Video: Koenigsegg Hundra maakt gehakt van Bugatti Veyron

Auteur: , 92 Reacties

Een Koenigsegg Agera S Hundra en een Bugatti Veyron doen een dragrace. Zegt de Hundra tegen de Veyron: oké doei.

Koenigsegg vs Bugatti

De Koenigsegg Agera S Hundra is geen trutje, met 1030 pk uit benzine met octaan 98 of hoger is hij zelfs iets krachtiger dan een standaard Bugatti Veyron. Maar 29 pk verschil bij dit soort enorme vermogens is natuurlijk marginaal, dan verwacht je niet dat een dragrace zo’n enorm verschil oplevert.

De Veyron krijgt een aantal keer zelfs een beetje ruimte, maar daarna gaat de Agera S Hundra erop en erover. Het is een beetje geneuzel tussendoor, maar er wordt vijf keer geracet. Gaat dat zien!

Met dank aan iedereen voor de tips!92 reacties

Zit nogal wat verschil in gewicht tussen de twee + het is niet vanuit stilstand waardoor je geen tractievoordeel hebt van de 4wd.
1030 paarden tegen 1001 nijlpaarden, dan kan je zo’n uitkomst verwachten….
@jrk68: dat was een beetje sarcasme toch? Op zo’n enorme hoeveelheid aan PK’s, lijkt me die 3% meer pk niet van doorslaggevende hoeveelheid.
@gregorius:

Hij doelt dan ook op het gewicht.
Nijlpaarden zijn namelijk zwaarder dan paarden…
Gelukkig zijn ze allebei zo snel om meteen uit mijn gezichtsveld te verdwijnen.
@bsxc2: Ik vind de Hundra toch een fraaie wagen, mits in een normale kleurensamenstelling.
@paulaner: De hundra is gewoon een lelijke Agera R, toch?
Geef mij maar een Agera R
@vale46: Ja in principe wel. Het zou exclusief zijn, dat is het ook wel maar van mij hoeft dat bladgoud ed ook niet. Maar uit het rijtje hypercars staat de R bij mij toch wel op 2 achter de Pagani.
Dit is niet eerlijk, een supercar tegen een Veyron…
@norge: je zou willen dat je hem had… of allebei…
@keesje1987: Nei takk, onderhoud is iets te duur voor mijn budget, alleen voor de verzekering al moet ik mijn huis verkopen.Dus hou ze maar lekker zelf.
@norge: haha denk dat ik hetzelfde probleem heb… geef maar aan iemand anders dan :-)
Ziek.
Zijn ze dat tweede sleuteltje wellicht vergeten ;-)
@mlbenz: Hoewel ik denk dat het weinig invloed zal hebben denk ik dat dit inderdaad niet gedaan is. Ik meen me te herinneren van een Top Gear aflevering dat als je de sleutel gebruikt de achter spoiler in een bijna ingeklapte stand gaat staan, iets wat hier niet het geval is.
@laminaatplaat: Dat is alleen van belang op topsnelheid. De 1001 pk heb je altijd tot je beschikking
@maxx1:
Natuurlijk niet. Boven zo’n 100km/u speelt de luchtweerstand een behoorlijke rol en die wordt juist verlaagd in de bedoelde stand door het verlagen van de auto (minder “vuile lucht” onder en achter de auto en kleiner frontaal oppervlak) en inklappen van spoilers (drastisch minder drag). Met name bij hogere snelheden scheelt dat aanzienlijk.
@mlbenz: Of is het probleem misschien: opa (Veyron) vs. testcoureur (Agera)
@agerar: Veyron is alleen gaspedaal intrappen, daar kan iedereen meerijden. Zeer bereikbare auto in tegenstelling tot de Agera
Damn, dat is nog al een verschil zeg! Zie je toch dat extra gewicht van de Veyron. Ben benieuwd hoe hij het tegen een Veyron SS doet. Jammer dat je geen snelheden ziet. Was toch wel benieuwd wat ze beide klokken aan het einde van zo’n sprint.
tja.. de bugatti tegen ferrari’s en lamborghini’s zijn enorme gewicht nog wel verbergen door brute power. maar als hij dan tegenover een koenigsegg staat gaat dat feestje niet meer door,
Wow dit verschil had ik niet verwacht. De Hundra sprint meteen bij de Veyron weg.
Ik had overigens wel eens een dragrace vanuit stilstand willen zien.
@berlinetta:

