Video: Mercedes E63 AMG S 4Matic volle polle!

Auteur: , 62 Reacties

Gasplank tegen het schutbord, turbo's vol opgespoeld en niet loslaten. Als je een Mercedes E63 AMG S de sporen geeft krult het wegdek inderdaad op.

Mercedes E63 AMG S acceleration top speed

Accelereren tot de MCT uit elkaar spat, je grijns als gegraveerd blijft staan en de turbo’s via hun turbinehuizen naar buiten vliegen. De nieuwe ‘AMG S’ krijgt 585 pk en 800 Nm mee en dat merk je. Tot je met 250 km/u de begrenzer in knalt. Je moet ergens een grens trekken. Mercedes is daar wellicht wat streng in maar dat doet niks af aan de manier hoe je naar de begrenzer toe rijdt. Voor het eerst zonder je achterbanden bij de start achter te laten, dankzij de toevoeging ‘4Matic’ aan het E-klasse AMG assortiment. Stuurt ook lekker trouwens: AutojunkVideo.62 reacties

Qua prestaties een sportwagen, qua geluid een tractor.
@alcantara: Hoe vaak moet ik het nog zeggen, het geknars van de tandwielen van je fiets klinkt niet.
@autobart: Is dat relevant om hier te vermelden? Je zat vanmiddag zeker weer stiekem achter me aan te fietsen, snoepert dat je d’r één bent…
@alcantara: Ha, mooi om te zien dat de Q bij dit lettertype gewoon een O is met een losstaand streepje eronder. Like wtf?
@alcantara: Zo’n tractor met V8 wil ik dan wel..
@alcantara: je kijkt op je mobieltje/laptopje? Stap een keer in zo’n AMG en beleef het zelf. Dan horen we je nog wel een keer…
@alcantara: het is geen diesel.
@alcantara: dit ding klinkt als een f#cking gevechtsvliegtuig, als je hier nog niet tevreden mee bent, waarmee dan wel?
Wat een monsterlijke herrie komt er uit dat ding zeg
Ik had meer emotie en opwinding van dat sprintje verwacht, beetje teleurstellend met die specificaties…

desalniettemin, wat een prachtige bak!
Ja maar die nieuwe Tesla….

*krijgt rotte eieren en tomaten naar z’n hoofd geslingerd*
@lemans96: die wordt door een pre facelift 63 AMG zonder 4 Matic boven de 150 voorbij gereden ja. Leuk! Neemt niet weg dat die Tesla echt fantastisch snel is :)
@E320cdi: Fantastisch snel en fantastische saaaaiiii…
800Nm, echt ongelooflijk hoeveel koppel AMG uit zijn motoren kan toveren.
Haha stelletje prutsers, luister dit filmpje maar op goede speakers, of een keertje in het echt, die AMG blokken klinken meesterlijk.
Het max toerental is we laag vind ik
@madridsta: mja, dat is typisch voor turbomotoren he. Ik heb een atmosferisch blok, en max koppel heb ik pas op 5700 toeren ofzo, terwijl een turboblok dat misschien al op 2500 toeren heeft.

