Video: Polizei is best aardig tegen stoute motorrijder

Auteur: , 96 Reacties

De meeste automobilisten (en motorrijders) hebben meestal geen goed woord over voor politieagenten, maar de Duitse agent in dit filmpje bewijst dat het ook anders kan.

Polizei is aardig

Een groepje motorrijders is lekker wheelies aan het maken op een (rustig) industrieterrein als ze plotseling betrapt gestoord worden door de polizei.

Je zou denken dat zo’n Duitse politieagent wel even op zijn strepen gaat staan en zijn autoriteit laat gelden, maar niets is minder waar.

Hij spreekt ze weliswaar aan en waarschuwt ze, maar verder lijkt het met een sisser af te lopen. Zou hij het niet goed gezien hebben? Of zou hij doelbewust een oogje hebben dichtgeknepen? (via: carscoops.com)

En zou een Nederlandse agent net zo gereageerd hebben denk je?96 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Zo zijn wij duitsers, mits normaal benaderd gewoon correct optredend. Daar valt een goed gesprek mee te voeren.
Ik heb eigenlijk wel met hem te doen, erger gestraft kan je worden met zo’n dienstauto….
@jrk68: Veel liever de hele dag in een passat als in de zafira’s of astra’s van de nederlandse dienders
@jrk68: Hoort volkswagen bij VAG? En is VAG een Duits bedrijf, want ik weet niet wat ik er bij moet voorstellen. Op internet staat nauwelijks informatie, alleen reclame etc… Er is vast wel iemand die mij duidelijk kan uitleggen wat VAG is, want dat komt heel vaak terug op AB.
@felix95: meen je dit? Of is dit een grap die ik niet begrijp;)
@545e60: xD xD xD xD xD : XD
@545e60: Waarom zou ik dat op mijn 17e moeten weten? Niemand van mijn vrienden of omgeving herkent de naam VAG, ik denk dat het handig is dat ik weet wat het is als er op AB discussies over zijn, wat bijna altijd voorkomt;P
-edit: nutteloze bijdrage-
@imba: die normaal gast, die gozer vraagt gewoon wat..
@quattromeister: Inderdaad, daarbij is het een Nederlandse afkorting. Bij Volkswagen zelf kijken ze je ook gek aan als je VAG noemt. Als dan al is het VW AG.
@imba: Gelukkig weet lang niet iedereen wie of wat VAG is en inderdaad, in Duitsland noemt men het ‘Volkswagen AG’. Give the guy a break. Alsof je alles al moet weten als je op AutoBlog wilt reageren…
@lemans96: Nee, je hoeft ook niet alles te weten. Maar iets wat je in 5-10 seconden kunt googelen zou je niet hoeven te vragen. Blijkbaar was dat te veel moeite voor hem.
@imba: Kennelijk kostte het hem meer dan 5 a 10 seconden en dacht hij “weet je wat, ik zet mijn vraag gewoon op s’lands bekendste Autoblog, daar zitten zoooveel mensen met verstand van alles wat met auto’s te maken heeft, daar moet toch iemand een antwoord kunnen geven”. En dat gebeurde dus ook. Beetje jammer dat er dan van die minkukeltjes over iemands, al dan niet relevante, internetgebruik gaan lopen huilebalken… ;-)
@lemans96: Jij begrijpt het, komt wss ook omdat je uit ’96 bent;)
@felix95: Sorry kerel, ’68. Die ’96 in mijn nick staat voor mijn eerste Le Mans bezoek. ;-)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@felix95: 5vwo huh. Dat is niet te merken.
-edit: nutteloze bijdrage-
@felix95: VAG is volgens mij de Volkswagen Auto Group.
@thomcarspotter:

