hoofd?
@mashell: Ik ben gezegend, ik heb in 23 jaar nooit iets gezien en toen mijn auto total-loss werd gereden, was ik ongedeerd (op drie maanden een stijve rug, na.)
@upstream: je hebt inderdaad een punt.. maar ook voor autoblog is het misschien moeilijk om daar achter te komen..
@reggie-boy_rood: zeker, maar over het algemeen staat het er wel bij
@justaminifan: oops.. Niet gelezen… Maar dit geld voor meerdere sites hoor. Als dit namelijk op dumpert staat zijn de reacties alleen maar; whoot, -weggejorist, Jezus e.d. Maar ook zonder respect..
@upstream: Up yours gast…Dit is nu eenmaal het leven. Het is nu niet dat we hier een uiteengereten lichaam zien ofzo…dan kan ik het nog begrijpen.
@upstream: Jij maakt rekeningen zeker ook nooit open?

Je kan je niet afsluiten voor de ‘bad side of life’. Voor een site die (enigszins verantwoordelijk) hardrijden hoog in het vaandel heeft staan en een gebruikersbasis die nog wel eens moeite lijkt te hebben met het ‘enigszins verantwoordelijk’ zou ik zeggen dan er af en toe nog een nare afloop extra grafisch in beeld gebracht mag worden.

Schudt je af en toe toch wel wakker.
@bozewolf: Oh kut, goed dat je ’t zegt!
@kaasboerin: Rekeningen en eigen post-verantwoordelijk. De nemesis van elke vent in z’n 20’er jaren.
shit happens …
@audi-rs: voor de duidelijkheid , dit is niet gemeen bedoelt. Erg voor de nabestaanden
Incoming …. Nou gecondoleerd dan maar?
Ze klinkt als een knappe Russische dame.
Fatale ongelukken zijn dus nog steeds mogelijk, in ieder geval nog in een Opel.
Godverdomme die vliegt een partij hoog en ver zeg! :o
@Daniel073: respect is ver te zoeken zie ik…
@justaminifan: Zoals ik het lees heeft hij juist heel veel respect voor deze hoge sprong.
@justaminifan: ook al gaat zijn reactie mij ook te ver, zolang er geen stoffelijke overschotten of veel bloed in voor komen heb ik er geen problemen mee. Persoonlijk zelfs niet met die twee dingen maar ik kan me goed voorstellen dat andere mensen dat moeilijk of onacceptabel vinden. Dit soort video’s is weinig mis mee als je het mij vraagt zolang je de hiervoor genoemde dingen niet ziet.
@ej20g: Daarbij kun je je afvragen in hoeverre het hypocriet is om het hele weekend afschuwelijk nieuws gevoerd te krijgen over dode Nederlandse kinderen, twee kinderen in Parijs wier vader hen de keel heeft doorgesneden, en een halve familie die in een klap door een Poolse automobilist wordt weggevaagd, en dan hier je vraagtekens bij te zetten.
@sir_smokalot: jep daar ben ik het volledig mee eens.
@justaminifan: op die manier bedoel ik het niet echt, bedoel meer dat ik er serieus van schrok hoe hoog en ver zo’n auto dan kan vliegen
Je kunt wel zien dat Opel veel ontwikkelingskosten heeft gemaakt voor haar modellen, ik ken nog geen enkele andere normale auto die kan vliegen.
@bsxc2: Vliegen is de kunst niet maar het veilig landen wel.
@alcantara: Is dat niet ergens een quote van een pionier uit de luchtvaart? :)
Het is een hele mooie btw.
Is het een vliegtuig..
@pinda koning: fucking hell gast, beetje meer respect voor de nabestaanden aub?
@justaminifan: ga anders even 5 minuten huilen en steek een kaarsje voor deze persoon op. Houd vervolgens ook nog even 1 minuut stilte
@dennise: dat bedoel ik niet… Ik bedoel eerder dat je geen kutgrappen moet maken over een fataal ongeluk… Je maakt toch ook geen grappen over die 2 vermiste broertjes die dood gevonden zijn? Of ben je zo’n zielig persoon die dat wel doet?
@justaminifan:
Welkom op het interweb, het domein bij uitstek waar dergelijke droeftoeters alles denken de moeten roepen. Hoe verwerpelijk ook.
Het mag duidelijk zijn dat ik het moreel met jou en @upstream eens ben.
De foto’s van dat vliegende Golfje op hemelvaart hebben we hier ook terecht niet gezien.
@jrk68: haha +1
@justaminifan: Aah c’mon, zijn vast je emoties die met je maandelijkse elende te maken hebben.. Gaat wel over..

