Video: revvende Ferrari 458 van Nurburgring gebonjourd

Auteur: , 48 Reacties

"Zeg, halve Franse zool, hoe haal je het in je hoofd om rond mijn circuit te gaan revven? Weet je niet dat dat VERBOTEN is?"

RUHE BITTE!!!

Eigenaars van supercars hebben vaak een voorliefde voor het revven van hun motoren. De herrie die het maakt is immers een stuk indrukwekkender dan bij je moeders Micra 1.2, en eenieder die ook dit jaar met oud & nieuw in Nederland was weet dat menig man nou eenmaal een fascinatie heeft voor veel herrie.

In de volgende video zien we een Ferrari 458 op Frans kenteken die ook even de registers opentrekt rond de Nordschleife. Kennelijk trekt een Duitse steward dit erg slecht, want hij komt er wat van zeggen. Vervolgens is het een redelijk knip- en plakwerk, en kunnen we dus niet met 100% zekerheid zeggen wat er allemaal gebeurt, maar het einde van het liedje is dat Frenchie vriendelijk wordt verzocht op te teffen en zijn rondje dus niet kan maken.

Volgens de maker van de video had de bestuurder een duw uitgedeeld aan de steward. Is dit een staaltje Duits machtsmisbuik of had de Ferrari gewoon een toontje lager moeten zingen? (mirror)

Met dank aan RobinVeerman42 voor de tip!48 reacties

Ga dan lekker naar London. Tussen de andere knuppels staan.
Eng. Ik had vannacht een droom dat ik met een rode 458 op een racebaan crashte…
Zover RTL Autoboulevard vanuit Duitsland. Terug naar de studio!!!
Zijn dat nou velgen van een 430 Scuderia of waren deze ook verkrijgbaar op de 458?

OT: hij had misschien iets minder brutaal moeten doen maar om ‘m nou meteen van het circuit/terrein te zetten is ook weer het andere uiterste.
@matje140: nee, dit zijn velgen van de 458, volgens mij een speciale optie. Ze lijken inderdaad veel op de Scuderia-velgen :)
Alle fransen moet je daar tegenhouden, op een paar na.
Wat een gemierenneuk…
@jweelden:
i.d.d. Je gaat bij een live concert ook niet lopen zeiken dat iedereen oordopjes moet gebruiken…
There is a noise limit at the Ring of 95db(A), and regular tests are carried out both at the barriers and by trackside …its 95 dB but quite rarely checked. If you don’t rev it up in the car park or roar up to the barrier you should be OK.
Ga naar Parijs om lawaai te maken! Silence please, op de parking van de Nordschleife rusten andere piloten uit van een helse rit.
‘Ik rij Ferrari dus ik hoef me niet aan de regels te houden’ Mooi niet dus, goeie actie van de staff.
@CarspotsERIK: Dit is gewoon belachelijk!! Als je met een “standaard” supercar op een circuit wilt rijden wordt je er altijd afgehaald. Terwijl je op de openbare weg gewoon mag rijden. Het leukste aan het hele verhaal is dat wanneer je te hard rijd op de openbare weg de politie zegt dat je zulke zaken op het circuit moet doen!! WAAR GAAT DE WERELD NAAR TOE???
Wat een gezeik Moët toch touch kunnen!! Gezeik. Super velgen!
@rotaxmax: Wat hebben Champagne en aanraken hiermee te maken?
@rotaxmax: Zo vroeg al lam?
@rotaxmax: autocorrect van een alcoholist
mooie auto’s op de parkeerplaats
Wat een kansloze actie wat die stewards laat de man trots zijn.

Mooie fuck you door hard weg te trekken trouwens!

Misschien tip voor de ab mensen om de apps een keer te updaten hij is 3 maal gecrashed tijdens dit verhaal!
Op de ring is zoals op zo goed als elk circuit een geluidslimiet. Als een steward je vraagt of maant te stoppen met revven dan doe je dat gewoon en ga je niet de arab boy london racer uithangen en schijt hebben daar aan. Kan me voorstellen dat je trots bent en even lekker de auto wilt laten brullen, doe ik ook wel eens. Maar luister gewoon naar mensen die de leiding daar hebben.
Het zal niet de eerste keer zijn dat een circuit een boete krijgt omdat eenlingen het verpesten voor de rest.
@KUYL: Hij stopte toch ook met revven toen dat gevraagd werd.
@volvaudi: Wat ben ik toch blij dat paupers zoals jij normaliter geen geld hebben voor een Ferrari.
@baasbas: wel een hele typische kansloze lage opmerking vind je niet. Waarschijnlijk rijdt je zelf nog op je opgevoerde puchje…
@volvaudi: Grappig dat je dat zegt, mijn reactie was helemaal in lijn qua niveau en normen en waarden met jouw opmerking.
@baasbas: kom op baasbas. Om nou gelijk zulke opmerkingen te gaan maken… ik ben het wel eens met het feit dat je jezelf gewoon aan de regels dient te houden ook qua geluid. Zelfs op de track!
Gaat echt nergens over dit
Het mag niet. Simpel. Als alle Ferraris , lambos en astons dit zouden doen de hele dag , kon niemand elkaar meer verstaan . En als de m3’s en porsche’s zouden meedoen zouden ze in het dorpje elkaar ook niet meer kunnen verstaan. Gedraag je of buzz off.
Wat een bullshit! Dit is gewoon het standaard geluid van een 458. Gaan ze daar nu alle 458’s verbieden?!
Volgens mij had die Duitser of een ochtendhumeur of een hekel aan Fransen en wilde hij het kleine beetje macht wat hij heeft even goed laten zien.