Staat voor Volkswagen AG. En AG is een Duitse bedrijfsvorm. De Duitse versie van N.V.
@thomcarspotter: Bijna, Volkswagen Aktiengesellschaft. De overkoepelende groep automerken waaronder (Marke) VW, Audi, Porsche, etc..
http://www.volkswagenag.com
@felix95: VAG: Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti en op papier Porsche. Daarnaast valt ook Ducati via Audi onder VAG. Helaas.
@ej20g: Porsche op papier? Hoe zie je dat? En Lamborghini S.p.A. valt ook via de Audi AG onder VAG.
@FelixF: ja, Porsche op papier
@rufctr01: Ik kan lezen. Maar lees nog altijd onzin, vandaar dat ik vraag naar de gedachtengang hierachter. Zoals menigeen weet betaald VAG elke maand m’n loon en ik ben als onderdeel daarvan al menig keer bij de collega’s in Wiessach op bezoek geweest. Horen toch echt bij de familie.
@FelixF: Weissach*
@FelixF: je vergeet Scania, MAN & VW lkw.
@rubend: VW lkw bestaat niet, maar kijk eens in de post van 18:06 hieronder.
@rubend: VW LKW bestaat niet hier in Europa, in Brazillië daarentegen wel. Door heel Zuid Amerika kom je grote Volkswagentrucks tegen.
@lemans96: Ja, en die zijn (al sinds enige tijd) van MAN Latin America, wat van MAN SE is wat daarop weer van VW AG is.
@FelixF: Het is wel typisch om, al rijdende daar, in eens een soort van te groot gegroeide VW bus op je af te zien komen rijden.
@lemans96: En nu weten we ook waarom @jrk68 vannacht geen oog dicht krijgt.
@FelixF: op papier ja. In Lamborghini’s zit al jaren Audi techniek. In Porsche’s zit, op een paar kleine dingen na, geen enkel VAG onderdeel. Op papier dus. Porsche is te eigenwijs om naar de hand van de grote VAG smurfen te gaan staan. Ik zie het nog steeds niet gebeuren. Porsche is Porsche.
@ej20g: Ja, en wie heeft ook al weer de ontwikkeling van de Cayenne en Panamera betaald? Daarbij zit Lamborghini ook al wat langer bij VAG dan Porsche, vandaar misschien dat je dat nog niet zo merkt. Maar er is zeker wel uitwisseling van parts tussen Porsche en z’n zusjes.
@ej20g: Ohja, en MAN, Scania en VWN horen ook nog bij de familie :)
-edit: nutteloze bijdrage-
@felix95: http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_AG

(ik weet niet waar jij gezocht hebt, maar….het staat gwn op Wikipedia)
@sulobb: Hij zit hier op AUTOblog. Me dunkt dat als je iets over auto’s wilt weten, je dat allicht hier mag/kunt vragen in plaats van het bekend onbetrouwbare wiki te raadplegen…
@lemans96: Jij snapt het
@felix95: jamaar het gaat erom dat je zegt dat je het op internet niet kon vinden. Dan ben je aardig dom. Je hoeft het alleen maar in te typen bij google.
@545e60: @sulobb: NIKS = nauwelijks. Oke ik ga nog 1x in discussie omdat jullie iets leuks willen doen deze avond.

Als ik VAG intik krijg ik (met mijn browser) alleen reclame van bv Audi en andere merken. Als jullie goed gelezen hadden, wilde ik weten wat VAG precies is. Dus geen bullshit reclame. Ik heb geen zin om op mijn telefoon door te zoeken, veel te crappy.
@felix95: mag ik vragen waar jij vag hebt ingetikt? Want welke browser (internet explorer, firefox, chrome, safari en opera) maakt niet uit het gaat om de site waar je het intikt. En elk normaal denkend mens zou bij google vag intikken. En dan zou je het dus gelijk weten. Ook hoor je dit gewoon te weten als autoliefhebber.
@545e60: Sony xperia browser. Ik typ gewoonweg VAG in en krijg allerlei bedrijven die specialist zijn in VAG onderdelen. Reclame van Audi etc. Dan komt wikipedia, maar iedereen weet dat daar niks fatsoenlijks op te vinden is. En dan zit ik al onderaan de pagina, tabje verder kilkken sla ik maar over. Op AB kunnen ze nog wat uitleggen, behalve jij en een paar anderen dan.
@felix95: nee ik kan wel gaan uitleggen, maar je bent blijkbaar niet eens slim genoeg om iets op internet op te kunnen zoeken. Dan heeft het weinig nut om nog iets te proberen uit te leggen. Of je was gewoon te lui om ff te zoeken en dacht laat ik eens gewoon een heel domme vraag stellen op autoblog.
@545e60: Tuurlijk man, ga jezelf ergens anders om bekommeren. Dan doe je wat nuttigs. Of ben je +jes aan het jagen… tja jij moet ergens je geluk uit halen.

