Video: politie Tokyo heeft vette patrouilleauto’s

Auteur: , 23 Reacties

De politie in Tokyo heeft een lekker setje Nissan 370Z's in gebruik genomen.

Politie Tokyo heeft Nissan 370Z's

Het Tokyo Metropolitan Police Department heeft vanaf nu de beschikking over drie van deze achterwiel aangedreven coupé’s. De make-over gaat best ver. Los van de zwaailichten en de livery in zwart en wit, is zelfs het Nissan logo in de grille vervangen door het logo van de politie.

De Nismo 370Z is voorzien van een 3.7 liter zescilinder, die in dit geval goed is voor 350 pk. De politie van Tokyo ontving de auto’s van Nissan. Dat kwam na de vraag om een iconische auto die de toewijding aan het veiliger maken van het wegennet van Tokyo kon onderstrepen. Check de video op Autojunk!23 reacties

Vol gas naar een melding in een 370z, toch gaaf!
Zijn deze ook begrensd? Ik meen uit een eerder artikel (het Galant artikel toch?) mee te hebben gekregen dat er een limiet op zit. Kun je wel extreem korte versnellingen hanteren, geeft lekkere tussensprints
@dunhozzie: lijkt me onlogisch, hoe kunnen ze anders Tanaka-san en consorten met hun Tokyo drift waggies bijhouden? Maar het zou wel kunnen want het blijven natuurlijk nog wel (zak)Jappeners, raar volk soms.
@pinut187: zal vast uit het leven gegrepen zijn net als james bond.
En dan max 180 km/h kunnen…
@joezerneem: ze zijn nog steeds stoerder dan de vw’s die wij hebben
Ik herriner me nog een scène uit de fast And the furious Tokyo drift, “boven de 180 pakken ze je niet, dan nemen ze de moeite niet eens” als dit nu in realiteit ook zo is, snap ik de aanschaf van deze wagens wel.
@ontploffer: is nog altijd zo ja.
@ghost: overigens moet je wel weten dat Japanners een zeer gedisciplineerd volkje zijn, diefstal/overtredingen zijn er een zeldzaamheid. Wij(Europeanen) kunnen ons dat bijna niet voorstellen.
@ghost: Dat is niet zo… als ze kunnen, pakken ze je. Ze laten je misschien gewoon gaan vanwege de veiligheid. Doen ze hier ook hoor :).
Deden ze zoiets hier maar…. stel spykers en ondertussen evenveel luchtkastelen erbij!
Als ze de boeven vangen gaan ze in de kofferbak?
Ik neem aan dat deze met name voor evenementen worden ingezet.
Op basis van de laatste zin… maakt Nissan lokaal nog iets anders ‘iconisch’? De 370 is een oud beestje die nogal voor de hand ligt.
@phaeton: De GT-R?
Nu kan de politie daar ook aan het straatdriften mee doen👐
“Logo in de grille” : welke grille???
In het verleden hadden ze een paar Nissan Skyline’s R34 GTR.
Lekker!!!
Kunnen ze hier in nederland een voorbeeld aan nemen
Slappe hap.. gelijk GT-R van maken. Redelijk ondenkbaar dat er iets in Metropolitan Tokyo rondrijdt dat je het snot voor de ogen rijdt. Daarnaast is die een heel stuk meer Bad-ass qua visuele impact.
Leuk… maar daarmee houden ze nog steeds niet de snelle wagentjes bij van de Yakuza etc :) Of illegale drifters met 500+ PK.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).