OT: Er staan giga veel crashes op AJunk met crashes, sommige die dodelijk hadden kunnen zijn en toch hebben overleefd of mors dood, wat is het verschil?.. Het is autogerelateerd en als niemand ooit zo’n video had gezien, zouden er waarschijnlijk ook veel mensen harder en asocialer gereden hebben. Uiteindelijk zet het sommige mensen weer op het rechte pad.. That’s life! People come and people go..

Youtube staat vol met 911 filmpjes waar mensen uit het raam springen, en dan mag ablog geen film plaatsen waar je “alleen” een auto door de lucht ziet springen? Geen mens te zien, geen bloed,drama, kleine overstekende kinderen..
@lamborgfan:

hé hé .. niet fucken met de grappen-nazi ..
@lamborgfan: Ja, vind ik ook zo tegenstrijdig van Youtube…Een blote borst op youtube, en hooooo maar, dát kan er niet op. Maar staat bv wel doodleuk een filmpje op van een gast die van een klif springt, maar jammer genoeg een aantal rotstukken onder water niet had gezien, met alle gevolgen van dien…
@justaminifan: fucking hell gast, wat verwacht je dan?
@quattromeister: geen kutgrappen…
@justaminifan: Ik vind dit natuurlijk ook heel erg voor de betrokkenen, maar die mensen hebben er echt niks aan als je hier op AB je condoleance uit (bijvoorbeeld)… Maar respectvol moet je wel zijn, mits je een beetje gezond in je hoofd bent;)
@justaminifan: waar ben je nou mee bezig man
@pinda koning:

oprotten met die kutgrappen ..

hup .. overdoen en met een goeie grap komen ..
Ze hebben daar dus gewoon schansen langs de weg staan?
@felix1989: ja dat vind ik ook nogal raar
Allemachtig man, da’s heftig! Dat wil je niet meemaken :(

Maar jongens: Volgens de google translate link heeft de beste man het ongeval wel overleefd, maar zit ie wel met serieuze verwondingen in het ziekenhuis. En ik wens de man het allerbeste toe.
@toyotafortuner: Kun jij lezen?

“From his injuries the man died on the spot. For the life of 30-year-old passenger ‘Opel’ doctors are now struggling Central Regional Hospital in Dyatkovo – man is in intensive care with a closed head injury, cut wounds of the left forearm.”

Lijkt mij duidelijk toch…
@toyotafortuner: volgens translate heeft hij het NIET overleeft…’due to his injuries, he died on the spot…’
Je kunt weer allerlei opmerkingen maken over Russische bestuurder, maar dit slaat werkelijk alles. RIP voor diegene die dit met de dood heeft moeten bekopen en sterkte met de nabestaanden.

Wrang of niet: Volgens mij had ie geen gordel om…

Is hier in Roemenie ook nog vaak het probleem, of sterker nog:
Ouders zitten netjes ingesnoerd, maar kinderen zijn losse ‘raketjes op de achterbank/tussen de 2 voorstoelen…..
Wow heftig
Wat een crash! :o
Het eerste wat ik dacht toen ik het filmpje was, dit kan je nooit overleven!
Maar blijkbaar heeft de passagier enorm véél geluk gehad, en is die op een af andere manier toch nog leven uit dat wrak gekomen!
Dus de quote “Hij heeft enorm veel pech gehad”, het is beter om te zeggen dat de passagier enorm véél geluk heeft gehad, want ik vind het behoorlijk normaal dat je dood gaat bij zo een angstaanjagende crash!
Mijn excuses als het verkeerd klinkt, maar het is wel zo vind ik.

