Video: Hotrod ploegt Fins rallyparcours om

Auteur: , 15 Reacties

Hotrods ken je voornamelijk uit Amerikaanse films en natuurlijk series op Discovery Channel, maar hier zie je ze weinig. In Finland houden ze er kennelijk wel van, maar hebben ze ze niet enkel voor de show. Ermee racen gaat per slot van rekening ook prima.

Driftende Hotrod in Finland

Normaal gesproken zie je ze op een stand of ze trekken een flink rookgordijn op een recht stuk (en fikken af), maar op hoge snelheid bochten ronden of driften heb ik die oude verbouwde Amerikanen in elk geval nog niet vaak zien doen. Niet zo vreemd ook, als ik voor zoveel geld mijn oldtimer liet verbouwen zou ik hooguit een rustig rondje op een circuit doen. Onze Finse vrienden van de lokale Ford-Freak Club gaan wat minder zuinig met hun kostbare klassiekers om en racen ermee alsof het afgetrapte derdehands Japannertjes zijn.

Hoewel het een vreemd gezicht blijft om zo’n slee rond te zien scheuren en driften, is deze video met een verbouwde Ford wel enorm gaaf. Met name het geluid van de oude V8 komt briljant uit de verf en brengt het Hillbilly-gevoel bij je naar boven. Bovendien lijkt de coureur dikke maatjes te zijn met het rechterpedaal. Yee-haw!15 reacties

Hij zal weinig roest meer hebben in de wielkasten. Wel een vet filmpje.
Erg fout, maar stiekem toch wel leuk. Toch zie ik hem liever in een mooie rood-witte twotone lak op een klassieker meeting, of gewoon rond touren.
De topic foto deed me direct denken aan de Hudson Hornett uit Cars
via Android app
Wat gaat dat lekker smooth over het zand zeg
Wat een ontzettend gave wagen. Zou hem wel voor de deur willen hebben staan met de sleutels in mijn broekzak.En er mee Touren natuurlijk ;-)
Volgens mij is het een 50ties Mercury. Feel free to disagree, weet het niet zeker.
@e34m5touring: Is toch echt een Ford, pretty much the same maar toch…
@E34M5Touring:

Ze lijken bijna teveel op elkaar, maar de Ford herken je vooral aan de ‘spinner nose’ in het midden van de gril.
@carmasterr: Ok Thanks!! Bij Hot/Rat Rods is het altijd wat lastiger vind ik. Omdat onderdelen niet altijd van het betreffende merk komen. Ff heel eerlijk, ik dacht dat hij er een Studebaker grille in had gezet…
@E34M5Touring:

Die hadden inderdaad ook zo’n grille, maar dat noem je dan weer een ‘bullet nose’. En die bestaan alleen uit de bullet in kwestie. Veel grille is er niet aan.
@E34M5Touring: niet toevallig een ernstig aangepaste laat model (49er of later) Mercury Eight? http://en.m.wikipedia.org/wiki/File:EsplanadeMercuryJuly07Left.jpg

OT: wel een toffe film!
Doet me denken aan de auto die Stallone rijd in de film Cobra.
Moest eigenlijk meteen denken aan het volgende fragment van Doc, de hornet uit de Cars film:
http://youtu.be/1y8-0XHWA2I
Toch wel knap dat je door zo’n kleine raampjes nog wat ziet en dan ook nog dwars kunt gaan zonder door de zandmuren heen te knallen.

maarja, in Zweden en Finland is dit iets wat kinderen van 12 jaar oud al doen…
Hier worden ze opgepakt, daar is het een hobby.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).