Weinig zin om dan nog een paar duizend toeren hoger te blijven doorjakkeren hé…
@SimonMc: wat eigenlijk best onzin is, want turbomotoren kunnen makkelijk net zoveel toeren draaien als atmosferische motoren. Ik heb daardoor steeds het idee dat fabrikanten turbomotoren zo weinig toeren laten draaien omdat er simpelweg niet meer toeren gedraaid hoeft te worden.
@ej20g: Wel ja, wat ik zeg eigenlijk. Ze kunnen wel meer, maar het hoeft gewoonweg niet.
@SimonMc: ik vraag me af hoe ik je laatste zin heb kunnen missen ondanks dat ik je reactie 2 heb doorgelezen. Maar inderdaad, het zal vast iets met de combinatie van een kleine cilinderinhoud met een hoog vermogen te maken hebben. Bij het geneuzel over dat turbomotoren weinig toeren draaien moet ik altijd gelijk denken aan Honda’s VTEC motoren die soms (aftermarket natuurlijk) rustig 9500+ draaien met turbo. Die doen dan vaak ook 600 pk uit 2.2-liter maar toch, ze draaien die toeren wel.
@ej20g: @SimonMC: Een turbomotor staat toch al onder meer druk, om de levensduur toch enigszins normaal te houden tunen fabrikanten hun motoren om onderin al veel power te leveren. Tevens is het concept van turbomotoren zuiniger zijn maar toch meer power leveren met eenzelfde of kleinere inhoud. Als je een hoogtoerige V8 hebt met turbo, had je helemaal geen nieuw blok hoeven te ontwikkelen, dan had je gewoon 2 turbo’s op het oude blok kunnen schroeven lijkt mij zo. Je ziet genoeg hoogtoerige 8000-9000rpm turbo JDM auto’s, maar hoe lang die het volhouden is maar de vraag. En zelfs als ze het lang volhouden, is dat nog niet de manier waarop de auto dagelijks gereden wordt. Dagelijks zit je meestal tussen 1500 en 3000 toeren. Daar wil je eigenlijk al voldoende koppel en power hebben.
@jzaero: dat is wat wij eigenlijk ook zeggen plus wat extra dingen. Maar de dingen die je toevoegt sluit ik me volledig bij aan. Natuurlijk worden die opgefokte Japannertjes niet continu vol gas gereden maar deze E63 AMG S net zo min. Eigenlijk blijft het gewoon jammer dat turbomotoren weinig toeren hoeven te draaien omdat hoge toeren in combinatie met een turbo vaak, in ieder geval voor mij, verschrikkelijk lekker klinkt. Dat er bij dagelijks gebruik vaak tussen de 2000 en 3000 toeren geschakeld wordt is logisch, je moet wel om het brandstofverbruik binnen de perken te houden. Een Civic met 600 pk doet ook rustig 1 op 12 op de snelweg, het is gewoon een kwestie van onder de turbo blijven en opschakelen voordat de turbo de kans heeft druk op te bouwen (zoals jij zegt, opschakelen bij 2000-3000 rpm). Neemt overigens nog steeds niet weg dat deze E63 AMG S gewoon verschrikkelijk bruut klinkt.
@ej20g: Bij de oldschool turbo’s geldt dat principe van onder de turbo blijven wel ja, maar moderne turbo’s komen er bij 1500 toeren al in en dat is precies waarom ze weinig toeren hoeven te draaien. Alle dagelijkse power is bij 1500 toeren al aanwezig. Maar je merkt dat nieuwere turbo motoren ook veel eerder buiten adem zijn. Bij een 320i/328i loopt ie bij 5250 toeren al ongeveer buiten adem.
@jzaero: nee dat is ook waar! Maar ik heb het dan vooral over die Civicjes e.d. omdat die simpel onder de turbo kunnen blijven, zeker als ze 400+ pk draaien. Voor de normale auto met turbo (Opel, BMW, Volkswagen, Mercedes) geldt dat natuurlijk niet omdat de turbo inderdaad al vroeg in komt. Bij auto’s als de Lancer Evolution en Impreza WRX STI (of GT Turbo) kun je nog onder de turbo blijven. Nou worden ze nooit echt zuinig, zo zijn ze immers ook niet bedoeld, maar je kunt door onder de turbo te blijven wel het verschil maken tussen 1 op 6/7 en 1 op 10/11. En dat wil bij Euro98 of zelfs 100 best wat schelen Er is en blijft dus wel een duidelijk verschil tussen de turbomotoren van de oude stempel die turbo’s gebruiken om een auto meer vermogen en koppel te geven en de nieuwe motoren die turbo’s gebruiken om zuiniger te zijn met een vergelijkbaar vermogen en vaak een toegenomen koppel. Blijft eigenlijk leuk spul die turbomotoren.
@ej20g: De Mclaren MP4-12C bewijst dat het inderdaad wel kan, maar ik vermoed dat dat ook is, omdat er veel vermogen uit een relatief kleine cilinderinhoud wordt gehaald ( in verhouding tot het vermogen uiteraard ).

Een 3.8 liter V8 twin-turbo, met 625 pk, en maximum toerental van 8500 toeren !
Hier hoor je toch subsidie voor te krijgen?! Prachtig hoe razendsnel die bak schakelt en hoe bizar snel dat apparaat naar de begrenzer jaagt :D
Zoo, die is rap!
Heerlijke beeldkwaliteit, houd ik van! Top Gear style!
fuck dit ding is echt snel!
Dit is trouwens toch nog een slechter geluid dan de M5 nietwaar ?
@zion88: zeg het maar.. Ik vind het beter klinken
@zion88: de S63B44(Tü) klinkt als een 4-cilindertje. Deze M157 klinkt voor een vanaf de fabriek turbogeblazen V8 gewoon erg lekker. Kan niet tippen aan de oude M156 maar dat kan de S63B44(Tü) net zo min aan de S62B50 (M5 E39).
@ej20g: ik blijf tegen jou replyen, moet ik is mee stoppen. ANYWAAAYYYY