BTW:
@autoblog:
@sir_smokalot:
Is er op het “beschaafde internet” niet ergens een ongeschreven regel dat dodelijke ongelukken nooit getoond worden?
Het is op het randje omdat je de personen zelf niet kan zien maar toch.
Ik vind het maar wat cru, en zeker voor de familie kan dit niet leuk zijn!!
Ik vind dat je ook wel eens de andere kant van de medaille mag laten zien. En het helpt dat we het allemaal vanaf een afstandje zien.
shit wat een hoogte haalt die zafira
@rob5nismo: als je dit online op gta4 doet krijg je kudos van iedereen!
@lambo4all: hahaha precies dit! +1
Doe even allemaal dramatisch met zijn allen, als je rtl 7 kijkt smullen we allemaal ook van neerstortende vliegtuigen, grote explosies etc. waar ook mensen bij om komen, vandaag nog in het 8uur jornaal van ned1 een luchtbalon die neerstorte waar ook 2 mensen bij omkwamen. Dus ik vind het een beetje gejammer..
Oja, en geen nabestaande die hier op deze site zal komen
ja .. dat mag natuurlijk niet ..
stel je voor dat we dat allemaal gaan doen ..

dat wordt een zooitje ..
Wacht even hoor… dus de afweging om het te tonen is, dat je geen bloed ziet en/of geen lichamen ziet?

Dus wat je eigenlijk zegt is dat je een bord voor je kop hebt, totdat je een lichaam en/of bloed ziet want dan is het ineens erg? Juist…
@Rick-dos: dat is hoe het bij de meeste mensen werkt ja. Vind ik ook nog wel begrijpelijk want erg smakelijk is het niet om een mens volledig in de kreukels te zien liggen. Zolang je alleen een auto ziet komt dat een stuk minder hard aan denk ik zo.
@ej20g:

ik zie dagelijks dood vlees ..

en dat is best smakelijk kan ik je vertellen ..
@lincoln: Je weet dat je niet dagelijks vlees moet eten hè Lincoln…
@ej20g: Als dat zo is dan spreekt dat boekdelen over iemands empathisch vermogen.
@Rick-dos:
Ik ga een heel stuk mee in je redenatie, maar toch….. En ik meen, dat er toch niet al teveel mankeert aan mijn empatisch vermogen.
Wat ik bedoel is het volgende: Van 1956 tot 1965 heb ik in Venlo gewoond, alwaar ik als jongetje en autofanaat na schooltijd rondfietste, op zoek naar mooie auto’s. Vaak kwam ik dan terecht aan de grens naar Kaldenkirchen. Daar stonden de wrakken, die in die tijd naar Nederland werden ingevoerd voor onderdelen en/of om opgeknapt te worden. Nieuwsgierig als ik was, stond ik met met neus overal bovenop. En ik kan je verzekeren, dat ik soms gegruwd heb van wat ik zag. Ik die wrakken ontdekte ik vaker kleine stukjes menselijk vlees. En ik ben daar dan ook vreselijk van geschrokken. Het veranderde een wrak van verwrongen staal ineens in iets, waarin zich een menselijk drama had afgespeeld. Alleen….je had die mensen niet gezien. Er hing natuurlijk ook geen briefje bij waarop stond of zij de crash hadden overleefd of niet.
Later heb ik (te) veel ongelukken gezien, waarbij de slachtoffers nog aanwezig waren. En dat heeft een veel grotere impact dan allen het zien van het verongelukte voertuig.
Wat ik wil duidelijk maken is dus: Voor mij is er wel degelijk verschil tussen het zien van enkel een wrak en het zien van de slachtoffers. Maar okay, dat is mijn mening.
@9000cse: Dat is ook heel logisch. Zo´n visueel stukje info komt veel harder aan dan de gedachte of de wetenschap dat het heeft plaatsgevonden.

