Video: Mazda 6 achtervolgd, loost voor €250k aan heroïne

Auteur: , 23 Reacties

Eventjes met 200 op de klok voor tonnen aan drugs overboord gooien, deze Brit doet het.

Mazda-bestuurder is de sigaar

Niet alleen de Nederlandse politie, maar ook hun Britse collega’s hebben de kracht van goede PR ontdekt door spannende video’s van hun personeel in actie online te slingeren. Uiteraard heb je als organisatie de mogelijkheid de succesnummertjes er uit te plukken, de beelden waarin gestunteld wordt of de dader ontsnapt zullen we niet zo snel tegenkomen.

Bij deze video vallen we midden in een snelweg-achtervolging, compleet met loeisirenes. De rozzers zitten een Mazda6 op de hielen, net op het moment dat de inzittenden voor tonnen aan verdovende handelswaar aan boord hebben. Hoewel het lozen ervan vrij kansloos is, is het nog altijd beter dan met het spul in je auto betrapt worden, en dus gaat het equivalent van een Audi R8 V10 aan zakjes golden brown overboord (iets dat deze Chinees in een ander geval niet lukte).

Kort hierna wordt lekgereden en wordt de bestuurder klemgezet met een box-in-manoeuvre uit het boekje. Keurig. De bestuurder kreeg 15 maanden, because drugs are bad, mmkay? VIDEO!23 reacties

..en dan zijn er hier lieden die menen dat Mazda’s voor rimpelige incontinente bejaarden zijn..
@tupperware: Rimpelige incontinente bejaarden zijn voor mij nog steeds hoofdverdachten als het gaat over heroïnedumping tegen 200kmph, dus die theorie blijft overeind.
@tupperware: ach, rimpelige bejaarden of rimpelige junkies. Klein verschil.
@tupperware: Ik zou het in ieder geval in mijn broek doen als ik in die Mazda zou zitten.

200 op de klok in een Engelse auto, dat is dik 320 kilometer per uur ;)
@tupperware: dat is het ook. Maar alleen voor bejaarden die de rollator niet helemaal tot aan de Toyota dealer kunnen duwen natuurlijk. Deze drugslieden dachten dat ze niet zouden opvallen als ze zich als bejaarden voor zouden doen, mislukt.
Kunnen ze eigenlijk veroordeeld worden voor die coke? Tenslotte zie je alleen maar dat ze iets uit de auto gooien, maar je kan het niet echt identificeren op die drie pixels. Er ligt waarschijnlijk een hoop vuilnis in de berm, dus je kan niet echt bewijzen dat die drie grote zakken coke die daar toevallig liggen ook daadwerkelijk uit hun auto komen. Iedereen weet dat dat wel zo is, maar je moet het natuurlijk wel kunnen bewijzen.
@fejjie:
Buiten dat het hier gaat om “bruin” en niet om “wit”, zijn het beide geen stoffen waar de berm normaal gesproken vol mee ligt….
Het simpele feit dat ze het op beeld hebben doet zijn zaak niet goed….
@fejjie: ja precies het kan ook zo zijn dat hij vluchtte hij omdat hij een paar zakken vuilnis aan boord had en absoluut niet wou dat de politie vuilnis in zn auto zou vinden.

ik zie de agent al zeggen:

”op grond van de surveillancebeelden kunnen we niet opmaken dat de heroïne werkelijk tot u behoort, daarom krijgt u een boete van 360 euro voor het gooien van afval uit u raam, de gereden snelheid zien we voor deze keer door de vingers omdat het onze schuld is en wij u hebben opgejaagd. daar komt nog 7 euro administratiekosten bij. Let er de volgende keer een beetje op en zorg dat het niet weer gebeurt. En dan wens ik u nog een hele prettige dag”
@marikoelolo: hebben we niet op kunnen maken*
@marikoelolo: Dit is Engeland, niet Nederland.
@fejjie:

Als het goed is wordt het weggegooid bewijs opgehaald door of een andere eenheid. Zodat ze inderdaad echt bewijs hebben en niet alleen een vermoeden.
Correct me if i am wrong.
Ben ik de enige die 15 maanden cel nogal weinig vindt voor vluchten voor de politie en al dat drugsbezit?

Het had van mij wel 10 keer zoveel mogen zijn in ieder geval.
@lekbak:
Nee, daarin ben je zeker niet de enige.
Ik word dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van dit soort types, ik verdien mijn geld met het bij elkaar vegen van de scherven….
@jrk68: En dat terwijl er bij “bruin” geen spiegel aan te pas komt…
De gewichtsbesparing die het weggooien opleverde was blijkbaar niet genoeg om uit handen van de politie te blijven.
Sinds wanneer is de politie zo met social media bezig?
@bsxc2:
Sinds social-media bestaat….
Geen RS4? Amateurs…
Man man man, ga toch flitsen! Betalen we hier belasting voor met z’n allen? Beetje nutteloos boeven klemrijden….
Kunnen ze in Nederland nog iets van leren om zo iemand van de weg te duwen.. Bam!
@730ld: als ze dat zouden doen… dan volgt er geheid weer een artikel op autoblog waarin de schadestatistiek genoemd wordt en dan wordt er gehoond “ze kunnen niet rijden”.
Heroïne? Ik zoek al jaren naar smack, horse, bruin.. Dan kan het van m’n bucket-list af.
@MLTB: Ik zou eens langs de pechtstroken gaan fietsen, kom je wel wat tegen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).