Subaru LEVORG concept teast nieuwe Legacy

Auteur: , 13 Reacties

Legacy, Revolution en Touring. Die drie woorden samengevoegd zorgen voor de naam LEVORG, aldus Subaru.

De nieuwe Legacy komt in 2014 en dus zal de LEVORG concept waarschijnlijk al een heel behoorlijk beeld geven van hoe de nieuwe “sports tourer” van het merk eruit komt te zien. De Tokyo Motor Show van volgende maand zal de plaats van onthulling zijn, komende maand.

Wat we in ieder geval al kunnen zien is de scoop op de motorkap, die lucht zal aanvoeren naar de 1.6 liter DIT (Direct Injection Turbo) boxer motor. Ook zien we de vertrouwde Subaru grille maar wat wel nieuw lijkt te zijn is een set slank gelijnde koplampen. Het huidige gamma is immers voorzien van redelijk grote units. Ook de achterlichten flink anders dan wat we van Subaru gewend zijn. Verder zijn de wielkasten prominent aanwezig.

We willen niet te hard vooruit lopen op de zaken maar het lijkt erop dat we een sportieve Legacy voorgeschoteld gaan krijgen, er lijken ook overeenkomsten met de spyshots die we hebben gezien van de nieuwe WRX sedan. Is Subaru wellicht van plan weer een écht sportieve station te gaan bouwen? Wordt dit ding net zo sexy als de WRX concept die op de IAA beursvloer te vinden was? Wij zijn benieuwd!13 reacties

Alsjeblieft Subaru, verander de naam wel. Levorg. Belachelijk.
LEVORG? Klinkt als een gedrocht uit een The Lord of the Rings-achtige film..
Ik wil gewoon de nieuwe impreza zien en horen! * huilend in een hoekje*
Lijkt mij een kruising tussen een q3 en een x5/5serie.
Hm.. Op een een of andere manier zie ik er een 3de generatie Legacy Touring in. En dat is me dunkt zeker niet verkeerd!
Oehh, een nieuwe Legacy! Dat klinkt mij als muziek in de oren.
Die gekantelde U-lijnen in lampen ken ik nu wel. Koplampen check, Achterlampen check. Chromen stripje erbij en klaar. Als hij er verder uit ziet als de über-succesvolle XV belooft het niet veel goeds. Dat model zie ik alleen in de goedkoopste trim met Belgisch kenteken rijden.
@eklasse: in Amerika en de Scandinavische landen is het anders best een succes(je). Mensen die AWD echt nodig hebben kiezen nou eenmaal vaak Subaru (welk model dan ook).
@ej20g: je meent het.
@eklasse: just sayin’.
Huh? LEgacy reVOlution touRinG?
Rare keuze voor de naam. Zeg dan LERETO of zo.
Als je het omdraait is het trouwens GROVEL :’)
De huidige legacy&outback zijn wel een beetje gedrochten. Een frisse opvolger ervoor mag wel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).