Kan je toch wel inbeelden, de Bugatti gaat als eerst weg en dan komt Hundra er alsnog voorbij als je naar dit verschil kijkt, acceleratie van de twee 2.5 en 3.1 seconden is minder dan 1 seconde en in die ene seconde heeft de Agera de tijd om bij te benen en alsnog als “winnaar” uit te komen.
@B3nk0: Ja, zo had ik het me ook wel voorgesteld. Het leek me gewoon leuk om te zien hoe de Veyron alsnog vernederd werd.
Is dat niet de testrijder van Koenigsegg? Zo ja dan zal dit filmpje waarschijnlijk heel erg bewust gemaakt zijn met toestemming van Christian van Koenigsegg.
@birdboy: bewust of niet, de veyron is gewoon trager. en het is best leuk omdat nu ook in beelden te zien in plaats van koude cijfers!
@lambo4all: maar de Veyron supersports met 1200pk blijft alsnog sneller…
@birdboy: Yup. Dat is inderdaad hun testrijder. En het is volgens mij ook op het vliegveld/testcircuit van Koenigsegg.
@birdboy: Maar ze hebben waarschijnlijk geen toestemming gevraagd aan VW ;)
Ok voor de mensen met speakers of een koptelefoon; op 08:59 lijkt het alsof er een straaljager voorbij komt….hahahahaha
ja ja maar die koenigsegg staat staat daarna weer 3 maanden in zweden en je Bugatti gewoon thuis in de garage
Wat zinloos allemaal. Straks komt er toch weer een getunede Nissan met 500000 pk en die is weer sneller etc etc. Mogelijk kan iemand gewoon met een stoomcatapult en parachute een ultieme accelerator bouwen en kunnen we het verder hebben over wat anders dan top trumps.
@heidekonijn: Tot die tijd hebben we dit
Beetje zinloze vergelijking. Ik heb het gevoel dat op voorhand de Koenigsegg al wint, aangezien je een Veyron wel kunt regelen, maar je voor een Hundra bij Koenigsegg aan moet kloppen.

Ook staan er geen tellertjes bij het filmpje, zodat je de schakelsnelheden kunt zien etc. En dan is den 16:4 ook nog eens jaren ouder dan de Hundra. Op de Topmarques vertelde de medeoprichter van Koenigsegg zelf dat het verschil tussen een gewone Agera en een Agera S gigantisch is. Dit is dus appels met peren vergelijken..
@replicant: porsche zegt zelf ook dat het verschil tussen een carrera en carrera S gigantisch is… kwa prijs liggen de wagens dicht bij elkaar, alleen is de agera S veel excusiever, en dat is goed in supercarland. en nu liep die nog nieteens op ethanol, want dan was het helemaal een vernedering geweest!
@lambo4all:

