Video: Ferrari 458 duikt het publiek in

Auteur: , 22 Reacties

Zou de Ferrari 458 Italia soms ongeluk aantrekken? De afgelopen tijden worden we namelijk aan de lopende band bestookt met ongelukken waarbij dit model Ferrari is betrokken. Afgelopen weekend ging het tevens mis in Rio de Janeiro, waar een gele 458 tijdens een evenement vol het publiek in dook.

Ferrari 458 Italia crash in Brazilië

Wonder boven wonder raakte geen van de toeschouwers ernstig gewond bij dit ongeluk. Twee personen hadden lichte verwondingen en werden ter plekke behandeld. Een derde persoon moest even kort naar het ziekenhuis, maar mocht dezelfde dag nog terug naar huis.

Hoe de bestuurder het voor elkaar heeft gekregen om de macht over het stuur te verliezen is ons een raadsel, maar hij mag blij zijn dat er geen zwaargewonden zijn gevallen.

Ook de schade aan zijn 458 lijkt mee te vallen. De Ferrari van DJ Afrojack was er een stuk slechter aan toe. (via: carscoops.com)

Bekijk de video van de crash op Autojunk.22 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Nou voor zover ik heb begrepen is de auto extreem eenvoudig te rijden op de limiet. Misschien dat mensen overmoedig worden..
@seneca: Ja, een Ferrari is super easy ivm een Nissan Micra.
@seneca: Dat hoor je toch, maar ze blijven wel crashen… Misschien geeft de auto wat teveel vertrouwen…
-edit: check!-

Inderdaad, er zijn opvallend veel Ferrari ongelukken de laatste weken…
Tsja, het is nu eenmaal een zeer populaire sportwagen, die wel even vlak 600pk’s onder het pedaal heeft liggen. Dan kun je nog zoveel slimme nanny’s inbouwen, als de besturende Dodo zijn rijkunsten veel te hoog inschat en vervolgens de manettino op standje ik-ben-een-echte-autoracert zet, dan is het niet zo gek dat de ene na de andere van deze beauties in de prak word gereden.

Eeuwig zonde.
@lemans96: Dit heeft weinig met voertuigbeheersing te maken maar meer met een grove inschattingsfout over de loop van het parcours. Dit kan ook gebeuren in een 800cc Chevrolet Matiz.
@Femme: Inderdaad. Ik had de vid nog niet bekeken. Lekker onhandige actie.
Je ziet wel dat ie skills heeft
Het lijkt wel alsof die het extra doet.
Lijkt wel of er rechtsvoor een stuurstang breekt. Het rechterwiel stuurt richting die mensen. Misschien bestuurder onwel?
@E34M5Touring: Volgens mij wilde hij een 180 doen, maar heeft hij de snelheid wat verkeerd ingeschat. De race-mode zorgde ervoor dat hij de controle volledig verloor.
@fortuna: Dat zou ook nog kunnen, zou ook het terugschakelen verklaren. Hoe dan ook, de auto reageert heel raar. Echt een apart moment.
Gele Ferrari 458 wil liever rood zijn.
Als je gewend bent een fwd of 4wd te besturen en je wil spelen een rwd met zoveel pony’s onder de motorkap, het zal je leren.
Vergeet ook niet dat de 458 als broodjes over de toonbank gaan bij ferrari.

Mensen beschouwen ferrari’s graag als sportauto waarmee ze zichzelf gauw aan michael schumacher relateren. En wat seneca al zei bovenaan, hij schijnt goed te sturen op de limiet. Mensen worden overmoedig.
Heeft een Ferrari geen ABS systeem?
Volgens mij is het asfalt daar erg glad en raakt hij daardoor onverwachts in de slip. Zomerse omstandigheden maakt het asfalt in dit soort landen soms spekglad.
Zoals je hoort schakelt hij terug (te veel?), en heeft dus vors meer vermogen en raakt in een slip.
Nou alweer een 458 die schade heeft..

Er blijven geen hele meer over!
Met een porsche 911 gebeurt dat nooit want de eigenaars daarvan rijden niet sneller dan 120, want ze zijn te bang om snel te rijden.
Als ik dat filmpje zo zie is er geen kant waar hij heen kan, de weg is opeens afgezet. Misschien zag hij dat te laat.
Mechanisch falen van de auto is niet helemaal uit te sluiten, maar lijkt me in dit geval sterk. Waarschijnlijk gewoon een beginner die ineens doorheeft dat het circuit anders loopt dan hij dacht en die verstard.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).