Dan krijg je van mij maar een plusje; +1
@lemans96: Hij zegt dat hij het zelf heeft opgezocht enz. & dat er NIKS op het internet daarover stond….wat dus niet het geval is…dus…
@sulobb: Fijn voor jou dat jij zaken wat sneller op het net weet te localiseren dan een ander. ;-)
@felix95: VAG die men hier op AB bedoelt staat voor: Volkswagen und Audi Gemeinschaft (ik dacht vroeger: -Gruppe).
Die bestaat echter niet meer en is opgegaan in Volkswagen Aktiengesellschaft (afgekort als: VW AG)
Je kan dus stellen dat het begrip VAG uit de oude doos is en jij dit derhalve niet hoeft te kennen.
@dakloos: Ah, duidelijk thanks. Dan is het inderdaad dus niet van belang;)
@felix95: vag is een scheldwoord, voorbeeld: VAG YOU
@mmot05: nu scheld je er nog mee. Als je er “ina” achter zou zetten, zou je het dán nog een ander persoon dan jezelf nog toewensen? ;)
onlyjealouspeoplehatevag
@jrk68: Wij duitsers? Er is niks Duits aan jou, jij hebt haat aan 1 van de grootste auto fabrikanten in Duitsland.

Overigs heb ik geen medelijden met die agenten, een Passat is een fijne auto, waarmee je heel comfortabel lange afstanden kunt rijden. Ik heb juist medelijden met mensen die in zo’n kleine auto rijden (die van plastic oid gemaakt zijn)
@jrk68: Jezus.. “Zo zijn wij Duitsers” wat een lachertje.. Kleuter
@jrk68:
Yep.
Doe normaal en höfflich tegen een Duitste Polizist en je hebt never nooit een probleem.
Zullen je nooit iets proberen aan te naaien.
Een Nederlandse agent zou sowieso niet zo reageren. Die zou proberen zoveel mogelijk boetes uit te schrijven.
@opjebumpert: Ik weet eerlijk gezegd niet of die agent de wheelie wel gezien heeft. Hij kwam net uit een zijstraat en de voorste motorrijder reed toen al weer een tijdje op twee wielen.
hier in nl staan ze dan gelijk met het rekeningenblok te zwaaien
@bmwpowerm5: inderdaad en hoe dom/stom/onhandig het ook voor sommige klinkt bij mij werkt een waarschuwing beter….
Een Nederlandse agent zou inderdaad een boete uitschrijven, aangezien de motorrijders midden op de weg stil gaan staan… Maarja, dat is ook levensgevaarlijk!
Ik weet niet zeker of die agent heeft gezien wat ze aan het doen waren, maar weet vrijwel zeker dat het met onze koekwauzen anders was gegaan.
In Nederland hadden ze de ME erbij gehaald, je motor in beslag genomen, je rijbewijs afgepakt, op cursus gestuurd en je een paar jaar voorwaardelijk gegeven.
@rufctr01:

Dan kom je nog goed weg ;-)
@Vreddy_B: hoezo?
@sulobb: -.-‘
@560pkferrari: Ik had eigenlijk op een leuke anekdote ofzo gewacht… :)
@rufctr01: Met ons ‘strafklimaat’? Dachetnie.
@rufctr01:
en je moeder vermoord !
Doet mij denken aan: http://m.youtube.com/watch?v=9udaJvxGYT4 vond ik heel grappig toen ik het voor het eerst bekeek…
Ik denk dat men in Duitsland andere redenen heeft om bij de politie te gaan dan in NL.
In Nederland heeft het meer meer te maken met misbruik,lichamelijke en psychische verwaarlozing,en stelselmatige pesterijen etc. Dus bij de politie werken als gevolg daarvan.
@imba: Je vergeet machtsgevoel.
Als hij die camera niet had opgemerkt had was het wel wat anders afgelopen. Hetzelfde zie je bij realityseries over politie, heel vriendelijk iemand aan de kant zetten en af en toe eens een kleine boete uitschrijven. Als je er één tegenkomt zonder camera krijg je een immense boete en worden al je rijbewijzen ingevorderd.
In Nederland hadden ze gevraagd naar je laatste wens voordat ze je vervolgens voor het vuurpeleton neerzetten.

