Kroaat dumpt Ferrari F430 Spider in Oostenrijks meer

Auteur: , 22 Reacties

Je zou verwachten dat je zuinig bent op je Ferrari F430 Spider, maar het blijkt nog klap lastig om het steigerende paard op de weg te houden.

Althans, wel voor de 36-jarige eigenaar van dit verzopen exemplaar. De Kroaat verloor namelijk de controle over het stuur van zijn Ferrari en stuiterde allereerst van een 70 meter hoge heuvel af, voor hij in een meertje terecht kwam. Niet bepaald een ideaal ritje dus, want een Ferrari is nu eenmaal geen 4×4 die even door het water knalt.

De bestuurder slaagde er gelukkig in zelf uit de F430 te klimmen en zocht hulp bij een nabijgelegen woning. De brandweer haalde de Italiaanse bolide uit het water en op het oog leek er niet zoveel met de auto aan de hand, maar we verwachten niet dat we deze F430 ooit nog op de weg zien. Zo’n onverwachte duik doet een Ferrari doorgaans namelijk geen goed.22 reacties

Verdiende loon als je z’n auto roze maakt
Alhoewel de buitenkand er nog redelijk goed uitziet, kan je hem inderdaad afschrijven ivm waterschade, vervelend.
Een roze? Of lijkt dit nou zo?
@viezefreddyw: is van die verf die verkleurd in water, die je vroeger ook op je hotweels had…
Toch grappig dat dat ding compleet verzopen is en z’n lampen toch blijven branden.
@Forza:

Ja dat verwart me altijd. Niet zozeer dat de kabelboom een tijdje waterproof is, dat wil ik met wat goede wil nog wel geloven. Maar dat de weestand tussen de polen van de batterij doorheen het water groter blijkt te zijn dan de weerstand doorheen de lampen vind ik echt vreemd.
@Hupke: Zo geleidbaar als in de films is (zoet)water echt niet.
@mikkeloentje: integendeel, water is eigenlijk een hel goede isolator
@forza: dat is een veiligheidsfunctie zodat reddingswerkers de auto kunnen vinden in het water.
Volgens mij was dat the pink lake in Australiƫ IPV Austria misschien?
Shit happens, nu is zo’n f430 nietmeer zo extreem prijzig maar indien het verblijf in het meertje slechts kortstondig was kan het repareren van de schade nog wel eens goed meevallen.

Gewoon motor uiteen doen, vloeistoffen vervangen en alle elektronica opdrogen/nakijken. Prijzig in een garage, maar een leuk projectje voor sommigen.
Ik vind de schade wel meevallen, als die van 70 meter hoogte is gevallen.
De elektronica is in ieder geval goed waterdicht van Ferrari. Altijd handig om onderwater verlichting te hebben ;)
kijk die lampen. wie zegt dat Italiaanse electronica slecht is
@memyselfandi: Ik durf te wedden dat zelfs de waarschuwingslampjes in het dashboard het gewoon nog doen. Bij Italiaanse auto’s doen die het altijd, jaar in jaar uit. Dat is pas kwaliteit!
Die wil ik voor een zacht prijsje graag hebben hoor! Verwacht dat ‘ie ook wel weer gaat rijden. Wordt alleen geen klus voor de Ferrari dealer.
Een flinke zak rijst schijnt wonderen te doen…..
Ferrari’s zijn gewoon altijd in strijd met de elementen: is het niet vuur dan wel het water wat ze kapot krijgt.
Geen roze, gewoon rood. Vertekend beeld op de foto.
Paar vochtvreters erin en heel warm stallen.Olie vervangen en de benzine.In z’n 2e versnelling aantrekken zodat alles weer beweegt.Klaar is kees.
Gay!!!
Zo sneu die mensen die reageren zonder de moeite te nemen even de foto’s te bekijken bij een artikel. Deze Ferrari is gewoon rood!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).