Deze mogelijke Ferrari Le Mans-racer is megabruut [gallery]

Auteur: , 24 Reacties

Akkoord, met deze renderings lopen we wel erg op de zaken vooruit, maar het startveld van Le Mans 2015 zou er zeker op vooruitgaan met dit rode beest.

Dat ’t met Ferrari op moment niet zo lekker (lees: ronduit klote) gaat in de Formule 1 moge duidelijk zijn. Ex-opperhoofd Di Montezemolo had er schoon genoeg van, en gooide een tijdje terug nog maar een keer de knuppel in het hoenderhok. Tegelijkertijd laaiden vrij serieuze geruchten op over een mogelijke terugkeer van het trotse merk naar de endurance-racerij.

Hoe het met Di Montezemolo is afgelopen is intussen bekend, dus de geruchten over een dergelijke overstap kunnen waarschijnlijk weer een poosje de ijskast in. Omdat dromen gelukkig mag, hebben we hier toch een paar renderings voor je van een eventuele Ferrari LMP1-racer zoals die aan de start van (onder andere) Le Mans zou kunnen komen te staan.

Ferrari LMP-racer achterkant

Hoewel het uiteraard een samenraapsel is van verschillende elementen van bestaande Ferrari’s, zien de platen er erg strak uit. Zelfs de LaFerrari-achtige neus komt op dit circuitbeest geheel tot z’n recht, net als de ‘kieuwen’ die zijn geleend van de F1-wagens van een paar jaar geleden.

Voorlopig zal het echter bij deze digitale racer blijven en dus kunnen Audi, Toyota en Porsche nog even opgelucht ademhalen.

Foto’s via: Oriol Folch Garcia24 reacties

Als ze dan maar niet de huidige 1.6 v6 erin hangen
@piquet1986: Denk het niet. Denk niet dat die motoren zijn gemaakt voor 24u races…

Ze hebben nu 8 motoren voor het hele jaar? Nou, dat is hoeveel uur racepace voor z’n blok?
@smotsholle: vanaf dit jaar nog maar 5
@smotsholle: weet ik, er waren alleen wat persroddels over dat de brug naar lemans makkelijker zou zijn met de techniek van de nieuwe f1 motor en vooral het hybride-systeem. Dat was voor dit F1-seizoen. Ookal is deze motor zelf natuurlijk niet voor lemans geschikt.
@piquet1986: zo’n F1 blok houdt het denk ik ook geen 30 uur vol (training, kwalificatie en race).
@audiworker:
Dan houden ze nog 6 uur over….

In principe zou het dus gewoon kunnen, daarnaast liggen de huidige F1 motorreglementen dichterbij elkaar dan je wellicht zou denken.
Daar zit hem het probleem dus niet, het probleem zit hem in het simpele feit dat Ferrari niet de middelen heeft om een LMP1 programma naast het F1 programma te draaien.
@jrk68: en dit weet jij omdat….
@piquet1986: Dat zou in principe wel mogen :D
Dik! Moeten ze maken!
Ook leuk voor Alonso, in plaats van een McLaren. Kan ie weer mooi gaan racen tegen z’n maat Webber. Ik zeg doen!
Ziet er niet verkeerd uit maar het blijft de lezers blij maken met een dode mus.
Nissan komt op zeker naar LeMans met LMP’s naar LeMans en het gerucht gaat dat ze er 3 in gaan zetten.
Daar zijn al mooie plaatjes van, alleen de linkjes zijn te lang om hier te plakken.
Google dus maar op Nissan LMP1 2015.
@jrk68: Die Nissan plaatjes zien er wel goed, maar ook zeer conventioneel uit. En terwijl Nissan met iets radicaal nieuws zou komen. Ik heb verhalen gelezen over een smallere spoorbreedte achter, voorwielaandrijving met ondersteuning op de achterwielen via de Hybride installatie, en ook motor van voren, waardoor dus de cockpit een stuk naar achter zo worden geplaatst (à la Panoz dus).
Ben benieuwd!
@Vincegail:
Die geruchten heb ik ook gehoord, toen ik echter naar foto’s ging zoeken kwam ik alleen die Calsonic Nissan LMP1 tegen. Die mag er dan conventioneel uitzien, maar als ze een partijtje mee willen blazen met Toyota lijkt me dat de beter weg.
Toyota gaf de Duitse concurrentie flink op de lederhose afgelopen weekend en het is dat de rijders in Austin opzichtig in de fout gingen anders was het daar hetzelfde liedje geworden.

Porsche schijnt ook met een totaal nieuwe auto te komen.
Ziet er strak uit. Jammer genoeg heef de zoon van Enzo al gezegd dat Ferrari zich niet kan veroorloven om in de f1 én de endurance mee te doen en dat f1 wel de hoogste prioriteit heeft aangezien Ferrari al vanaf het begin meedoet. We zien het over een paar jaar wel verder.
@arii: Dat is ook de enige reden waarom ik verdere integratie van Ferrari in het concern zou toejuichen, zodat Ome Sergio wat zakken geld naar Maranello kan sturen en Ferrari ook LMP1 gaat doen.
@Edge:
Vrees dat hij net zakken geld van Ferrari wilt om de lekken elders in het concern te dichten…
Nu nog gouden velgen en hij is af.
@nackjickelsohn: precies wat ik ook dacht;)
@nackjickelsohn: dat dacht ik nou ook, nice!
This is a very beautiful Ferrari LMP1 render
http://www.carpassion.it/ferrari-lmp1-render/
Deze Ferrari LMP1 ziet er wel heel erg vet uit! Doen zou ik zeggen
Allemaal leuk en aardig, maar eigenlijk kijken we naar niks: we kijken naar een rendering van iets wat toch niet echt gaat worden.
En dat endurance racen is ook het antwoord niet: niemand die 20 zondagen per jaar 24 uur voor de buis gaan zitten in het weekend. En uiteindelijk is er ook vrij weinig close racing hier.
breng hem gewoon zo uit voor op de openbare weg!
Laat maar komen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).