Video: Max Verstappen rijdt schade in Rotterdam

Auteur: , 74 Reacties

De appel valt niet ver van de boom..?

There you go..

Nee, we mogen geen overhaaste conclusies trekken hier. Max is jong en wellicht wat overmoedig, zouden we dat niet allemaal zijn als we in een F1-bolide door de straten van Rotterdam mochten scheuren? Maar goed, vandaag bleek dus dat hij tijdens City Racing Rotterdam zijn wagen even de vangrail in jaste. Actie op 1:30 (mirror en mirror)

En hier nog vanuit een andere hoek:

UPDATE: het ging inderdaad om Max, niet om Sebastien Buemi.74 reacties

Ach kan gebeuren toch. Hoeveel ervaring heeft ie nu in deze auto. Beter nu dan straks in Australie…
@daandaan: “Hoeveel ervaring heeft ie nu in deze auto” En daarmee is het goed te verantwoorden…? De garagist ziet me aankomen als ik ‘m na een mislukte proefrit zeg, “Hoeveel ervaring heb ik nou eigenlijk ook met deze auto.”
@C220AMG:
Wij, de gewone stervelingen krijgen het kreng niet eens gestart.
Durven door het gejank van de F1 motor het kreng niet eens in zijn eerste te zetten
Laat staan ermee weg te rijden.

Jochie van 17 dat gewoon ff met een F1 bolide gumt.

Doet iedere AB ér drie keer per dag..
@desjonnies: Want jij stapte natuurlijk zonder opleiding in een personenauto en reed weg…
@C220AMG:
Hoe weet jij dat ?
@C220AMG: Hahaha! Kostelijk. Jouw buurt sjonnie!
@desjonnies: ze hebben hem niet aangenomen omdat hij deze auto’s niet onder controle hoort te hebben natuurlijk.
@desjonnies: Hij is een F1 rijder.. Dan wordt je verwacht zo’n auto onder controle te hebben.. En al zeker tijdens een voorstelling.. Red Bull zal niet blij zijn met zo’n nutteloze schade.
@hehehehe: Word
@hehehehe: worst
@hehehehe: hij is aangenomen om F1 coureur te WORDEN. Hij is het dus nog niet. Bovendien is dit een oud model die veel meer vermogen heeft en veel meer lawaai maakt.
@desjonnies: Zou je denken??
Ik rag er gelijk vol gas mee weg als ik ooit de kans kreeg, zie dan wel verder ;)
@desjonnies: 16, hij wordt over een maand 17
@desjonnies:
Nu ze turbo’s hebben is dat iets makkelijker dan voorheen, toen hadden ze 0 koppel bij een toerental waarbij de gemiddelde motor in een straat auto allang geploft was.
Juist dat koppel is iets waar Max even aan moet wennen, om van het vermogen maar te zwijgen.
Maar ik ben het met je eens, al die fietsende betweters met hun onzin commentaren beseffen niet dat de overstap van F3 naar F1 best fors is.
Komt bij dat hij voor zijn demo alleen wat rechtuit had gereden en welgeteld 1 donut had geoefend.
Aiaiai en op wat voor een moment, nieteens tijdens een race..
Ik stond er zelf met mijn neus boven op toen dit gebeurde en het leek haast wel alsof de auto niet meer wilde insturen. Het publiek vond het iig fantastisch!
@Alpinaa: Als ik die eerste video bekijk, dan lijkt het daar inderdaad wel op. als je eerst een paar indrukwekkende donuts weet neer te leggen, dan is het inderdaad vreemd dat -ie hem kort daarna niet meer weet in te sturen. Hij leek heb kort daarvoor ook al niet in z’n achteruit te krijgen.