Tenminste….als je de commentaren hier mag geloven….
@Rick-dos: Inderdaad, alleen zonder dat “laatste wens” gedeelte.
@Rick-dos: Ik heb nog nooit redelijkheid aangetroffen bij de omgang met Nederlandse agenten. Dat gepaard met de absurde boetebedragen verklaart de uitingen hier vrij goed.
@FelixF:
Dan wordt het hoogtijd om eens naar het eigen aandeel te kijken voor die reaguurders.
Ik heb nog nooit onterecht gezeik met die lui gehad. Wel flinke boetes, ook terecht want tenslotte was ik het die 51km te hard reed….
@jrk68: dan heb je hard moeten trappen in je skelter
@jrk68: ik ben ongesteelde van mening waarschuwen helpt beter, in ieder geval bij mij….
@FelixF: Het zijn allemaal NSB’ers, dood moeten ze, fuck ze allemaal, beetje mij een bekeuring geven omdat ik mij asociaal in het verkeer gedraag. En dan zijn politieagenten onredelijk…

Als ik zelf 10 keer ben aangesproken door agenten op iets waar een sanctie voor staat en daarvoor drie keer een bekeuring heb gekregen dan is het veel. Weet niet wat jij allemaal hebt gedaan.
@Rick-dos: Zoals jouw reactie bewijst hangt het erg af van persoonlijke ervaringen. Zelf heb ik daarvan niet zo veel als jouw 10, maar aan de reacties hier te zien zijn er een hoop mensen hier met negatieve ervaringen. Iedereen die meer dan mbo gehaald heeft snapt dat aan de hand daarvan geen uitspraken gedaan kunnen worden over alle agenten.
@FelixF: Exact. De rick-dos zit helaas nog al vol allerhande frustraties op dat vlak. Heb een beetje medelijden met ‘m.

Verders reageert deze agent volgens mij zo vanwege de camera en vanwege het feit dat ze misschien niet direct de ‘overtredingen’ van dichtbij hebben gezien?
Hoe dan ook, het is duidelijk dat duitse agenten stukken redelijker en rechtvaardiger zijn dan die sulletjes hier. Maar ja, die sulletjes hier staan ook wel onder de macht van een in-en in fout politiekader, vol vetgemeste commisarissen en foute politieke invloeden. Ze kunnen er dus eigenlijk zelf niet eens zo veel aan doen. Ik ken een aantal agenten die het bloed van hun slappe en arrogante leiding wel kunnen drinken…
@FelixF: Een hoop mensen hier hebben niet eens de rijbewijsgerechtigde leeftijd. Veel hier is napapegaaien van wat ze hier of op andere sites lezen en hebben geen eigen ervaringen maar wel een mening. Beeldvorming op dubieuze grond dus en niet iedereen snapt dat.
@Rick-dos: Welcome to the internets…
@FelixF: What the hell is internet? ;)
@Rick-dos:
Je vergeet de belangrijkste drijfveer van dat volk. Populair doen en +jes jagen.
@jrk68: Precies.
@Rick-dos: Feit is wel dat de kit in Duitsland een hoger opleidingsniveau heeft en dat ze ook een stuk beter betaald worden.

Zonder denigrerend te willen doen, maar het werk- en denkniveau van de Nederlandse politieorganisatie ligt heel wankeltjes op MBO niveau. Politieagent is in Nederland geen aantrekkelijke baan meer. Intelligente mensen willen geen agent worden (uitzonderingen daargelaten), de mensen die de politie nog wel aantrekt komen vaak eigenlijk tekort op nuancering en relativeringsvermogen. Ze kunnen het niet met de mond af dus gaan ze automatisch veel sneller op de strepen staan. Zij zijn agent en als zij roepen “SPRING” dan vinden ze dat de burger moet springen.

Om natuurlijk nog maar te zwijgen van het starre ‘blauw denken’ dat door de hele organisatie zit, de ongelofelijk elkaar-altijd-dekken cultuur en het WC-eend beleid van klachten en misstanden bij de politie.


Allemaal problemen die uitvloeien uit de simpele reden dat we in NL een ontzettend belangrijke taak binnen de samenleving hebben kapotbezuinigd. Ik wil dat de boevenvangers en wetshandhavers die met een wapen onze straten veilig moeten hoiuden enigszins slimme mensen zijn met een groot verantwoordelijksheidgevoel. Dat lijkt mij verstandig gelet op de veeleisende baan.

Maar ja…het mag in NL allemaal niets kosten, hé…dan krijg je uiteindelijk waar je voor betaald.

