Video: Porsche 911 GT3 RS krijgt géén turbo

Auteur: , 21 Reacties

Tenzij Porsche een ultiem spelletje verstoppertje met ons speelt is dit de nieuwe Porsche 911 (991) GT3 RS. Met turboheupen, maar zonder turbo.

Porsche 911 991 GT3 RS

We hebben dit ding nu al een aantal keren voorbij zien komen maar zo langzamerhand lijkt het zeker: dit is de nieuwe Porsche 911 GT3 RS. Reden om hieraan te twijfelen waren tot voor kort de “turboheupen” die de mule aangemeten heeft gekregen: twee koelgaten boven de achterwielen duiden normaal gesproken op een met turbo uitgeruste 911. Als we echter goed naar deze video van lokale ‘Ringkoning Dale Lomas luisteren dan horen we níets wat op een turbo wijst. Toch zien we wel de koelopeningen in de achterspatborden. Oh my god, raadsels! Welnu, die gaten kunnen dan voor twee zaken dienen.

Ten eerste is er de mogelijkheid dat de extra gaten voor de koeling van het atmosferische blok bedoeld zijn. Dit blok zal naar verwachting ongeveer 500 pk gaan leveren. Nu is 500 pk best veel uit een atmosferische zescilinder boxer dus zo héél vreemd is het niet dat er meer koeling nodig is. Ook de extra koelingsopeningen onder de achterruit zullen daar niet voor niets zitten.

GT3 RSR detail
Een tweede mogelijkheid (en die lijkt waarschijnlijker) is dat de openingen de luchtinlaat van de motor van frisse adem voorzien. Porsche gebruikt een zelfde soort openingen op de 991 GT3 RSR racer, die het ook zonder turbo moet stellen. Dikke kans dat Porsche hetzelfde principe nu ook op de GT3 RS gaat toepassen.

Verder kunnen we duidelijk horen dat deze mule beschikt over een PDK bak. Dat was op zich geen nieuws natuurlijk maar de puristen zullen stiekem een traantje laten dat handmatig bakroeren (of roerbakken, zo u wilt) niet meer mogelijk is. Er gaan wel vage geruchten dát er een handbak beschikbaar komt, maar vooralsnog is dat niet bevestigd. We hebben ook nog geen beeld gezien van een GT3 RS mule met handbak overigens, of dit gerucht klopt is dus voorlopig onduidelijk.21 reacties

3.8L of 4.0L ? Klinkt in ieder geval goed en 500pk NA is natuurlijk om te dromen :)
Ik zag ‘GT3 RS’ en ‘turbo’ en kreeg het even benauwd.
Kan toch ook geen turbo op? Dr gt3 klasse is toch bedoelt om zonder turbo te rijden? Of ben ik nu gek?
@rolov: Turbo’s mogen wel. McLaren 12C GT3, Nismo GT-R GT3 en Bentley Continental GT3 hebben allemaal turbo’s.
@crackdavid: Ah daar heb je idd een punt. ;)
Vandaag nog zien rijden op de ring!!! Prachtige auto, prachtig geluid en uitstraling!
Als het filmpje van vandaag is kan het zo zijn dat ik nog in de buurt rond fiets
Ik hoop: 911 GT2
@rd1991: nee want die krijgt wel een turbo
Y U don’t say? Dat hoorde je al een jaar geleden op een filmpje dat de 991 GT3 RS geen turbo krijgt.
Derde mogelijkheid. .. porsche testmule probeert ons voor de gek te houden met fake koel openingen
Toch nog goed nieuws vandaag! Goed om te lezen. Maar inderdaad: de GT3 en GT3 RS horen gewoon geen turbo’s te hebben, dat klinkt ook veel mooier (vind ik dan)
@jessetje: plus de turbo zal dan overbodig lijken. Of de Gt2
Sodeju wat klinkt dat ding lekker zeg!! Komt ie overigens nou met een vierwieldrift de bocht in knallen, de eerste keer dat we hem zien?
Inlaten kunnen bedoeld zijn om een groter ‘ram air’ effetc in de luchtfilter box(en) te creeëren en zo wat extra pk’s te winnen zonder turbo.
Kom, die spoilers en spatborden kunnen nog iets breder en hoger.
:-p
Jammer, vond de Turbo-spatborden nooit mooi. Helaas krijgt mijn favoriete model ze nu ook.
Tjonge.. Waar halen jullie je info? Dit is toch duidelijk de 991 Carrera s gt3 turbo edition Rs!
Of was het toch de 991 Carrera gts GT3 RS edition?
Mule voor de GT2?
Dit moet gevierd worden *loopt naar de koelkast*
Had de gewone GT3 al niet last van oververhitting? Dan is het niet zo raar dat ze die turbo gleuven of de RS versie zetten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).