Zou dat de volgende dag ook nog zo zijn of zijn ze dan alle schroeven en bouten van de Agera aan het aandraaien.
@yerrie: als een agera helemaal af is, dan besteden ze nog meer als een week om de wagen te poetsen en schoonmaken en in speciale was the zetten. ze nemen daar dus erg hun tijd en doen geen half werk. jij hebt totaal geen idee wat voor bedrijf koenigsegg is en om dan maar op mn naam te gaan zeiken geeft al aan dat je helemaal niks weet te lullen en geen idee heb waar je over praat.
even ter illustratie: er is een jarenlange wachtlijst voor agera’s en veyron’s raken ze niet aan de straatstenen kwijt. bovendien schrijven sneller af dan een ferrari die in brand staat. nou wat een prestatie he van wat dé supercar van het afgelopen decennia moest zijn..
@lambo4all: En jij spreekt uit ervaring van al die koenigsegg´s die je gekocht hebt, zeggen dat je het beter weet doet mij niks vriend. En van 2 weken poetsen word de bouw kwaliteit niet beter, die opmerking is zo dom dat ik je maar helemaal niet serieus neem.
@yerrie: De Koenigsegg fabriek is al door meerdere filmploegen bezocht. Check bijvoorbeeld eens: http://www.youtube.com/playlist?list=PLHa6PXrV-yIgnXSYFT07BouKhEhyFuWnf
@lambo4all: oohps zag niet dat je lambo fan was dus was ff vergeten dat je dan gewend ben aan auto’s die uit elkaar vallen ( ;
@yerrie: Want elke Lambo valt na een dag rijden uit elkaar..
@berlinetta: dat was pesten, voor VAG wel overigens
Eindelijk dan eens een model (zonder after-tuning) dat de 8 jaar!!! oude koning van zijn troon kan stoten op de dragstrip. Het werd tijd. Als all-in-one product blijft de Veyron in mijn ogen toch nog steeds onverslaanbaar. En dan is er zoals de bestuurder van de Veyron in het filmpje aanhaalt de supersport versie nog. Niet tegenstaande dat de Hundra ook best een knap beestje is.

o.t: Grappig om die barst in de voorruit van de Veyron te zien staan.
Ik heb het idee dat de man in de Bugatti niet voluit durft. Hij kijkt angstig en de cameraman moet steeds roepen “schneller schneller”. Ik wil deze test nog een keer zien, maar dan met een testrijder van Bugatti erin, niet zo’n schijterd.
@midasracer: idd, die kerel ziet er 70 uit en heeft blijkbaar geen idee wanneer hij moet remmen of gas geven.
@midasracer: Ik vertrouw het ook niet.
Als dit 3 dagen achter elkaar lukt ben ik overtuigd, ik zal Christian matsen en er 2 dagen van maken maar ik ben bang dat de Agera de volgende dag niet komt opdagen
@yerrie: slechte ervaring met koenigsegg?
@towi1989: nee zoals iedereen moeten we af gaan op de kenners die er mee mogen rijden en testen. Jij wel dan ?
@towi1989:persoonlijk lijkt me sterk, maar het kan zijn dat die dit artikel gelezen heeft…

http://jalopnik.com/former-koenigsegg-owner-says-2-5-million-agera-r-is-a-489316580
@murkmotorsport: Als ik nu een link geef van Martin Brundle dan gaan jullie huilie huilie doen dat het oud is, dus geef ff aan tot welk jaar ik terug mag gaan dan kom ik daarna met de links. Of is het lek boven sinds vorige week want dan word het moeilijk ja
@yerrie: Was het al met jou eens, die link is juist iemand die klaagt over koenigsegg, maar wat zijn die links dan over oudere koeniseggs?
@murkmotorsport: we kennen allemaal de top gear episode met koenigsegg maar er is er ook1 van martin brundle, die vind het experimentele crap die koenigsegg, ikneem martin brundle serieuzer dan de forum leden hier
@murkmotorsport: En niemand weet precies hoe het er voor staat met de kwaliteit maar waar de keonigseggs tot nu toe zijn komen opdraven bij gerenommeerde tests waren er vaak problemen.
@yerrie: Ik heb nog nergens gelezen dat de K’eggs na 1 jaar uit elkaar donderen. Alleen een blog van een of ander verwend Amerikaantje. Als je meer verhalen kent, graag een linkje.
@midasracer: Tot wanneer mag ik terug gaan anders krijgen we dat weer, ja vroeger was die crap maar nu goed. Of mag ik terug gaan tot het jaar waar deze veyron gebouwd is ?
Wacht maar tot hij tegenover een Veyron SuperSports staat.
Maar misschien moeten ze is een jaar test doen met een Bugatti en een koenigsegg, zullen ze niet erg vinden bij bij al die car magazines en websites. Ik denk toch dat de meesten van ons hun geld op de bugatti zullen zetten.
@yerrie:

Heb jij zelf ook zulke slechte ervaringen met Koenigsegg of praat jij gewoon die rijke Amerikaan na?

Als het echt zo’n slechte auto is dan hadden we denk ik andere er ook over horen klagen toch?