De mens is een visueel ingesteld dier.
@9000cse: Ik begrijp zeker wel wat je bedoelt maar hebben we het dan nog wel over empathisch vermogen? Ik bedoel hebben we het hier dan niet over wát je gezien hebt en niet zozeer het inleven van?

“Het veranderde een wrak van verwrongen staal ineens in iets, waarin zich een menselijk drama had afgespeeld.….je had die mensen niet gezien.”

Dit is volgens mij onderdeel van je empathisch vermogen. Hierin zie je dat je inleeft van wat er is gebeurd. Maar zo kun je ook naar bovenstaand filmpje kijken. Hou jouw bovenstaande woorden in gedachte en kijk dan nog eens naar het filmpje en realiseer je dan dat je naar iemand z’n dood zit te kijken. Het mag dan wel niet zo grafisch zijn maar maakt dat het dan anders? Volgens mij niet. Tenminste het zou niet anders moeten zijn. We hebben de twee broertjes die het weekend gevonden zijn ook niet gekend en ook niet gezien hoe ze omgebracht zijn, maar maakt het dan minder erg? Heb je in dat geval ook geen medelijden? Als ik een goede gok mag doen denk ik dat wel.

Dan zie je iemand doodgaan in dat filmpje en dan weet je dat lieden zich geroepen voelen om “stoere” opmerkingen te moeten maken. Maar het zou je moeder, vader, broer, zus, zoon, of dochter maar zijn. Ik geef het je te doen. Kunnen we het allemaal gaan bagatelliseren door het een onderdeel van het leven te noemen, maar is ons empathisch vermogen ook niet onderdeel van het leven?
Dolf Janssen: iemand in een opel bij het tankstation zegt tegen mij kijk snel bakkie hoor deze opel van 0 naar 100 in 1 seconde…. recht omhoog.
Maar alle flauwheid op een stokje. Sterkte voor de nabestaanden!
Ik zie (na enkele malen afspelen),dat ik toch echt iemand uit de wagen geslingerd zie worden.Herken daarin toch wel 2 benen te zien en een gedeelte van de romp.
(Let op zo rond de 7á8 sec van de afspeeltijd).
@bayernmunchen: is denk ik de kapotte band als ik het goed zie.
Weet niet waarom, maar krijg ineens zin om terug naar The A-team te kijken.
Vliegt vrij hoog voor een laagvlieger.
Bloody hell ! Bizarre crash zeg… Als je daar zonder gordels in zit, dan is het inderdaad gebeurt met je…
@lemans96: Met gordels om probeer ik het ook niet hoor. Moet niet denken aan de klap bij de landing van die hoogte
@loekie125: Ja inderdaad, de G-krachten alleen al… En als ik het goed zie, komt ie waarschijnlijk ook nog eens goed op z’n dak terecht, en dat gedeelte is al helemaal niets waard, bij geen enkele auto…
Zag je me vliegee
@ronaldddvos: sjaag je ma fliegaa :p
Pf. heftig. Je kan er zo weinig aan doen. Arme sloeber.
@bozewolf: Jawel, niet te hard rijden ;)
Snelheid moet wel heeel erg hoog zijn geweest, in dat geval is het wel eigen schuld dikke bult vind ik. 3e wet van newton is genadeloos.
Dit hoeft van mij niet op autoblog.. stuitend gewoon.. Niet alleen het filmpje maar ook sommige reacties hier. Walgelijk wat ‘mensen’ durven te roepen als ze ini mini mani mo anoniem zijn..
Zeker een red bull gedronken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).