Ik ben een motorcode freak maar hier kreeg ik even hoofdpijn van =D
@The_12oach: haha ik ook, heb nog meer in huis. Maar na Subaru, Nissan en Volvo erbij stopt het toch wel hoor en ook lang niet alles gelukkig.:)
@ej20g: Een S54 M3 blok is een van de best klinkende onder de BMW’s, zeker met een carbon intake erop. Veel beter dan dat heeft BMW het eigenlijk niet meer gemaakt. Ok de S85B50 V10 was ook wel een parel, maar vond 6-cilinders altijd beter passen. Op het huidige moment? De N55, dat is een mooi klinkend blok, zeker in de M135i of als er een Performance Uitlaat aan hangt. Deze E63AMG klinkt wat mij betreft best ok, maar voor een Duitse V8? Take a seat and listen, lekker aftermarket uitlaatje aan hangen.

http://www.youtube.com/watch?v=Gaycmf7Ruqc&list=FLT0UG6Oys0xY5n4sKvjoohg
@jzaero: sluit ik me helemaal bij aan! Sta er af en toe nog steeds versteld van hoe lekker de S54B32 klinkt, zo heerlijk rauw en blikkerig. Er zijn in mijn ogen weinig 6-cilinders die in de buurt komen. Voor mij staan alleen de RB26DETT (klinkt écht anders dan de RB20DET/RB25DET) en 2JZ-GTE (klinkt écht anders dan de 1JZ-GTE) in hetzelfde rijtje. Over de M5, dat filmpje is natuurlijk verschrikkelijk lekker! Als ik zo vergelijk (voor zover dat kan vanuit een filmpje) met de E39 M5 die hier aan het eind van de straat staat dan denk ik dat het exemplaar hier beter klinkt. Maar dat is op zich ook niet zo raar, dat ding heeft een volledig open uitlaatsysteem van voor tot achter en 4 gigantische eindstukken waar de gemiddelde vuist denk ik zo’n 1,5 keer in past. Ik ben er neit zeker van of het uitlaatsysteem van voor tot achter open is, maar het kan bijna niet anders gezien het kabaal dat eruit komt. Ik hoor het ding van letterlijk een kilometer afstand aankomen. Vergeleken met dat ding klinkt de C63 in standaard trim als een kitten. Verder volgens mij wel standaard. Het is overigens wel een prachtig exemplaar, een bijna zwarte grijze metallic lak (je ziet alleen dat het grijs is van heel dichtbij), als zomerwielen de originele Style 65 (als ik me niet vergis, niet zo thuis in velgen) in antraciet en als winterwielen volgens mij ook Style 65’s maar dan in de gewone aluminium kleur. Echt een prachtige auto om te zien.
@ej20g: Zijn inderdaad Styling 65 velgen. Ik heb ze ook onder mijn BMW maar dan replica (E46). De V8 van die M5 zal waarschijnlijk op video niet helemaal tot zijn recht komen, maar zal wel niet veel van elkaar af liggen! Ook omdat deze van afstand is gefilmd in een andere rijdende auto! Maar een E39 M5 is sowieso een parel die ik ooit ook zou willen (mits het eentje is in redelijke/top staat).

Is overigens zelfde M5 als deze:
http://www.youtube.com/watch?v=9u8OWS4g8XM

En deze klinkt ook fenomenaal!
http://www.youtube.com/watch?v=9UPTLJ16amw&list=FLT0UG6Oys0xY5n4sKvjoohg
@jzaero: Beide auto’s overigens straight pipes.
@jzaero: dat zal het verklaren inderdaad. Die op de eerste video klinkt in ieder geval ook erg goed! De video van de rode M5 die de burn-out doet kende ik al, erg lekker. Hetzelfde geldt voor de zilvere, heerlijk. Ondanks dat ik een gigantische liefhebber ben van Japans spul heb ik mezelf voorgenomen dat mocht het er ooit van komen, dan wordt het een strijd tussen zo’n M5 E39 en een Skyline BCNR33 GT-R als weekend auto. Totaal niet te vergelijken maar ben op allebei gelijk vanaf het eerste moment verliefd geweest. Maar als het de M5 zou worden (de toekomst zal het uitwijzen, ook of het er überhaupt ooit van komt) dan komt deze uitlaat er zeker weten onder: https://www.youtube.com/watch?v=GCvAC07URTU

