Video: klassieke MG TD is ook met een brullende V8 stijlvol

Auteur: , 10 Reacties

Je had waarschijnlijk al een voorgevoel, maar deze MG TD uit 1952 is inderdaad niet helemaal origineel meer.

De MG TD van Jay Leno

Dat maakt ‘m niet minder gaaf en als we je vertellen over de aanpassingen, dan gaan we er vanuit dat je helemaal overstag bent. De 1.3-liter viercilinder is namelijk vervangen door een enorme 6.3-liter V8 van Chevrolet, terwijl de toevoeging van een beetje nitro ervoor zorgt dat je de quarter-mile aflegt in elf seconden.

De MG in kwestie is eigendom van Jay Leno, al heeft hij ‘m niet zelf opgebouwd. Hij kocht ‘m van de originele eigenaar, die veertig jaar geleden begon met het project. Leno verving alleen de trommelremmen door schijfremmen, zodat hij de waardevolle klassieker veilig tot stilstand kan brengen.

Wij kunnen uren kijken naar een auto als deze, zeker als Leno vertelt over de geschiedenis van deze MG, maar voor de vrijdagavond lijkt een reportage van een minuut of twintig ons geschikter. Kijk en geniet!10 reacties

Damn, wat een leven heeft die man toch.
@JordyS: Ik vermoed dat je schijfremmen bedoeld ipv remschijven. Het bestaat natuurlijk alle 2, maar remschijven zijn feitelijk echt alleen de schijven, en schijfremmen duidt op het totaalpakket ( schijven, blokken, remklauw, etc…).
@SimonMc: Je hebt helemaal gelijk, thanks!
Klassieke engelse auto’s (MG, Triumph, Rover, …) laten mij eigenlijk altijd koud.. Geen idee waarom, ik vind ze allemaal oerlelijk.
Jay Leno is sowieso de baas! Volgens mij echt een gouwe kerel met oprechte interesse voor een auto, baasje en het verhaal.
Eigenlijk vind ik dit gewoon heiligschennis…
@deladude: want? Hij had toch verteld dat de wagen letterlijk een wrak was toen die hem ging aanpassen? Het is dus niet alsof hij een puntgaaf exemplaar heeft zitten verpesten.
@mopar: Je stopt geen ‘murican V8 in een klassieke Engelse auti. Hotrods maak je van Fords en Chevy’s

Maar ik houd überhaupt niet van tuning en ieder mag uiteraard doen wat hij/zij wil. Good for him dus, maar ik zou het anders doen
@deladude: auto* en bedankt autocorrect
@deladude: het is geen hotrod maar een dragster. En laten die Engelsen daar nou juist ook van houden. Op Santa Pod raceway (in Engeland ja) zie je genoeg omgekatte Vauxhalls en Engelse Fords met V8’en. Google maar eens naar een Ford “pop”. Als jij dacht dat hotrodding alleen een american thing was dan heb je het echt mis.

Buiten dat is het zoals je al zei zijn eigen auto, dus ook al zet die er een 2 cylinder uit een panda in….tis zijn prerogatief.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).