Hij spreekt en wordt ook zo genoemd als een verwend kut kind, ze kunnen anders Jay Leno vragen of hij zijn mening ook deelt, die heeft tenminste verstand van autos en is een self made miljonair.
@B3nk0: Hou toch op man, dan kunnen ze het forum wel sluiten als je alleen wat mag zeggen als je in zo´n ding heb gereden, en als zoon van een garage houder heb ik nog wel iets verstand van auto´s, ben er mee opgegroeid. Maar net als alle andere wijsneuzen kom nou met een jaartal vanaf wanneer het volgens jullie goed is met die koenigseggs dan kom ik daarna met links van gerenommeerde auto testers die alles behalve overtuigd zijn van de koenigsegg producten. Want anders moet ik aanhoren ja dat was toen en u is het goed, dus kommet een jaartal vanaf dat koenigsegg het lek boven heeft. Of heb jij zelf wel er 1 in de garage staan =
@yerrie:

Ok ja dus, ik heb mijn antwoord al, je praat dus gewoon mensen na.

Dat je in een garage bent opgegroeid zegt nog steeds niks over jouw ervaring op het gebied van Koenigsegg, heb niet gezegd dat je niks van autos afweet, dat zijn 2 verschillende dingen.

Koenigsegg mag dan misschien wel langer bestaan maar het is geen massaproduct dus ervaring opbouwen zijn ze nog steeds mee bezig. Daarentegen denk ik dat als er echt iets met de auto is zij het zeker voor jou willen repareren/ corrigeren want met zo’n lage productie aantal kan je jezelf geen slechte publiciteit permiteren en zouden zij al lang van de aardbodem zijn verdwenen.

Maar ik heb niks tegen haters hoor die dankzij andersmans meningen en bevindingen hun eigen oordeel laten vormen zonder het zelf hebben beproefd, jij eet zeker ook geen gerechten als minimaal 3 man al zeggen dat het niet lekker is en geeft dit daarna zelf ook door aan anderen zonder zelf geproefd te hebben?

Dit soort mensen hebben we nodig, dit hebben we tot “Apple publiek” gedoopt, praten elkaar allemaal na en zoals je ziet legt het geen windeieren want Apple staat in de top van meest vermogende bedrijven.
Oh laat maar zitten, heb voor de gein jouw andere berichten gezien, ik weet al voldoende, je hoeft niet op mijn post in te gaan.
@B3nk0: Waar blijft nou het jaartal, ik ga straks links posten van gerenommeerde programma´s en sites die bepaald niet onder de indruk zijn maar dan ga je huilie huilie doen dat het oud is dus kom nu met een jaartal, veel bla bla (en nee die amerikaan heeft er niets mee te maken want die is niet eens echt aan rijden toe gekomen) niemand van ons heeft een koenigsegg dus we gaan allemaal af op het oordeel van anderen en ik heb er zat gezien en gelezen die veel vraagtekens hebben bij de kwaliteit, maar goed geen zin om dingen voor niks te zitten doen dus geef mij een jaartal en dan kom ik met `evidence` vanaf dat jaar
@B3nk0:

echt snugger ben je natuurlijk ook niet als je mij beschuldigt van na praten en dan zelf met zo´n statement komt quote (Dit soort mensen hebben we nodig, dit hebben we tot “Apple publiek” gedoopt’)
@yerrie:

Zucht…. het was geen citaat want ik gebruik hier het persoonlijk voornaamwoord “we” en ik zal al geen moeite doen om uit te leggen wie “we” dan zijn.

En jij leest selectief volgens mij want ik had het een en ander al beargumenteerd.

Tip voor jou, gebruik eens ctrl+f : r&d
@B3nk0: Als je nou wat minder dom internet gelul uitkraamt en een jaartal geeft dan kom ik met links van gerenommeerde sites en testers die gehakt maken van koenigsegg, of weet jij het beter dan bv Tif en Martin brundle. en dat zijn er maar 2 van de velen die niet onder de indruk zijn van de koenigsegg, dat jullie dat verhaal van die amerikaan gelezen hebben is fijn maar als je dan denkt dat dat de enige was met klachten dan heb je het mis.
@yerrie: Jij met je gezeur om je jaartal. Het gaat hier om een agera, heb je daar niet genoeg aan. Ook al vind iemand dat het rommel is dan wil ik ook weten waarom. Redenen met een technisch onderbouwde achtergrond, geen onderbuikgevoel.
@yerrie:

En bij dezen bevestig je dus mijn laatste reactie.