Het zou me niet verbazen als de M5 die hier in de straat staat een vrijwel identiek uitlaatsysteem heeft want die dreunt ook zo heerlijk. Er zijn maar weinig auto’s die ik stationair kan horen lopen als ik thuis binnen zit, en dat zijn de M5 en de Impreza GT Turbo van een vriend van mij. Dus dat zegt best een hoop over hoe luid die dingen zijn.
@zion88: Laat me raden…je zit aan een laptop?
@zion88: Ik vind het geluid ook minder dan dat van vorige AMG’s. Overigens vind ik de M5 ook niet slecht klinken.
Mercedes heeft een heel apart geluid zitten in hun V8 blokken. Op camera krijg je hoe dan ook nooit de full blown experience ervan. Tevens ook met een TSI motor die ik allemaal leuk vind klinken voor de 4 cylinders die het zijn (in perspectief kijken naar de 4 cylinders. Dus niet dom replyen met v8 dit of dat).
BMW heeft daar wat moeite mee gehad. Alleen de 6 cylinders en de ouwe 4.4 en 4.7 v8 klinken echt heel erg goed.

Maar god wat een idioot snel ding en dan ben ik netjes in mijn woordkeuze, gewoon wauw! Ik ga denk ik taxichauffeur worden ofzo. Want ik wil mijn klanten met zo een glimlach af kunnen zetten op hun eindbestemming als dat ik nu al heb er alleen al denkend aan.
@The_12oach: Leuke tekst…alleen jammer van cylinders ipv cilinders. ( Cylinders is Engels )
@SimonMc: een van de nadelen van iets teveel Engels spreken, schrijven en er mee leven denk ik zo.
Ik heb geprobeerd mee te tellen hoe lang de E63 AMG S over 0-100 doet, maar in geen 1 geval kom ik onder de 4 seconden uit…
@ozzy40: Misschien een rare vraag, maar hoe tel je?
@SimonMc: Ik heb een stopwatch bijgehouden. Op ongeveer 10,5 sec begint die en op net geen 15 sec tikt die de 100 aan. Ik kwam constant uit op 4.15 sec op de stopwatch.
Wel een afschuwelijk lelijke neus op de gefacelifte e klasse . Lijkt wel een Sang Young of andere vage Koreaan zo. Amg maakt veel goed maar niet het uiterlijk.
@schellekens006: Front had inderdaad een stuk mooier gekund!
Dacht dat de S versie al naar 280 begrenzing getild was…
@mbfanatic: misschien omdat daarbij standaard een AMG Academy training bij hoort en AMG zo streng er mee is dat ze dan maar de demo’s niet losser zetten in de begrenzer.
vind m niet zo mooi.
De M5 F10 daar in tegen is prachtig
en die klinkt ook veel lekkerder.
Gaat Sacha weer een AMG filmpje maken of is dat een rare gedachte??
@mightymike: Laten we hopen?
Heerlijk hoor, ben benieuwd naar de rijtest. Hij zit wel erg rap aan z’n begrenzer zeg.
Niet normaal hoe makkelijk dat ding naar de 250 gaat. Normaal zie je dat het boven de 200 wat trager gaat maar dit ding gaat in een spurt door. Droomauto!
Kan niet wachten tot de hele rijtest online komt :). Hele gave bak, al vind ik het nieuwe front (nog) niet zo mooi als het oude front.
Ben ik de enige die een beetje 7-serie in de achterkant ziet?
Audi e63 AMG ?
ahja , nu is er geen gelul van , heu , da’s minder sportief , want het is een mercedes e ?
echte gatlopers zijn jullie , maarja , 1 iemand houdt van een audi of saab of citroen of honda en het zijn allemaal mensen dat niks van auto’s kennen hé ? tss shame on you , kijk maar goed naar de buurman zijn wagen ( en vergeet de opties niet e )
Ja, inderdaad bruut snel. Alles is zo computergestuurd, dat het eigenlijk een kwestie is van de knop rechtsonder indrukken en dan gaat ie van kiet. Zo snel mogelijk en met perfecte tractie. Maar wat heb dan je als bestuurder zelf gedaan? Oftewel: Wat is hiervan de lol of beloning voor je eigen inspanning? Met een atmosferische motor het spel tussen koppeling – en gaspedaal zo perfect mogelijk uitvoeren, precies op het juiste moment (handmatig!) schakelen, dát is leuk. Dat doe je zelf. Al word je voorbij gesprint door een GTI/DSG/ESP/ABS/ASR bak, maakt niet uit… Fijn voor hem/haar dat ie sneller is, maar ik had lol :-) Alleen al omdat het nooit perfect is en het elke keer weer beter zou kunnen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).