Video: onboard-kennismaking met de Ferrari 458 GT3

Auteur: , 15 Reacties

Stel: je krijgt een uitnodiging om in Dubai voor het eerst in je leven met een Ferrari 458 GT3-racer te boeken. Een toffe ervaring, die er er ongeveer als volgt uitziet.

458 GT3: suave Italian instructor included

Wij houden van first-person views: het monteren van een camera op je voorhoofd, waardoor je als het ware door de ogen van de filmer kijkt. De heren van Bridge to Gantry onstsnapten aan de winterkou van de Duitse Eifel, en zochten de warme zandbak op, om daar met een 458 GT3 te spelen. Wij kunnen dankzij de camera zo goed als mogelijk ervaren hoe dat er uit ziet vanaf het moment dat je in het racekuipje neerstrijkt.

Een geruststellende gedachte: zelfs een superervaren coureur laat de motor de eerste keer afslaan. ’t zijn net mensen…15 reacties

Stel ik krijg die mogelijkheid. Ging ik dus egt de baan niet af tot de brandstoftank heeeelemaal leeg was! Heb ik wel een preek voor over
@clarkson: Met zo’n nickname kan ik je ook wel begrijpen.
Het is net een ford, met al die knopjes;)
Dusss jullie houden van POV…
@janjansen: pov is een algemeen gebruikte afkorting… Maar nu weten we wel wat jij hele dagen doet in je vrije tijd
Waarom krijg ik nooit zo’n uitnodiging….
@ferrarif40: geen olie tap in je achtertuin ?
Zal misschien aan mij liggen, heb nog nooit in zo’n racer gereden, maar…..hoezo koppeling als je met zo’n robot bak rijdt??? Je hebt dan toch helemaal geen koppeling te bedienen?? Ervaren bloggers: leg uit!
@ttr6: bij wegrijden staat een deel van je aandrijf-mechanica helemaal stil… Die moet je in beweging krijgen MET de koppeling. Als de boel eenmaal draait heb je geen koppeling nodig omdat de krachten dan minder extreem zijn. Een racemotor heeft vrijwel geen koppel onderin de toeren en met veel toeren vertrekken maakt kans op schade aan het mechaniek groot… Dus FF koppeling op laten komen bij wegrijden.
@w0o0dy:
Thnx! Ik vroeg me namelijk precies hetzelfde af als @ttr6.
“Een geruststellende gedachte: zelfs een superervaren coureur laat de motor de eerste keer afslaan. ‘t zijn net mensen…”

Ok confession die mijn street cred zwaar onderuit haalt: jaren geleden een dagje in Zandvoort besteed aan een ‘race Experience’ van een bekende Nederlandse racefamilie toen ik net mijn rijbewijs had. Leuke dag met een paar saaie en een paar leuke onderdelen, ik weet niet of het pakket na al die jaren nog hetzelfde is maar zoals het toen was op zich wel een aanrader.

Maar een van de onderdelen (het beste onderdeel) was rijden met een formule wagen. Zelfde instructie qua wegrijden ‘heel voorzichtig met de koppeling en dan gas bijgeven’, dus ik volg dat braaf op…boem, ding slaat af. Nog een keer geprobeerd, boem…slaat weer af. Toen was ik gefrustreerd en gaf gewoon normaal gas zoals in een normale auto en reed ik vrij vlotjes weg. Kortom; ze vertellen je gewoon ‘doe voorzichtig!!!’ omdat ze denken dat als je op zo’n evenement afkomt de kans iets groter is dat je een hoonigan bent dan normaal het geval zou zijn maar je moet de motor gewoon voeden met een gezonde dosis benzine om strak weg te rijden.
@jaapiyo: haha ik had precies hetzelfde.
Heb ik ook gedaan, maar dan met een normale 458. Nog best betaalbaar in Dubai (via een bedrijf genaamd LRE). Echt fantastisch!
Dit zal ik never nooit meemaken. Wat dichtbij kán komen is dus een racegame. Heren van Polyphony Digital, Zó moet het geluid en snelheidservaring zijn in de nieuwe Gran Turismo. Please!!!
Dit zal ik never nooit meemaken. Wat dichtbij kán komen is dus een racegame. Heren van Turn 10 Studios, Zó moet het geluid en snelheidservaring zijn in de nieuwe Forza Motorsport. Please!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).