Video: R8 Spyder crasht tegen SL55 AMG van Ice T

Auteur: , 31 Reacties

Zelden werd een crash zo goed gedocumenteerd, maar dit was dan ook tijdens de Bullrun, waar de cameradichtheid hoog is. Een Audi R8 vergeet te spiegelen en knalt pardoes in de flank van Ice T's Mercedes SL55 AMG.

'Now kith'

Van de talloze rally’s die elk jaar worden gehouden zijn er grofweg 3 het bekendst: de Gumball, de Goldrush en de Bullrun, die altijd in de VS wordt gehouden. Onderstaande beelden komen al uit 2011, maar kennelijk kostte de editing maker Jason Thorgalsen flink wat tijd, want hij slingerde de beelden gisteren pas online.

We zien de deelnemers op de beelden met flinke snelheid over alle rijstroken van links naar rechts en weer terug bewegen, waarbij je geen genie hoeft te zijn om te bedenken dat het risico dat je eens een mededeelnemer over het hoofd ziet exponentieel toeneemt dan wanneer normaal rijgedrag wordt vertoond.

R8 lanceert Honda

En aldus geschiedde: de R8 knippert wel netjes, maar boort zich ook in de flank van de SL. De terugketsende stuurloze Spyder neemt vervolgens nog even een nietsvermoedende Honda mee in zijn slooptocht, de Murcielago LP640 waarin Torgalsen passagiert ontsnapt ternauwernood. De politie noteerde uiteindelijk een klapband als veroorzaker van de schade, maar de R8-bestuurder werd wel gearresteerd. Zijn auto was total-loss.

Met dank aan iedereen voor de tip!31 reacties

Racen doe je op het circuit, en liever MET verstand
Wel fijn als je na een klapband even je richtingaanwijzer uitzet….
Onbegrijpelijk dat dat als oorzaak op is geschreven.
@lemster: Verzekering voor de gek gehouden. Vandaar dat filmpje waarschijnlijk ook pas 3 jaar later geupload is…
Zoiets moet wel fout gaan. Als het niet deze mededeelnemer was geweest was het wel met een andere medeweggebruiker gebeurd die nietsvermoedend naar links of rechts was gegaan. Er niet van uitgaande dat er een stelletje kloothommels met 200 km/u van alle kanten hem zouden naderen. Bij die snelheden moet je toch echt 3x spiegelen
Klapband als oorzaak? Wat voor een sufk*tten zijn dat dan? De oorzaak is het niet goed inschatten/opletten/als een malloot over de sneweg rijden van de bestuurder. Het gevolg is dat hij daardoor tegen de SL klapt waardoor de band klapt en de auto niet meer onder controle is te houden.
Wat een milde reactie┬┤s tot nu toe normaal zou een bepaalde etniciteit al tot op het bot zijn gefileerd


Misschien slapen ze nog ?
@sandniggah: Waar heb je het over?
@lemster: Dr wordt niet gediscrimineerd. Dat valt em tegen. Nou heeft ie niks om over te zeiken.
Lekker hypocriet die ‘filmer’. Net doen of hij het heel erg vindt wat er gebeurt maar niet even stoppen om te kijken of hij hulp kan bieden.
@moveyourmind: nee je moet lekker midden op de snelweg op de linkerbaan stil gaan staan
@johanhummer9: wel eens van de vluchtstrook gehoord? Je bent strafbaar als je getuige bent en doorrijdt. Ongetwijfeld ook in de USA
Ik heb te doen met de arme Honda Civic (toch?) waar hij in knalt. Terecht dat hij gearresteerd is, onterecht dat de oorzaak als klapband wordt aangeduid, in een civiele zaak is daar vast het laatste nog niet over gezegd
Ice T’s Body Count nemen ze hier wel aardig serieus..
Onverantwoordelijk gedrag. Racen doe je op een circuit, en zelfs dan moet je nog goed bij je verstand zijn, deze gasten vertrouw ik dus niet op een circuit toe. Als een stelletje gekken 200 over de openbare weg razen…
Ik zie Audi’s dit vaker doen alleen blijkbaar heeft deze wel knipperlichten, dat zit niet op de goedkopere uitvoeringen.
Wellicht dat de video nu pas online komt omdat de straf al is bepaald en afgerond? Het kan zijn dat de straf verjaard is voor de bestuurder van de r8 en dat het daarom nu pas veilig is om de video publiek te maken..