Wat jij dom internet gelul noemt is volgens elke andere nederlander gewoon “Nederlands”, dat krijg je op de lagere school en daarna verplicht op de middelbare school (verder zal ik niet gaan want kennelijk weet jij daar toch het bestaan niet van af).

En tot nu toe heb jij tevens nog steeds niet door wat mijn berichten inhouden, ik heb geen enkele keer gezegd dat de koenigsegg goed is want dat kan ik niet weten maar brand hem ook niet af want nogmaals “KAN IK NIET WETEN”, mijn vraag in eerste instantie was waarom jij zo’n haat hebt maar dat heb ik nu al door en hoef je niet uit te leggen want mijn aanname is al bevestigd en daar dank ik je voor.

Ik wens je daarenten veel succes in de garage en ik ben oprecht blij dat jij in ieder geval met jouw huidige instelling en kennis al gegarandeerd brood op tafel kan zetten.
@B3nk0:

ben je wel helemaal lekker of is het naar je hoofd gestegen en zit je nu met een rood hoofd op zolder in je rukkamertje ?

Nu ga je zelfs beginnen over mijn werk/inkomsten, en voor iemand die zich zelf nog al snugger vind en op Internet zelfs de grammernazi uit hangt is toch beetje raar dat als ik zeg dat ik ben opgegroeid in een garage je nu denkt dat ik ook in een garage werk. En maak je geen zorgen over mijn inkomsten, kan voorlopig nog geen supercar kopen maar betaal keurig mijn hypotheek en kan ook nog een boterham smeren en nog genoeg naar de belasting brengen om zielige mannetjes van een uitkering te voorzien (voel je niet aangesproken anders krijgen we daar weer een dom lul verhaal over)
Simpele domme aannames waaruit ik dan maar concludeer dat je nog een hoop moet leren. Begin met achterover te gaan zitten, relax en maak je niet zo druk als iemand een auto pest die je mooi vind.
@B3nk0: ben wel blij voor je dat je je verheven voelt boven het pleps dan wel apple publiek, maar goed mensen die dat van zich zelf vinden zijn meestal pochers
@yerrie: Dergelijke zogenaamde ‘slimmerts’ het best negeren. Zodra je om harde cijfers vraagt geven ze niet thuis en beginnen ze op de man te spelen. Héél erg doorzichtig.
Dat zo’n beetje alle Koenigsegg producten het onderspit delven in vergelijkingstest met andere supercars, dat weet ie niet. Elke hork kent natuurlijk de ‘power to weight’ ratio en die is in dit geval voor dat pornokoningmobiel een stuk gunstiger.
Dus die zweed trekt een Veyron er uit bij ’t stoplicht. En? Weinig boeiende info.
@yerrie: Zet er dan meteen een LaFerrari, een 918 en een Huayra bij ;)
@vale46:

Je kan elke HYPER-car ernaast zetten want “autos” zijn niet echt gemaakt voor dit soort krachten, het wordt anders nog duurder dankzij r&d want je bent dan eigenlijk bezig een vliegtuig aan het bouwen zonder vleugels ;)

De bugatti is volgens yerrie wel gemaakt om dagen achter elkaar voluit +300KM per uur te rijden, die gaat jaren door en er zal niks mis mee zijn, kan ook best zo zijn maar er zit een klein vermogen verschil tussen ome VAG r&d budget en arme christian, enkele 0’en voor de komma.
@B3nk0: Yerrie zei niet iedere dag 300 yerrie zei dat je er iedere dag mee kan rijden en na zo´n track dag er ook gewoon mee naar huis kan rijden. Veel praatje maar zelfs begrijpend lezen is toch nog wel lastig
@yerrie:

“De bugatti is volgens yerrie wel gemaakt om dagen achter elkaar voluit +300KM per uur te rijden, die gaat jaren door en er zal niks mis mee zijn, kan ook best zo zijn maar er zit een klein vermogen verschil tussen ome VAG r&d budget en arme christian, enkele 0′en voor de komma.”