Anyway, there’s no such thing a bad publicity. Max zal eerst nog flink wat km’s moeten maken wil hij vooraleerst nog voor de superlicentie in aanmerking kunnen komen.
@RRRobert: een achteruit in een F1…?
@pindakoning: jazeker, er zit verplicht een versnelling voor achteruit rijden op een F1
@wif1: ooh dat wist ik niet, de formule 3 heeft dat namelijk niet
@pindakoning: ik heb ook nog nooit een F1 in zijn achteruit gezien ,dus zo gek is dat niet
@pindakoning: “All cars must be able to be driven in reverse by the driver at any time during the event.”
Kan gebeuren. Het valt op zich nog mee. Het is jammer voor hem dat het meteen bij zijn eerste city racing gebeurt.
Wahaha wat een sukkel.

Stoffel Vandoorne > Max Verstappen
@hehehehe: hoezo een sukkel kan toch gebeuren. Wou jij beweren je het beter kan. Je kan ook van andere kant bekijken nederland heeft weer iemand in de formule 1. Maar als jij het beter kan moet je red bull even bellen dat ze beter jou kunnen laten rijden.

hehehehe zeikerd
@raym: Haha ik ben ook geen professionele rijder, dus wat ik kan doet helemaal niet terzake. Het feit is dat Max Verstappen wél een professionele rijder is en daarvan mag je toch iets verwachten. Als je met je auto op een gala vertoning tegen de vangrails botst dan is dat echt triestig.. Niet eens een wedstrijdsituatie.. Dus ja een enorme fail.
@hehehehe: hup, en nu de pyjama aan, tandjes poetsen en naar bed…

On topic: de anti stall zorge er mijns inziens in dat de auto meer vaart wilde maken. Ditzelfde systeem zorge er bij een test van Marussia voor dat een spaanse coureur een oog verloor door tegen de achterklep van een trailer te rijden.
@wif1: Ja en? Hoort hij toch te weten?
@hehehehe: Dat zal ongetwijfeld, maar hoe simpel het soms ook lijkt, zelf Messi mist wel eens een strafschop. De eerste F1 coureur die foutloos het leven doorgaat moet nog geboren worden. Of heb je het afgelopen weekend de F1 race op Spa niet gezien; Hamilton vs Rosberg.
@hehehehe: Trevor Carlin (F3 teambaas en de man die Ricciardo en Vergne naar F1 door liet stromen)/zei over Max: “the best i’ve ever seen”

Ik denk dat we jou comments verder niet nodig hebben. Sommigen hebben wel recht van spreken, gewoon omdat ze weten waar ze het over hebben…. U wordt bedankt, maar laat maar.
Het had ook niet echt een lekker begin geweest voor Verstappen jr….
Haha en dan ook nog tijdens “even stoer rondjes draaien”.
@Donstil: Haha. Hij is stinkernd rijk op zo’n jonge leeftijd, jij niet! HAHA!
@VWTouran75: Huh Dat moet je me even uitleggen. Wat is de connectie met Verstappen in de Vangrail en mijn financiële situatie?
@Donstil: Nee, het is zondag. Ga zelf maar denken.
@VWTouran75: Stinkend rijk? Dat ben je niet hoor omdat je een seizoentje F1 rijdt.. En dat zal hij ook niet worden met zo’n povere rijkunsten hahaha #epicfail
@hehehehe: Inderdaad, een béétje jammer zo op je eerste F1-showtje, maar waar gehakt wordt, vallen spaanders… en ‘povere rijkunsten’ ??…met zo’n slotconclusie snap je er niet zo heel veel van volgens mij..
@VWTouran75: Stinkend rijk???? dat denk ik toch echt nog niet.
Dat moet nog komen, al ziet de toekomst er wellicht rooskleurig voor hem uit, er is geen enkele zekerheid.
Pure pech voor Max, geen goed moment om schade te rijden. Maar hij heeft bakken talent dus met meer ervaring in de wagen zal dit soort lichte crashes niet meer voorvallen (hoop ik)
Hij is nog een rookie.
L E K K E R B E L AN G R I J K !

Max lacht ons allemaal uit, want raad eens wie er een contract van 4 jaar heeft bij RedBull?
Juist, wij niet!

Dit is niet eens een crash, maar een auto die niet mee wil werken. That’ site.
@awesome: welke site?
@awesome:
Jij snapt het.

