Video: Fiat Abarth 2000 Scorpione Pininfarina is te bruut

Auteur: , 23 Reacties

Hemeltjelief dit is gaaf, wat zou ik er veel voor over hebben om die meneer te mogen zijn die het dak op zijn hoofd krijgt in deze video. En als toetje hebben we de knotsgekke persplaten van destijds ook verzameld, inclusief de mafste poses van babes naast, in en op de auto!

Fiat Abarth 2000 Scorpione Pininfarina

Om je dag een beetje lekker te beginnen hebben we deze prachtkar voor je. Wat het precies is? Een 97 centimeter (!) lage designstudie van Pininfarina die in 1969 aan de wereld getoond werd. Je kan er in dit artikel veel meer over lezen. De auto is tegenwoordig in handen van Shiro Kosaka, een steenrijke Japanner die hem tentoonstelt in zijn eigen Abarth museum. Wat de waarde is van deze auto? We durven er niet eens naar te zoeken.

Een fantastisch bruut en wild ding zoals ze tegenwoordig helaas niet meer gemaakt worden. Wat ook niet meer gemaakt wordt tegenwoordig zijn die heerlijk maffe persfoto’s met vrouwen in gele minijurkjes die de meest bizarre poses aannemen bij de auto, dus die hebben we even voor je verzameld in een gallery. Enjoy!
23 reacties

Me like :)
Prachtig!
Inderdaad jammer dat zulke auto’s tegenwoordig niet meer gebouwd mogen worden. Maar gelukkig zijn er nog wel wat andere auto’s te koop van coachbuilders die goed werk leveren!
@bollegek:
Auto’s volgens dit recept mogen nog steeds gebouwd worden.
Het probleem is dat je ze niet vol kan proppen met allerlei comfortverhogende prullaria, met als gevolg dat de volgevreten 21ste eeuwse koper hem niet lust.
Met een beetje wil kan je dit zien als de opa van de 4C.
@tupperware: Auto’s van tegenwoordig hoeven niet perse volgestopt te worden met gadgets, ze moeten vanwege de toelatingseisen heel veel veiligheidvoorzieningen aan boord hebben. Een auto zonder abs, esp, airbags etc. is tegenwoordig niet meer denkbaar. Ook moet er tegenwoordig om voetgangersveiligheid nagedacht worden. Dat is de reden dat er geen mooie lage auto’s zoals deze meer gemaakt worden.
@bollegek:
Voetgangersveiligheid is geen issue met middenmotorauto’s, de neus kan je dus nog steeds laag houden. Je hoeft immers geen 10cm loze ruimte te hebben boven de motor die daar niet zit.
In ABS/ESP zit het gewicht niet, dat zit in zaken als airco en tigvoudig verstelbare comfortstoelen en uitgebreide audio installaties (wel eens gekeken wat al die speakers wegen?).
Merken als Lotus laten zien dat het nog steeds kan, een verlaagde Elise is immers maar een centimeter of 10 hoger en echt niet zo heel veel zwaarder.
Ik wist dat Wendy van Dijk al lang mee deed, maar zo lang?
http://www.autoblog.nl/gallery/Fiat/0_Divers/Fiat_Abarth_2000_Scorpione_Pininfarina/Fiat-Abarth-2000-Scorpione-Pininfarina-005.jpg
@ohoogeveen: ik vind deze vintage dame wel even een paar klassen beter dan Wendy…
Die uitlaat, hahahaha
Bijna net zo “mooi” als die Toyota van gister..
Ze zijn wel de achterkant vergeten ontwerpen denk ik, das gewoon 1 groot gat waar de motor zit :D
Check al die fossielen zitten.
Prachtige auto.Beetje Lamborghini,beetje Alfa Romeo.Liefhebber weten welke types ik bedoel.
Waanzinnig gaaf. In 1969 zo’n ontwerp, echt fantastisch.
Het blijft gewoon een prachtige machine, en dat geluid is geweldig. Was ik maar geboren in de jaren 60
@biohazardracer:
Maar we hebben tegenwoordig ook hele spannende dingen, ik noem een:

Iphone met een groter display
Een Fiat 500e
De 529e resp. 535e variant van zowel BMW, MB en Audi
Selfies in alle soorten

dus…. gaap.
Heel jammer dat alles tegenwoordig of heel braaf en tuttig is of extreem geweldadig
@tomleeuw: poe poe een iphone met groter display…. zowel Apple als een groot gedeelte van VAG zijn ook zo vernieuwend geweest de laatste jaren!! Nee sorry, doe mij dan maar een kaartje voor de supercar sunday.
Holy hell…Gewoon nog 4 cm lager dan een Ford GT40, welke al bizar laag is !
Wat een machine. Nog een extra filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=4jbKou01GhU
De tering wat laag! Maar wel lekker :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).