Video: Koenigsegg Hundra promo, op zoek naar perfectie

Auteur: , 8 Reacties

Van 0 naar 100 in 10 jaar. Wat dat betreft doen ze het rustig aan bij Koenigsegg. Gelukkig maar want de auto's worden er alleen maar bijzonder(derderder) van. Voor net dat beetje duiding heeft heer Christian een heel gaaf videootje opgenomen.

Koenigsegg Hundra in detail

Eén man, één automerk met een missie. Veel mooier heb je ze niet in de wereld van de automobiel. De grootste merken zijn op die manier begonnen. Daarbij is het er in de loop der jaren niet makkelijker op geworden een automerk op te richten. Met een visie, doel en keihard werken blijven allen de sterkste over. Zo ook Koenigsegg, een blijvertje. Ruim 10 jaar onderweg en Christian en vrouwlief zijn nog steeds minstens net zo gepassioneerd met het merk bezig als in 2003.

Von Koenigsegg noemt ‘de zoektocht naar perfectie’ als belangrijkste missie van zijn supercars. Qua gewicht, specifiek vermogen, naadloos aansluitend carbonfiber en algeheel technisch vernuft zit hij daar niet ver vanaf. Slechts het obstakel van de nokkenas-loze verbrandingsmotor staat nog in de weg. Tot die tijd kunnen we genieten van de Hundra. Bekijk de video op autojunk.nl.8 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik blijf er bij, de ccr was het summum. Daarna is het design bergafwaarts gegaan. Die Hundra is toch echt wel het dieptepunt. Goud verwerken in een auto? Het is een sjonniebak die niet te betalen is voor een sjonnie.
Schoonste goud wat ik ooit op een auto gezien heb.
@norge: Niet wat ik ooit op een auto gezien heb. Dat zit op(in) de McLaren F1’s en is tenminste functioneel i.p.v. voor de show. ;-)
@lemans96: Daarom is dat ook het schoonste goud wat ik ooit “in”een auto gezien heb.
0-100 in 10 years, Je zou toch denken dat dat sneller zou gaan met meer dan 1100pk.

Het verbaasd me eigenlijk hoe onbekend dat Koenigsegg is in vergelijking met de Bugatti Veyron..
@reistje: Marketing…..
Mooi dat er zoveel passie achter het merk koenigsegg zit.
De nokkenas loze motoren zij heel mooi, ze hebben al een saab rijden als experiment. Alles verbetert eigenlijk door het weglaten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).