Misschien is het maar beter geweest voor die 458 rijder, want gezien de weersomstandigheden hoeft er maar weinig te gebeuren om die auto in de vangrail te parkeren.
@clioracing: Je ziet duidelijk dat er geknipt is in het filmpje, je weet niet wat de bestuurder allemaal gezegd of gedaan heeft. Elk filmpje kan je zo monteren dat iemand anders er als de boogie man uit gaat zien, terwijl die bestuurder het misschien zelf wel verziekt heeft.
@tunefuldjmike: Dat is waar. Het ene moment zie je iemand in een wit pak en helm (The Stig?) achter het stuur zitten en het volgende moment iemand met een rode helm.
Het neemt alleen niet weg dat het raar is dat hij na een geluidsmeting zijn ronde niet mag rijden. Het is een standaard 458 en daar rijden er een hele boel van op de Nürburgring.
@clioracing: Veel plezier met schelden als jij bij de slagboom wordt tegengehouden omdat je ’t niet aan kunt.

Je gedraagd je, of je kunt opsodemieteren. Testosteron genoeg op de parkplatz, maar ’t zijn (veelal vrijwillers) marshalls die de boel in het gareel moeten houden. Een kneus die meent met een Ferrari of Fiesta indrukt te moeten maken door lawaai te maken kan opzouten. Veel plezier in London, Parijs of Berlijn, bij de parkplatz (waar het de bedoeling is om een ronde te gaan rijden) hoort dit gewoon niet thuis.
Tja zo kan het ook als het verkeerd gaat
Sterk staaltje Duitse macht gebruik. Kom je dat hele eind uit Frankrijk voor een dagje toeren op de ring en dan mag je weer naar huis. Ik kan me de teleurstelling van die Fransoos voorstellen.
@T16: Zoals jij het schrijft lijkt het net alsof die arme Fransoos daar recht op heeft??

Dat is sowieso iets wat me stoort. Mensen die denken ergens recht op te hebben…Die gedragen zich er namelijk ook naar en enige bescheidenheid is in alle gevallen ook ver te zoeken.
@baasbas: spijker op de kop, wat betreft dat recht hebben op. Wordt erger en erger en gaat ervoor zorgen dat NL alleen maar verder wegzakt.
Deze heer zal wel iets meer gedaan hebben dan wat we zien.
Mocht hij gewoon onmiddellijk gestopt zijn en een kleine Duitse “sorry” gezegd hebben mocht hij waarschijnlijk zijn rondje zonder problemen rijden.
Maar sommige mensen hebben het nogal lastig met regeltjes en dan trek je meestal aan het kortste eind.
Die gasten van de Nurburgring zien elke dag exotische auto’s, dus voor jouw standaard Ferrari gaan ze heus niet lief zijn zoals op een gewone parking misschien wel het geval is.
Wat een gejank omdat de bestuurder alleen even gas gaf. Als ik een 458 had en iemand vroeg kunt u misschien even wat gas geven, Had ik precies hetzelfde gedaan. Als je dan ook nog uit Frankrijk komt en weggestuurd wordt. Dan snap ik de man zijn reactie ook nog. Laat supercars lekker brullen zolang het nog kan!
Regels zijn regels.
Het is heel simpel, er zijn regels en er zijn mensen die ze moeten handhaven. Maar kennelijk zijn we in Europa niet meer in staat om gewoon te luisteren, naar mensen die die regels moeten handhaven of zorgen voor onze veiligheid. Zelfs hulpverleners worden het slachtoffer van ons onvermogen tot sociaal gedrag. En gezien een aantal reacties hierboven is het ook geen wonder dat we met z’n allen langzaam aan het afglijden zijn naar een bedenkelijk niveau.
Fransen zijn sowieso al onbeschoft en die met patser geld nog veel erger zoals hier maar weer blijkt, goede zaak dat hij weg gestuurd wordt.
Fransen zijn vreselijk volk. Weg ermee.
Ben ik nou de enige die ‘revven’ een verschrikkelijk stom woord vind?
Een Duitser die een Fransman vertelt wat hij wel of niet mag doen? Klinkt als een goed plan, toch?
@s60 adept: Nee, is een kutwoord.Weet je, mensen, ik heb de hele lol van dat ‘revven’ nou nooit begrepen. Vol richting toerenbegrenzer, opschakelen en herhalen? Yes please! Vol doortrekken, vol op de rem, vol er weer op? Met misschien wat bandengekrijs erbij? Yes please!


Maar gewoon statisch met zo’n ding staan te mekkeren….ik heb de aantrekkingskracht nooit begrepen. Het geluid is niet eens mooi vloeiend meer, het keft maar wat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).