Mercedes Concept Coupe SUV is officieel [gallery]

Auteur: , 41 Reacties

Als een merk een niche aansnijdt duurt het vaak niet lang totdat andere premium broeders zich in hetzelfde vaarwater gaan begeven. Toch is de BMX X6 al lange tijd een alleenheerser. Deze Mercedes Concept Coupé SUV gaat daar verandering in brengen en is een voorbode voor waar BMW al jaren bang voor was.

We wisten al een klein beetje hoe de Mercedes Concept Coupé SUV eruit kwam te zien, maar informatie ontbrak. Deze week wordt de Benz officieel onthuld op de autoshow in Peking. Daarom komt Mercedes nu met een grote bak aan foto’s en informatie over de het studiemodel dat begin 2015 als Mercedes MLC de markt op moet.

De Concept Coupé SUV is volgens Mercedes een dynamische on-road SUV met ‘superieure rijdynamiek’. De auto is een krappe 5 meter lang en ruim 2 meter breed. De hoogte is beperkt gebleven tot 1 meter 75. Het onderstel gaat de auto delen met de toekomstige Mercedes ML-Klasse.

De SUV kenmerkt zich door zijn opvallende uiterlijk met invloeden van de S-Klasse Coupé. Zoals het een echte coupé betaamd hebben de deuren geen raamstijlen en loopt de daklijn sterk af. Onder de kap ligt een drieliter V6 met dubbel turbo, goed voor 333 pk en 480 Nm koppel. Via de bekende 9G-tronic automatische versnellingsbak worden de krachten over de vieren wielen verspreid.

We verwachten niet dat het productiemodel dat begin 2015 als MLC op de markt komt veel afwijkt van deze concept, en dat kan zeker als een compliment gezien worden. De MLC wordt in lijn geplaatst met de nieuwe generatie Mercedessen en duidelijk gepositioneerd als on-road SUV, naast de overige off-road modellen.41 reacties

German engineers on steroids.. iemand moet die gasten vertellen dat ze geen drugs meer moeten gebruiken.
@bigcar: En iemand moet ze gaan vertellen dat een coupe slechts TWEE deuren heeft en niet 4.

Ik heb altijd gedacht dat Duitsers goed konden rekenen, niet dus.

Het ontwerp, ja wat moet je daarover kwijt. Net zoals de X6 belachelijk lelijk, maar helaas zullen er altijd van die mongolen zijn die ze toch gaan kopen waarschijnlijk als penisverlenging.
@exotic: Ik zou ‘m kopen zodat mensen als jij lekker in hun eigen afgunst …..
@exotic: jeetje wat een jaloezie zeg…
@str8six:
Ik zie niets “jaloers” in zijn nuchtere analyse. Zelfs deze Mercedes liefhebber is het er mee eens.
Zoals ik bij het vorige artikel ook schreef. Deze wereld kan best zonder al die Ssang Yong Action klonen. Dat iemand iets spuuglelijk vindt is een mening, een mening die niets met de kinderlijke emotie “jaloezie” te maken heeft.
MB is al niet mijn favoriete merk, maar dit slaat alles.
Ben benieuwd of dit een beetje gaat verkopen, waarschijnlijk wel omdat er Mercedes op staat… Wanneer het een Koreaan was geweest waren de verkoopcijfers vast achtergebleven.

Nu nog een Mercedes tweewieler om niet ook in dat segment actief te zijn.
Nee, gewoon nee!
Kappen met die SsangYong klonen!
Ben benieuwd of dit een beetje gaat verkopen, waarschijnlijk wel omdat er Mercedes op staat… Wanneer het een Koreaan was geweest waren de verkoopcijfers vast achtergebleven.

Nu nog een Mercedes tweewieler om ook in dat segment actief te zijn.
Nou niet echt de mooiste, misschien vind ik zo zelfs een x6 nog wel mooier
Erg lelijk zo. En dan ook nog het front van een a klasse erop. Begint net audi te lijken zo, bmw is overigens ook al aardig diezelfde kant op aan het gaan.
Hebben ze de designer bij BMW weggekocht?
@cthijs:
Yep, en die hadden hem bij Ssang Yong vandaan..
Bmw x6 is zoveel mooier dan dit…
X6 mooier? Misschien minder lelijk maar mooier zeker niet.
Jammer ..
Gewoon nee dat gedrocht van bmw is al lelijk genoeg
Vind hem wel iets moois hebben…
Verhoogde CLA
Hoi hé en hallo Mercedes, BMW belde net.Het wil graag zijn X4 terug.
Slecht nieuws voor iedereen die zijn school WEL heeft afgemaakt: jullie vallen buiten de doelgroep.
@kaspertje: Wijsneus.
@kaspertje: tja reactie van een schoolverlater…. Spaart u ook zegeltjes. Snap wel dat je dit mooi vindt hoor. Mensen met smaak houden hier nu eenmaal niet van. Sorry
Heee! BMW X6
Dit is toch wel bijzonder slecht gejat zeg. Dit kan beter Mercedes.
Dit ding doet me aan transformers denken.. Ben er nog niet over uit of het een goed ding is of niet.
Doe.het.niet.
Wat een schande. Ze hebben in de autowereld de ruimte om de meest absurde dingen te bedenken zoals te zien valt aan modellen als deze. Gebruik die vrijheid dan tenminste goed!
Al die negatieve reacties hier snap ik echt niet. Natuurlijk brengt mercedes een X6 concurrent uit nadat ze hebben gezien dat de X6 een insloeg als een bom en een instant verkoop topper is. Dat je het model niet kan waarderen tja, dat verschilt per persoon. Maar ze zijn in Stuttgart en niet achterlijk hoor!!
@str8six: volgens mij zijn ze toch redelijk achterlijk daar. Heb je goedgekeken naar die ontplofte cla ?
@str8six: Nou, ze hebben daar een anders wel de R-klasse gemaakt. Ook de erg gedrongen CLA die hun eigen C klasse beconcurreerd. Waar andere merken hun bestaande modellen opleuken om tot een cross country variant te komen maakt Mercedes een andere carrosserie voor de GLA maar dan wel weer 1 waar je 3x moet kijken om het verschil met de A klasse te zien. Ik weet het dus zo net nog niet.
Wel gaaf. Alle negatieve reacties omdat het op een x6 lijkt.misschien verkoopt dit stukke beter dan de x6! Alleen die lichtbak aan de achterkant weg halen!!
Ik vind x6 wel erg dik en super gaaf. Laat deze mercedes ook maar komen…
Zullen de Amerikanen vast heel geil van worden.
Douchebags, your king has arrived.
Schitterende bak! Inb4haatreaguurders.
Een kalende man in een 911: patser of voor de lol gekocht?
Een kalende man in dit ding : impotent en/of kampdealer
Jammer, ik had zo gehoopt dat het bij 1 zo’n gedrocht zou blijven. Wat een kneus van een ding.
Een ideale auto voor Arabische vrouwen die hun maandstonden hebben, die doen ook altijd onnozel.
Zijn we nu serieus in een tijdperk gekomen dat mensen auto’s kopen door de grote grill en de onpraktischeid?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).