Aston Martin DP-100 Vision Gran Turismo [video]

Auteur: , 19 Reacties

Ook Aston Martin komt met een virtueel concept voor de game Gran Turismo 6. Hij heet Design Prototype 100, of kortweg: DP-100, en zo ziet hij er uit.

Onder de kap van deze platte virtuele auto huist een even virtuele 800 pk sterke twin-turbo V12 middenmotor. Kenmerkend zijn de bladed achterlichten en Active Wheel Blades: velgen die openen en sluiten om de aerodynamica te verbeteren, danwel om de remmen te koelen.

De wielkasten kennen actieve koeling, en de vleugeldeuren worden door Aston getypeerd als Swan Wing Doors. Dat klinkt toch een pak eleganter dan Gull Wings.

AM DP-100

Aston geeft aan dat de DP-100 een volledig functionele vering en state-of-the-art electronica heeft. OK, maar maken ze dan ook een echt model, net zoals Nissan in de vorm van de Vision 2020 op Goodwood zal onthullen?

Een tweetal video’s, waarin je Britse ingenieurs heel enthousiast over DP’s hoort praten, vind je op autoblog: HIER en DAAR.

KLIK!
KLIK!

Update: er is ook een mock-up van gemakt:
Aston Martin DP-10019 reacties

Origineel voor een AM, hopelijk zien we hier elementen van terug in toekomstige modellen.
@proost: laten we hopen van niet. Alleen de achterkant vind ik wat hebben, voor de rest is het een lelijk futuristische gedrocht waar menig science-fiction regisseur een natte droom van krijgt
@marikoelolo: Daarom elementen :)
Die achterlichten icm die 2 spoilerlippen mogen ze zo overnemen.
Zo’n V12 met turbo’s zou heel goed voor een volgende generatie AM’s gebruikt kunnen worden… Of misschien wel voor een nieuwe topper?
Een middenmotor is toch niks voor Aston Martin. Ik hoop van harte dat de samenwerking met AMG gaat leiden tot een stabiele toekomst voor AM waarbij de historische merkwaarden en designelementen gewoon rustig doorgeëvolueerd worden.
Gran Turismo staat voor het afleggen van lange afstanden in groot comfort, met ruimte voor passagiers en veel bagage. In een concept als dit zit je opgevouwen, bagage kan er niet in want daar zit de motor, en waar kun je nog die 800 paarden loslaten? Wie Gran Turismo bedrijft op dit prijspeil heeft trouwens wel een eigen vliegtuig(je) of een helicopter lijkt me zo. Overbodig dus.

DP was na WO2 de aanduiding voor Displaced Persons = asielzoekers …
@oxymoron: ik dacht eerder aan double penetration..
@oxymoron: Vision Gran Turismo staat voor de concepts die in Granturismo 6 worden onthuld. Dus zo heet de auto niet.
@oxymoron: Het Gran Turismo in de naam verwijst dan ook naar het gelijknamige spel, en niet het type auto ;)
@motoragent: Gelukkig maar …
Een klein beetje Chrysler ME four-twelve look a like
Ik begrijp dat het voor Polyphony erg lucratief is om automerken de mogelijkheid te verkopen om een concept te maken voor in de game.
Echter begrijp ik het voor de gamer niet: wat is er nou voor lol aan om een niet bestaand model te rijden??
@ohoogeveen:
Wat zou daar nu niet leuk aan zijn? Als de looks van de wagen de speler bevallen, waarom niet? Er is in GT genoeg keuze uit bestaande modellen, op deze manier creëert de maker voor ieder wat wils. Persoonlijk vind ik in een game die realisme nastreeft dit gewoon een kleine extra voor de speler! Het is en blijft maar een spel.
Die koplampen zijn verschrikkelijk.
die achterlichten en grille zijn ook echt het enige Aston Martin dat ik erin kan herkennen
Ford GT90 + Maserati Birdcage + Jaguar C-X75 = Aston Martin DP100
Toffe wagen hoor! Vooral die NACA-ducts die overgaan in de koplampen zijn enorm tof!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).