Video: Noorse hipster drift er lustig op los

Auteur: , 11 Reacties

En dat allemaal met een vrouwmensch op de bijrijdersstoel. Het is me toch wat.

Veronica Jeanette Cupcake kijkt vrolijk uit haar zijraam

Fredrik Sørlie is een hipster uit Noorwegen met een voorliefde voor zijwaartse bewegingen. De beste man kan een aardig robbertje strepen glijden en doet dat in dit filmpje met de uitermate charmant lachende Veronica Jeanette Cupcake op de bijrijdersstoel. Het is een beproefd recept en het verveelt eigenlijk nooit.

De wagen die Fredrik gebruikt is minstens zo hip als de houthakkersblouse die hij draagt: een vintage Toyota Cressida uitgerust met een 2JZ-GE motorblok, u weet wel, zo’n drie liter zescilinder blok dat standaard in een Toyota Supra te vinden was. De beste man weet er in ieder geval wel raad mee, zoals u in onderstaande video kunt zien. Let ook even op hoeveel moeite de matzwarte Mercedes ML video-suv heeft om de Cressida bij te houden, en dat terwijl driften zeker niet de snelste manier is om een bocht te nemen.11 reacties

Altijd leuke foto’s waarop mensen intens opzij staren.
Leuk filmpje, ik heb alleen niet zo veel met die muziek overlays. Laat mij dat motorgeweld en piepende banden maar horen.
Heerlijke driftfilmpje! 2JZ <3!

Alleen: er is voor zover ik weet nooit een 2JZ leverbaar in een Cressida. 2JZ'en voor in een sedan, dat waren vooral voor in een voertuig van de Toyota X Plaform: Cresta, Mark II, Chaser enz.. Dus dit zal waarschijnlijk een swap zijn geweest?
@toyotafortuner: het is inderdaad een swap. Ik heb trouwens eens voor de lol rondgekeken in Japan voor een nette Mark II en die zijn best goedkoop te krijgen. Helaas door de regelgeving hier best duur om te importeren (al scheelt het via Engeland al een hoop). Een paar jaar geleden waren er naar mijn weten 3 Mark II’s in Nederland, nu volgens mij nog maar één.
@ej20g: terwijl ze indertijd best goed verkocht zijn hier in Nederland. Maar ja, roest…
@toyotafortuner, ja meestal houden ze driftauto’s namelijk standaard en doen ze weinig modificaties verder want anders gaan ze kapot……………eeeh not
Filmpje zit machtig in elkaar beter als die F&F meuk waar alles doorgespoeld moet worden om het nog ergens op te laten lijken.
Weet iemand waar het trouwens precies om gaat? ‘bring back the touge’ ??
een bepaalde stance van de auto’s? een kerel die baas was in de driftwereld? of meer classics in de driftscene misschien??
@dutchneon: Tussen het standaard houden waar jij het over hebt en een swap uitvoeren zit nog een categorie, namelijk het modificeren van het originele blok. Bovendien zie ik hier nergens een bewering dat dit blok/auto standaard is gehouden?

Touge is trouwens een manier van driften.
@dutchneon: touge
Illegal and now turned professional form of racing in Japan involving two cars chasing each other single file through a twisty course, traditionally mountain roads. If the chase car catches up by the end it wins, if the lead car pulls away it wins. Popularized in the US by the recent “JDM craze” and jdm option videos

Lijkt me een goeie verklaring :)
@dutchneon: Touge is de manier van driften. Het draait dan om de orginele japanse manier van 2 auto’s die het tegen elkaar opnemen op een bergweg. Meestal met 1 auto voor en 1 die volgt. Als de volger de voorste auto in kan halen wint hij. Als de voorste auto weg kan rijden wint deze.
Volgens mij is dat filmpje van die “afrit nemen als een baas” ook van hem.
http://youtu.be/53fK8MdU-SU
Hij zal zijn vrouw dezelfde behandeling geven als zijn auto denk ik, die trekt hij ook helemaal los.
Lekker filmpje trouwens met een mooie opbouw qua muziek en start

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).