Video: sneeuwbalterreur, hoe zou jij reageren?

Auteur: , 76 Reacties

Toen afgelopen vrijdag in Oregon het eerste pak sneeuw viel, waren de studenten van de lokale universiteit niet te houden. Een aantal passerende auto's en inzittenden moest het bezuren.

*Pats*

Ok, een geintje is leuk, hoewel je hier in Nederland door iemand die het verschil tussen een kindergeintje en een aanslag niet kent ook gerust omgelegd of mishandeld kunt worden, maar de studenten aan de University of Oregon draven wellicht een beetje door.

De gouden regel als je sneeuwballen hapt van een grote menigte, maar er wordt niets kapot gemaakt is ‘in je auto blijven zitten’. De man die de tweede auto bestuurt zou er goed aan doen dit in het vervolg in zijn oren te knopen, want hoe erg is een dergelijk bombardement nou?

Bovendien wordt je auto ook nog eens gratis sneeuwvrij gemaakt, win-win. Helaas besluit de man toch verhaal te halen, en dat leg je af tegen zo’n meute. Tom Staal lacht trouwens om die paar mieterige sneeuwballetjes, maar goed.. Video!

Video: sneeuwbalterreur, hoe zou jij reageren?76 reacties

Sommige mensen weten niet wanneer ze moeten ophouden, kutjeugd is er van alle jaren.
@porsche928: zelf nooit jong geweest?
@sls63amg: Was jij toen braaf?
@sjaakk: ik ben nu jong vriend k ben 16, ik zeg niet dat t nu opeens goed is wat die gasten doen. Beetje sneeuwpret is lagge, dit vind ik ook wel ver gaan en vooral dat ze doorgaan als die man uitstapt en zelfs naar binnen gooien. Alleen sneeuw ( geen ijs ) tegen autos enzo beetje lol maken ( ookal vinden 99% van de “slachtoffers” het waarschijnlijk verschrikkelijk) vind ik dat wel kan;) als er maar grenzen worden gesteld
@sls63amg: dit gaat niet over jong zijn. Dit gaat over respect!! En vooral respect voor een ander zijn spullen.
@sls63amg: Ik ben nu jong. Ik moet toegeven dat rond mijn 12e ik dit soort dingen ook heb gedaan, maar wij gingen nooit zo ver door. Nu ben ik nog steeds jonger dan deze studenten, maar dit is gewoon te kinderachtig voor woorden!
@sls63amg:
Lees zijn laatste zin nog eens aandachtig.
Begrijpend lezen is kennelijk niet van alle tijden, had je dat wel gekund dan had je de conclusie getrokken dat dit vroeger ook gebeurde.

Echter was er destijds 1 belangrijk verschil, als je destijds een ros voor je toren kreeg dan wist je dat het terecht was, klagen bij de ouwe heer bood geen soelaas. Dat zal je wel verdient hebben was vroeger het antwoord.
@sls63amg: Als ik het artikel mag geloven gaat het hier niet om 12 jarigen, maar om college students waarvan je mag verwachten dat ze volwassen genoeg zijn om te beseffen dat ze hier te ver mee gaan.
Filmpje niet gezien (want doorgelinkt), maar ze zouden die gozer in zn korte broekje wel eventjes mogen gebruiken als omgekeerde sneeuwschuiver, omdat het kan!
Niet cool om die vent dan ook te blijven bekogelen. Beetje kinderachtig, sneeuwballen tegen oudere mensen gooien.
Afmaken
Ach zolang het geen ijsballen zijn ipv sneeuwballen heb ik er geen problemen mee. Soms moet je ook wel wat lol kunnen hebben. In het filmpje gebeurt ook niets schokkends. Op een gegeven moment wordt er ook met respect met elkaar gesproken en geluisterd. Case closed.
@Rick-dos: dus als er sneeuw ligt kan ik een bak met sneeuw jouw auto ingooien? Ga toch fietsen ..
@jorndvv: Leg mij even uit waar ik dat geschreven heb?
@jorndvv:
Gewoon je deur dichthouden en doorrijden.
@Hubert: Dat gaat toch niet als iemand de weg blokkeert en je niets meer kan zien door de voorruit.
@ruudw:
Tuurlijk wel, gas op die lollie.
@Rick-dos: zoon ijsbal kan inderdaad redelijk wat schade aanrichten (deuken, lakschade)
daarbij is het niet onmogelijk dat er steentjes en zand in die ‘sneeuwbal’ zitten. Dan voel je je wel ff genaait als je thuis komt met allemaal kleine krasjes op de lak.
@b00m3rang:
Dan ga je toch lekker uithuilen bij het vrouwtje.
Dat er allemaal hele boze kinderen sneeuwballen op je voiture hebben gegooid.
@Hubert: jah volwassen hoor… nog verder iets inhoudelijks te melden??
@b00m3rang:
Niet zo neuzelen en gewoon doorrijden.
@Hubert: Jij bent duidelijk ook zo iemand die geen respect heeft voor een ander zijn materiaal. Als je dat bij mij zou doen zou je een pak rammel krijgen. (Zachter uitgedrukt dan wat het effectief zou zijn.)
@b00m3rang: Dat zeer zeker. Het moet wel allemaal in good fun blijven natuurlijk.
@b00m3rang: Ik ben met jou b00m3rang. Als ik met een mooie auto langsrijdt die netjes gepoetst is en mensen gaan met hun handschoenen over m’n auto vegen (hallo krassen) m’n ruiten volgooien met sneeuw (hallo doorgebrandde ruitenwissermotor) en dan als kers op de aardbei ook nog m’n auto volgooien met sneeuw. Dan ben ik echt niet blij. Een of twee sneeuwballen van een afstandje kan ik niet mee zitten als ik langsrijd, maar dit zijn gasten van 20 die op een paar meter afstand op volle kracht een sneeuwbal tegen je auto aansmijten en je ook nog insluiten. Vang dat maar eens op je spiegel en zeg me dan dat het niets voor je auto doet. Dan heb je oprecht wel kans op schade en ik weet niet of ik dan netjes op de rem zou blijven staan en wachten. Probeer schade maar eens te verhalen.