Jeugdige VMBO typetjes met een autoriteitscomplex van hier tot Tokio.En zoals ik al zei, ik wil daarmee niet denigrerend doen tegenover ‘lager opgeleiden’. Zat mensen die VMBO doen en eigenlijk veel beter kunnen en zat mensen op het gymnasium van wie je denkt “hoe in godsnaam ben jij hier terecht gekomen”.

Maar de slimmere VMBO’s die leren vaak door en worden dus ook geen politieagent. Dus uiteindelijk kan die organisatie uit een zeer beperkt vijvertje vissen. En dan krijg je waar je voor betaald…
In Nederland zou de agent Nederlands gesproken hebben. Ik vermoed dat juist de Nederlandse motorrijder anders gereageerd zou hebben op een advies normaal te rijden: “bemoei je potverd**** met je eigen zaken”. In Nederland hebben we door doorgeschoten individualisering veel omgangsvormen ingeleverd, in Duitsland is de samenleving nog veel meer samen.
@mashell: Tuurlijk, daarom heb je in Duitsland ook een kleine 3 miljoen turken die in een volledig eigen paralel cultuur leven.
Dat eeuwige: ‘in alle landen is/gaat het beter dan hier’…

*zucht*
@lemans96: Wat jij zegt over de Turken daar is helemaal niet waar. Wat jij zegt is wat je denkt. Ik denk daar helemaal niet zo over. Overigens vind ik dat ze door de jaren heen best goed zijn geïntegreerd…( bovendien zijn de ‘Turken’ van de laatste generatie die ook echt Turks kunnen praten in minderheid…dat ook nog. :)
@lemans96: Daar gaan we weer! Hou het nou eens bij auto’s ipv ons lastig te vallen met uw vooroordelen!
@nostravinniedus: “in Duitsland is de samenleving nog veel meer samen.”

Dat IS dus gewoon niet zo.

Ik reageer dus enkel op de werkelijke vooroordelen van @mashell, niet gaan huilen als daar op worden gereageerd. En strikt genomen is dit geen auto draadje maar een politie/motorfiets draadje
@lemans96: “Dat eeuwige: ‘in alle landen is/gaat het beter dan hier’…”. Ik werk al 7 jaar in Duitsland maar ben er nog steeds niet naar toe verhuist dus ik zal zeker niet zeggen dat alles er beter is (belastingstelsel zum Beispiel is nogal…). Maar sommige dingen zie ik wel dat daar beter zijn, geen onbeduidende dingen als autoprijs of het veel hogere niveau van de Bundesliga. Maar juist de dagelijkse omgang met elkaar is daar wel anders en een voorbeeld voor het steeds harder wordende Nederland. 3 miljoen Turken, laat me niet lachen dat zijn gewoon Duitsers.
@mashell: Zie bovenstaande link en vraag het de echte duitsers die de pech hebben te moeten wonen in door turken overheerste wijken…
@mashell: Ik woon hier prima hoor. Enige waar ik jaloers op de Duitsers ben is de goedkopere auto’s en het voetbal.
@zenoemenmemax: dat wil ik ook ruilen!
deze topic vraagd om quotes ;)

Hier in belgie moet je ook al heel wat uitspoken voor ze je staand houden met een motor.
Zo heb ik eens: ik stond stil voor een verkeerslicht, het word groen, dus sprint ik er vandoor naar het volgende verkeerslicht zo’n 300m verder.. wat ik niet wist is dat er een agent achter me zat.. wat die deed, gewoon even die sirene aanzetten: ik dacht: ooohnee eh! maar was gewoon een waarschuwing, want ik reed eigenlijk wel in de bebouwde kom.. (ie liet me wel begaan)

Een andere keer kom ik naar een verkeerslicht gereden, staat er een motoragent op het rechtse baanvak. ik nader, stop naast hem links en die bezien me niet eens, ik dacht even aandacht trekken (ik heb een ixil hyperlow uitlaat, geen db-killer, geen e-keur) en knal m’n gas open dan nog keek die niet…

Politiecontrolle? Mag gewoon doorrijden.

En ja ik heb een auto, een knalrode opel corsa b 1.2 (gaat voor geen meter maar tsjah)
mn nick is nog van m’n vroegere honda ;rolleyes: getuned ja toen….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).