Nog in Ter Apel wezen kijken met die kleine?
@awesome: Precies! Ik verbaas me ook over al het gezeik op deze jongen. In plaats van dat autoliefhebbers trots zijn op een Nederlander in de F1 gaan we elke misstap uitvergroten.

Maar dat is toch de tendens in zoveel landen: steek uw hoofd boven het maaiveld en we hakken hem eraf.

Ik kijk me veel plezier uit naar het komende F1 seizoen! Met Max.
Lijkt wel of hij in die anti stall modus ging. Vreemd hikje naar voren…
Man man man wat een gezeik weer. Direct mensen afbreken met artikels met nieuwswaarde: 0
Haha gun het hem echt
Reactie Jos: “That’s my boy”.

Anyway, ik ben benieuwd waar hij volgend seizoen ergens gaat eindigen. Ik hoop dat de Redbull wagens wat beter voor de dag gaan komen volgend jaar. Hij mag nog zo een talent zijn, als de wagen niet goed genoeg is, zal de media-aandacht snel verstommen.
Zo makkelijk dat het echt AB onwaardig is om dit artikel zo te beginnen.
Had er verdomme een grindbak gelegen was er wellicht minder schade geweest.
Hadden ze toch moeten weten met zo’n naam, 100% kans dat dit moest gebeuren ;)
Het Anit-Stall systeem sloeg aan zo te zien/horen?

Maar Max heeft ons één van de beste F1 Demo’s gegeven in jaren, ondanks dit tikje… Geweldig dagje gehad!
Mensen van 16 horen dan ook met een fiets te rijden in plaats van een F1 bolide.
Kan gebeuren. Hij zal zich wel rot voelen voor zo’n groot publiek maar aan de andere kant, hij is wel lekker donuts aan het draaien in een F1 dus…
Hier moet je niet op gaan bitchen.

Max neemt een groot risico en we gunnen hem het beste

Of het wordt een vettel 2.0
Of het wordt 1 van die andere 20 coureurs die mede door dit redbull opleidingsprogramma niet meer aan de bak komen in f1..

Restecp

In zo’n positie zou ik zelf niet tevreden zijn met zoveel publiciteit, maar dat is F1 tegenwoordig (al voor mijn tijd iig)
@lamborgfan: Vroeger was men ook niet heel erg lief voor de F1 coureurs. Toen was het ook eerst presteren en vervolgens nauwelijks kansen. Of je moest echt knaken achter je hebben staan. Vroeger was het verschil in salaris echter wel een stuk minder tussen F1 en andere klassen. Nu heb je als enige optie nog de Nascar. Een F1 coureur die na kampioen te zijn geworden naar de Indycar gaat? Noop. Of een succesvolle indycar coureur nu in een F1 auto dumpen: geen kans. Daarom is t goed dat ze er opleidingsprogramma’s zijn zoals bij McLaren en Red Bull. Overigens is het alles-of-niks ook wel te snappen voor de meeste coureurs. Die komen vaak al niet uit een milleu waar er ooit echt gewerkt hoeft te worden. En als het voor RB interessant zou zijn om ook alle klasses bij LeMans te winnen, zou ook dat nog wat kunnen zijn voor de talenten nadat ze zijn afgeserveerd. Een echt vette GT3 serie om een uur of 12, 2 uur voor de F1, met leuke coureurs, lijkt me best wat! Geen gezeur met 6 uur racen, gewoon 60 minuten rammen en er een tank ingooien waarmee je 45 minuten kan gaan oid.
Haha leuk die reacties, als dit iemand anders was overkomen dan zou hij hier vierkant uitgelachen worden…. Stom foutje dit, had dan wat voorzichtiger aan gedaan (zo’n ding kan toch remmen, echt snel gaat het niet?). Mooi begin zullen we het maar noemen :p al hoop ik niet dat dit een voorbode is voor het hele seizoen. Doe het hem hoe dan ook iig niet na.
Hij gaf iig een betere show dan raikkonen, die alleen een beetje zwaaien deed en met 80 een rondje rotonde deed. Max legde tenminste rubber en driftjes neer. En minder schade dan maldonado bij zijn demos. Jammer dat iedereen het nu hier over heeft in plaats van de rest van de demo die echt heel tof was.
Wat een negatief gezeik hier zeg. Is toch gaaf dat hij deze kans krijgt! Er zijn zat, meer ervaren, F1 coureurs die ook schade hebben gereden in demonstraties. Ik ben iig fan.
De route is anders dan… eerst, zeg maar. Sinds wanneer starten ze niet op de Willem S. brug? En hoe reden ze dan vanaf de brug naar het Hofplein?
Crash? Leek me eerder een technisch probleempje en geen stuurfout ofzo…
en die eerste lijn, vraag anders een commentaar van hem om wat er gebeurde, het is toch een Nederlander?

