Video: Kristensen en Solberg winnen ROC Nations Cup

Auteur: , 17 Reacties

Top-coureurs uit verschillende klasse's hebben zich dit weekend verzameld in Barbados, allemaal met hetzelfde doel: de Race of Champions winnen.

Petter Solberg pakt de Audi R8 nogal ruig aan

De Race of Champions geldt voor veel rijders als de afsluiting van een druk sportjaar. Zie het als de jaarlijkse kerstborrel op kantoor, maar dan met dikke auto’s en een parcours dat speciaal voor jou is aangelegd. De grote kampioen, Lewis Hamilton, ontbreekt dit jaar helaas, maar grote namen als Tom Kristensen, David Coulthard, Petter Solberg en Mick Doohan zorgen alsnog voor een aantrekkelijk deelnemersveld.

Zaterdag stond de Nations Cup op het programma, waarbij de rijders het in duo’s tegen elkaar opnemen. Ze stappen in trucks, buggy’s, KTM’s, Audi’s en andere voertuigen, zodat iedere rijder te maken krijgt met onbekende disciplines. Dat leverde niet alleen strijd op, maar ook een aantal spectaculaire schuivers.17 reacties

Gruwelijke header-foto!! Heb je die ook in wallpaper formaat toevallig?
@maxco: Ik denk dat je met deze link een heel eind moet komen :) http://www.raceofchampions.com/db_DBImageDisplay.image?id=32264&width=800&height=800&fit=false&percent=100&vm=3&quality=100
@JordyS:

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Misschien ook leuk om te vermelden dat Kristensen een vlo als bijrijder in de Ariel Atom had en Coulthard een boom van een vent als bijrijder had.
Geen te onderschatten nadeel in zo’n licht autootje….

Maar ach, het gaat meer om de lol, al is het daar in Barbados wel een troosteloze bedoening.
Van mij mogen ze terug naar de basis, de eerste jaren op gravel in Gran Canaria waren beter te behappen….
@jrk68: Als ik aan Barbados denk, zie ik Rihanna voor me en vergeet ik de rest :-]
Altijd leuke races
In het artikel over aerodynamica schreven jullie dat een vleugel niet hoger mag zijn dan het dak, maar dat is bij die R8 toch wel het geval?
@berlinetta: nou heb ik niet dat hele artikel gelezen, maar dat is per definitie onzin. hoe hoger de vleugel hoe beter, want meer ongeremde “schone” lucht. kijk maar naar F1 wagens, de achtervleugel zit altijd zoveel mogelijk naar boven voor het meeste effect.
@lambo4all: Dat is toch wat er in dat artikel stond geloof ik.
@berlinetta: Ik zou me niet te druk maken over dat artikel. Het kwam er voornamelijk op neer dat de schrijver niet zo hield van grote spoilers.
Barbados?
Overigens: een +1 voor ouwe baas Mick Doohan
GO! Petter…
@norge:
Wel jammer dat hij uitgerekend de race in de World RallyX Polo verloor van Coulthard….
Nog een leuk weetje, de favoriete auto onder de deelnemers is de ROC buggy van het Nederlandse Fast&Speed, het bedrijf van Johnny Hakvoort.
Wordt dit ook nog ergens uitgezonden?
@tanopc:
Het werd live uitgezonden op MotorTV, inmiddels is het afgelopen.
Coulthard is de individuele winnaar geworden, Pascal Wehrlein werd tweede.
@tanopc:

Vorige jaren kwam het volledige event wel op youtube terecht.

Ik vermoed dit jaar ook wel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).