Flinke klap trouwens!
@993gt2: je was me net voor…
@993gt2:
Dat zou dat groepje proleten nog grotere klootzakken maken dan ze al zijn…..
Een donkerbruin vermoeden dat de timing van publicatie te maken heeft met het verjaren van de hier gedocumenteerde overtredingen #hetwasgeenklapband
Van mij mag er een wet aangenomen worden (bijv in NL, over de US hebben we niks te zeggen), dat als er verkeersovertredingen gedaan worden die van derlijke grote zin tijdens een event dat ze de voor de officier v justitie komen, dat deze dan een stuk harder kan ingrijpen: zeker financieel.
Om zo’n gordijn dragende meneer achteraf een boete van 2000 eur te sturen, heeft weinig zin. Ook heeft het invorderen van een buitenlands rijbewijs weinig zin (als het al mag..).
Ik ben absoluut fan van exotische auto’s; en als een dergelijke rally in NL aankomt, dan wordt er al het een en ander geregeld: een burnout moet dan kunnen en een beetje revven ook. Maar als je daarna als een zot over de vluchtstrook met 200 gaat inhalen op weg naar je volgende 5 sterren hotel: oppakken, deelnemers laten schikken, auto invorderen en voor de officier ermee (niet dat ze komen opdagen 6 maanden later, maar dan heb je iig de auto als onderpand voor de hoge boete).
@gregorius:

Op weg naar je volgende 5 sterren hotel is totaal niet relevant. Jaloerse reactie van je.
“maar de R8-bestuurder werd wel gearresteerd. ”

Als ik het filmpje bekijk dan zie ik toch echt dat de Mercedes rechts inhaalt.. of mis ik nu iets?
@ardonjr: dit is in Amerika, daar mag je rechts inhalen

En net of niet iedereen even het gas zou intrappen als je een supercar onder je kunt hebt! Heilige boontjes hier hoor #yolo
@crisert55:
Bij het hebben van een dergelijke auto komt ook een stuk verantwoordelijkheidsgevoel, al is het maar uit lijfsbehoud. Zelf rij ik dagelijks in een redelijk rappe lage sportwagen en geloof mij maar, het overige verkeer merkt je vaak niet of te laat op. Het is dus zeker op de openbare weg raadzaam om met dit soort bolides defensief te rijden.

Als je het geld hebt voor een dergelijke auto dan kunnen die paar tientjes voor een trackday er ook wel vanaf.
@crisert55: Ah.. Ik miste dus inderdaad iets ;) Thanks
@crisert55: dus als het mis gaat, zeg jij ook YOLO tegen de onschuldige mensen* die dan aangereden hebt? Als ze nog leven teminste?

*jij of ik, je moeder, je lief, je kind, jou idool, etc.
@ardonjr: Je ziet erg duidelijk dat de Audi rechts in WIL halen, EN, hij kijkt niet in z’n spiegels voordat hij van baan wisselt, dat is ook duidelijk.
Ardon zo ver had ik het ook niet gedacht eigenlijk heb je wel gelijk rechts inhalen audi rijder geeft toch gelijk
Die Murcielago komt echt goed weg….
Ik heb het meest medelijden met de Hondarijder/ster.Die 2 veroorzakers doen mee aan een race op de openbare weg.Ben je zowieso al fout volgens mij.Rijden in veel te snelle auto’s voor het overige verkeer en kunnen daar klaarblijkelijk niet goed mee omgaan.
Ik mag hopen dat die Honda rijder een settlement heeft getroffen waarvan hij godverdomme voortaan zelf in een R8 rondrijd?!

Ik ga niet doen alsof ik me zelf altijd zo goed aan de snelheidslimiet hou, maar deze mensen reden wel extreem lomp!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).