Begrijpend lezen begin jij zelf over maar doet het niet.

Met elke response vertel jij steeds meer en meer over jouw kennis en worden jouw komende posts steeds minder serieus genomen. Ga zo door!
@vale46: ga ik me aanmelden om te helpen met testen, ben alleen bang dat ze geen van allen hier de garage in kunnen
maar ff wat anders, weet iemand hoe dat precies zit met die sleutel voor het volle vermogen, gaat de vleugel dan naar beneden? Anders hebben we hier nog een ander probleepje
@yerrie: Die vleugel zit er sowieso voor jan lul. Zo’n zware auto heeft dat niet nodig ;)

Ik ben wel benieuwd naar al die negatieve reacties wat betreft de gebruikte techniek in zo’n koenigsegg. Top gear weglaten aub.
@jeffreym3: Bij snelheden boven de 300 hebben dergelijke auto´s weldegelijk allerlei aerodynamische hulpmiddelen nodig om het zaakje op het asfalt te houden. Of geloof jij werkelijk dat Bugatti zo veel ontwikkelingskosten in die actieve spoiler heeft gestopt puur ‘omdat ´t zo cool staat’ ?
@lemans96: nee hoor. Snelheidsrecord auto’s (die dingen op een zoutvlakte) hebben het ook niet nodig ;-)

En wat is er zo hightech aan een uitklapbaar spoilertje?
Misschien moeten ze het filmpje tot een minuut of 2 terug dringen? Deze 28 minuten zijn een beetje overkill
Das goed nieuws. Die veyron is dus niet alleen een gedrocht, maar bovenal een traag gedrocht. Veredelde kever…
Ik heb de volledige film nog niet bekeken (ik ben op het werk) maar op 6:40 zie je dat de Aegera vroeger vertrekt.
Nu verwacht ik sowieso wel een verschil (enorm gewichtsverschil en pk en koppelverschil) maar indien ze niet precies samen vertrekken is het een loze vergelijking!
Geloof er ook niet veel van..
Speelgoedautootjes zijn zo duur dat ze geen geld meer over hadden voor een paar walkie-talkies of een telefoongesprekje van 2 minuten om een deftige start af te spreken ;)
Wat een verschil qua interieur zeg, Bugatti ziet er veel netter uit en ook stuk stiller binnen. Hundra is weer totaal anders zeg. Beetje appels en peren vergelijken
Waauw, hoe mensen het doen weet ik niet, maar zelfs bij een dragrace tussen een k’egg en een bugatti kunnen mensen nog een VAG-discussie houden! Respect;) verder verdienen deze twee wagens natuurlijk alle credits, zowel de veyron als de agera zijn auto’s die de autowereld hebben veranderd
De Veyron ging niet voluit.

De Agera ziet er ook goedkoop uit tegenover de Veyron.
Dat gaat toch wel erg snel, erg snel;)
Toch een tikje merkwaardige resultaten, gezien onafhankelijke metingen al hebben aangetoond dat een “gewone” Veyron tot zo’n 240km/u sneller optrekt. Hetgeen o.a. in snelste 400m tijd resulteerde van 9.9s, daar waar de Agera S een snelste tijd heeft staan van 10.7s. Nu weet ik wel dat door de extra tractie, de Veyron tot zo’n 160 km/u de meeste meters pakt, maar in het filmpje vanaf een rustige 50km/u is daar überhaupt geen voordeel te zien.
M.a.w. die sprintjes met zo’n groot verschil in het voordeel van de Agera doen toch te wenbrauwen fronsen.
Ik zou de Hundra toch naast de Bugatti supersport zien.
Kwestie van te strijden met ongeveer dezelfde pk’s en lichtgewicht.
Ik mis eigenlijk de echt snelste productieauto ter wereld, nl. de Hennessy Venom gt2. De volkswagen veyron is zelfs uit de boeken van guinness geschrapt wegens fraude.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).