En, professional of niet, het is maar de tweede maal dat ie ermee rijdt en dan nog op een manier waarvoor hij niet bedoeld is. Dan kan een foutje gebeuren, dat heet later “ervaring”.
Ik hoop dat hij hier later zelf nog eens goed om kan lachen (bijv. na het winnen van zijn 5de F1 titel).

Wel een hoop sneue types hier die er blijkbaar een hoop lol in hebben als zo’n jochie een keer op zijn bek gaat.
Ik zeg slim geparkeerd, veel extra PR ;)
Paps Verstappen zei nog van te voren: uit de muur houden die auto. Tis als de goden verzoeken en zo vader zo zoon. haha
Ziet er een beetje uit alsof hij de auto op vermogen om wil gooien en opeens een versnelling te hoog zit. Ipv overstuur opeens een flinke bak onderstuur en geen ruimte voor een correctie meer… Lullig foutje maar liever hier dan in een race straks, nietwaar?
Beide beentjes op de grond is goed voor m
Half Nederland valt na een klein ongelukje meteen over een prima coureur welke letterlijk een paar kilometer in een F1 auto heeft gemaakt. Dit kan gebeuren bij zo’n evenement als dit. Niks ergs aan. Rosberg sloopt zijn voorvleugel op zijn teamgenoot in de tweede ronde op Spa, is ietsje erger toch?
O.k. Quiz-je:
Welke F1 Coureur heeft nog nooit schade gereden?
Is dit het enigste stukje over de cityrace?? Was een topdag en die Max stal echt de show vond ik.
@rovadepo: Nog even geduld, komt vandaag meer aan!
Wow, wat een haat gelijk hier. Die jongen rijdt de hele dag foutloos, maakt een klein foutje met een auto waar hij een paar keer eerder mee heeft gereden en wordt hier gelijk door iedereen afgeschreven.
Wat een stelletje low-lifers op AB zeg.
Kan gebeuren…
Kan gebeuren, inderdaad.

Maar ben wel benieuwd hoe de reacties hier waren als het niet Max was, maar die Guido……..
Weer een prachtig staaltje azijnplassen van een hoop rakkers hierboven. Die jongen presteert iets dat niemand in de wereld hem ooit na deed (namelijk debuteren op je 17e in de F1) en het eerste misstapje is voor een aantal weer genoeg om te gaan bashen. *zucht*

Raikkonen verloor ook de controle over een LaFerrari op Fiorano. Hamilton zette zijn McLaren in de kleinste grindbak van het hele seizoen ’07 en verspeelde daar zijn WK mee. Alonso was niet in staat Petrov in te halen in Abu Dhabi. Ook Senna, Prost, Schumacher en alle andere helden maakten of maken foutjes. Maar nee, zodra een Nederlander het fout doet, wordt het vergrootglas gepakt en gaan de azijnkranen open. Net als bij Verstappen Sr. gedaan werd.

Natuurlijk hield Max hem liever uit de vangrail, maar dit kan gebeuren en we weten niet eens de oorzaak.
Vandaag heeft hij de zeurpieten aardig de oren gewassen! 148 rondjes, bijna 400km op een circuit in Italië met de auto van vorig jaar. Foutloos volgens Steve Nielsen de teambaas van Toro Rosso. That is how it is done!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).