Video: Mercedes GLE Coupé wordt over de ‘Ring geperst

Auteur: , 25 Reacties

Want om nou te zeggen dat 't er heel gracieus uitziet...

Mercedes GLE Coupé op de 'Ring

De aankomende GLE Coupé (voorheen bekend als MLC/ML Coupé) gaat het de BMW X6 en andere SUV’s in het cokedealersegment lastig maken. Deze quasi-terreinwaardige dikkerd mét snelle daklijn staat op hetzelfde platform als de M-klasse, die volgend jaar waarschijnlijk wordt omgedoopt tot GLE.

Van het uiterlijk van de GLE Coupé weten we dankzij de Concept Coupé SUV eigenlijk al een hele hoop. Verder is bekend dat er een versie gaat komen met 3-liter biturbo-V6 met 333 pk en (voor die ekte haast) een AMG-uitvoering met 5,5-liter V8. Gelukkig weten we nu ook hoe het eruitziet als zo’n groot en zwaar hok over de Nordschleife wordt gejaagd.

Het gaat in elk geval dusdanig rap dat de zware Duitser zelfs een voorwieltje licht in de Kleine Karussell, maar verder lijkt het toch een beetje op een sumoworstelaar die voor de gein een lesje klassiek ballet meepikt. In elk geval zou de introductie van de GLE Coupé begin volgend jaar moeten plaatsvinden.25 reacties

Alsjeblieft Mercedes, verlaag je niet tot dat proleten niveau….
’t Ziet eruit als een C-klasse die op een dieet van bratwurst is gezet. En dat is beslist geen compliment.
@dikdraak: nou,nou,nou,slechter dan de X6 kan het er niet uitzien hé!
@mrniesoe: als we de conceptfotos moeten geloven kan dat zeker wel!
@dameister: Zou het niet beter kunnen zeggen.
@dikdraak: en dameister jullie komen er nog wel op terug;-)
op het begin ook de s klasse größer, geen fan van zulke suv’s maar ziet er aardig goed gelukt uit, voorkant en achterkant s coupe lichten volgensmij en de daklijn van een cls shooting brake, ziet er goed uit!
Het is maar goed dat er een beschrijving bij staat, anders zou ik zweren dat ik Sharon Dijksma zag die aan het hardlopen is over de ring.
Laat maar komen! Hopelijk is het net zo’n tegendraadse auto als de X6 destijds bij zijn introductie. Saaie auto’s zijn er al genoeg.
Nu ik er zo over nadenk; Mercedes heeft gewoon geen enkel mooi model meer…. Het zijn allemaal van die protserige “kijk mij eens” wagens geworden. Er is niks meer over van de ingetogen chique, waar in mijn ogen Mercedes nog niet zo heel lang geleden in uit blonk…

En de GLE? Welke marketeer heeft dat bedacht, in vredesnaam? Of was het stiekem de boekhouder, die onder de indruk was van de verkoopcijfers van de X6?
@Rob: misschien juist precies het tegenovergestelde, als je alle andere merken bekijkt (jaguar, audi, bmw, etc) die leggen het allemaal op sportief, scherpe lijnen en mercedes doet precies het tegenover gestelde juist hele mooie chique vlotte lijnen, comfort en luxe. kijk maar zelf eens naar de 3 serie, a4, en xe, allemaal sportief en de c-klasse? precies het tegenovergestelde.
@henkhupelschoten:
De C-klasse, mooi voorbeeld. In mijn ogen dé auto waar het juist helemaal mis is gegaan. Kijk eens:
http://www.netcarshow.com/mercedes-benz/2012-c-class/800×600/wallpaper_0a.htm

Dat is wat ik bedoelde met “ingetogen chique”. Een nette wagen, geen poeha, maar toch heeft het iets; noem het uitstraling, noem het klasse, noem het saai, ik noem het chique. En dat vind ik knap voor een lease middenklassertje.

Het huidige model dan: het lijkt wel of ze een gesmolten auto hebben volgespoten met botox…. Het is allemaal zo protserig, blufferig, “Je beter voordoen dan je bent”, te veel poeha. Misschien ben ik wel gewoon een ouderwetse simpele Tukker; “bloas tog nig zo hooge van de toorn”.

Het hoeft ook niet perse allemaal strak en zogenaamd sportief te zijn hoor, zeker niet. Kijk naar de nieuwe Mazda 6; wat mij betreft een prachtig voorbeeld hoe het moet, dat “ingetogen chique”.
http://www.netcarshow.com/mazda/2013-6_sedan/800×600/wallpaper_07.htm

Het blijft allemaal een kwestie van smaak natuurlijk, maar ik vind dat Mercedes zich in raptempo verplaats naar het bluffersniveau. Iets wat stokt met mijn beeld van Mercedes.
@Rob: inderdaad die vorige c is 100x mooier dan de huidige. Het begon allemaal met die nieuwe a klasse. Vervolgens de cla. Voorkant kan nog net, staat stoer en oogt goed en dan die achterkant… Anticlimax. auto is niet in verhouding
@Rob: over die naam heb je gelijk, al is de bedoeling alleen dat t overzichtelijker word.. Ik vind t best, t is maar een naam..

Over je smaak valt wel flink te twisten..
@Rob: wat vind jij wel mooi dan?
@Rob: dan heb jij een beetje scheel naar de E-classe, S-classe en de nieuwe C-classe gekeken waarschijnlijk want die hebben alle punten waarvan jij aangeeft dat ze niet meer hebben
LOL @ cokedealersegment
Ik denk dat dit weer een hele mooie auto word van MB
Oh wat Ben ik nu al fan van deze auto/dit segment! De X5coup deed het verkeerd al kan ik die ook wel waarderen als ik afga op hoe het eruit ziet, van voren tot op de hoogte van zn hoffmeneer knik en de achterkant wat beide afschuwelijk is! Deze GLE coupe wordt fantastisch met zn S coupe kont!
maakt niet uit of MB em “priemiejum sport coupe” noemt ..
want dat noemen ze inmiddels alles ..

gewoon weer een Pontiac Aztek dus ..
@mbkevin:
De naam boeit met niet. Wat ik bedoelde was dat ik de GLE echt zo’n auto vind die voortgekomen is uit de hersenen van de marketingboys. Zij denken de hele auto tot in detail uit en op het laatste moment moet nog even een ontwerper hun eisenlijstje gaan tekenen. Met als resultaat een draak van een auto…

En wat ik nu mooi vind…. Tsja, dat kan ik niet zeggen. Het is net als mijn muziek smaak; geen touw aan vast te knopen. Ik denk dat ondertussen elk genre vertegenwoordigd is in mijn collectie. De één wat meer als de ander, maar overal gezien heel gevarieerd. Tenminste, dat probeer ik mezelf wijs te maken…. Met auto’s exact zo.
Ik hou der wel van, doe nog maar zo’n X6
Ben ik de enigste die het opvalt dat het een MLC is
@vincent0608: als je de moeite gedaan zou hebben om de eerste regels van de tekst te lezen zou het je misschien opgevallen hebben dat een MLC en een GLE Coupé eenzelfde auto is….
@mrniesoe: ik was te nieuwschierig naar het filmpje, mijn excuses

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).