Video: meerijden met de Tauro V8 Spider

Auteur: , 14 Reacties

De Tauro is een omgebouwde Opel GT uit Spanyolo, waarbij de makers met een paar koevoeten en voorhamers een hele ruige GM LS3 V8 onder de kap hebben weten te wringen. Een van onze lezers was in Marbella, en mocht een stukje mee.

In totaal wil Tauro 30 V8 Spiders maken, dit is nummer 1. De bullige achtcilinder levert 440 paarden en 586 Nm, en dat in een verpakking die 1.250 kg op de weegschaal legt. Dat komt best vooruit dus. Naar wens kan je je cabrio nog tot 650 pk laten opvoeren. Is dit je niet genoeg, dan moet je maar even langs Hennessey of Innotech fietsen, aldus Tauro. No somos loco Henkie, vale?

Onze lezer Lennard, aka superlennyo, ging als passagier een blokje om met de V8 Spider. Hierbij werd de opgegeven topsnelheid van 295 km/u niet aangetikt, en ook werd de 0-100 sprint evenmin in 4 seconden gedaan, maar dat hoeft ook niet per sé om een indruk te krijgen van de auto natuurlijk. Ik zou de volgende keer wel even een kussentje onder de billen schuiven, of de camera een stukje hoger houden, Lennard.

Mocht je hem willen kopen, dit specifieke model staat te koop bij de Banus Auto Gallery, voor 100.000 euro, of 16,6 miljoen peseta, voor als je nog omrekent.14 reacties

Jammer dat hoofdzakelijk de airbag van de bijrijder is gefilmd maar goed.. Ik vind de voorkant veel lijken op een Jaguar F-type!
Erg leuk dat jullie de video geplaatst hebben! Ik had helaas bij het terugkijken van de beelden pas door hoe laag ik de camera vast had, probeerde de microfoon uit de wind te houden.
@lenhardspot:
Moet je deze dan niet net verder van de zitting weg houden?
Gave wagen, voor toch niet al te veel geld. Maar dan heb je ‘m nog niet hier!
Doet me denken aan de F-type
Alfa Romeo belde net, ze willen hun verlichtingsunits terug.
@pjotr: nissan belden ook net, zij willen de voorlichten terug. (350z)
Mooi ding ondanks de wat Ferrari wanna be styling
Nondeju, wat is zo’n Solstice dashboard lelijk zeg, en m dan helemaal met rood leer bekleden maakt de boel er niet beter op.
gedwongenleaser
Dit is toch wel een heerlijk porno wagentje, plezier gegarandeerd en oogt ook nog eens lekker dik in het zwart met rood interieur. Zoals reeds vermeld zitten er wel een aantal geleende elementen in maar opzich vind ik dat geen probleem als ze er een smakelijk geheel van maken met nog iets van een eigen identiteit en dat is ze wat mij betreft wel gelukt, ik zou hem op straat herkennen als Tauro!
@gedwongenleaser: Mee eens! Dit is een zeldzaam geval waarin geleende elementen van andere auto’s samengevoegd zijn tot iets van eigen identiteit.
Dit is mooie prestatie die doet vergeten dat er een Opel GT ergens in zit zonder een slap samenhangsel te zijn.
Een nekkendraaier, om de juiste redenen!
@sjonnieturk: de laatste Opel GT vind ik van zichzelf ook al erg mooi. Dit vind ik overigens ook echt een mooie wagen.
Alsof een California, een MR2 en een F-Type een erotische nacht beleefd hebben.
Een fisker,ferarri,lotus jaguar mixje … weinig opel gt meer aan

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).