Een geintje is altijd leuk tot er schade is. Dan weet ineens niemand meer van iets. Maar goed als je nog nooit zelf een nette auto hebt gehad, dan besef je dat gevoel inderdaad niet als iemand z’n best doet om schade aan te richten.
@lemster:
Daar heb je het verschil met mij te pakken.
Ik zie mijn auto niet als een heilige koe, maar als een gebruiksvoorwerp.
Zo vind ik het ook geen probleem als kinderen de sneeuw van het dak en motorkap halen om sneeuwballen van te maken.
Maar dan ben jij zeker weer bang voor kleine krasjes?
@Hubert: Je moet gewoon met de poten van een ander zijn spullen afblijven!!
@Hubert: Dat jij het zo ziet is jouw ding en daar ben ik het ook mee eens, maar een ander is misschien wel heel erg zuinig op zijn auto en dat moet je ook gewoon respecteren.
@Hubert: Heb je helemaal gelijk in. Voor de ene is een auto meer waard dan voor de andere. Maar ik weet niet of je weet wat het kost om een paneeltje opnieuw te spuiten, maar de garage waar ik de auto weer kom inruilen weet dat heel precies. Dus dat kleine krasje waar jij misschien niet zoveel waarde aan hecht scheelt mij weer een paar honderd euro op de inruil.

Maar het komt er dus uiteindelijk op neer dat een ander niet heeft in te schatten wat jouw eigendom waard is. Als ik jouw telefoon op de grond gooi en vervolgens achteloos wegloop omdat het voor mij maar een gebruiksvoorwerp is, dan waardeer jij dat absoluut niet schat ik zo.
Toch is het precies hetzelfde. Nieuw schermpje, paar honderd euro. Vergelijkbare prijs als een deurtje opnieuw spuiten. Maar bij het ene ding word jij boos, en bij het andere vind jij dat het er bij hoort.

Maar goed je hoort mij echt niet zeiken over een sneeuwbal van een paar kinderen, maar gasten van 20 die je insluiten en er op gokken dat jij een nette bestuurder bent en stopt en dan op een paar meter afstand op het uiterste van hun kunnen op je auto gooien, dat schiet bij mij wel verkeerd.
@lemster: Misschien dat ik het ff niet begrijp, maar als je auto netjes gepoetst is dan zit er toch geen sneeuw op je auto en dus kunnen ze toch geen sneeuw van je auto vegen met hun handschoenen? En als je ruitenwisser motor al doorbrand door sneeuw op je ruit dan zou ik me eerder drukmaken over de kwaliteit van die motor dan over de sneeuw. En al zou het gebeuren dan mag ik toch hopen dat eerst je zekering doorbrand ipv je ruitenwissermotor.
@Rick-dos: Zo, je hebt in ieder geval je best gedaan met zoeken in deze reactie, Rick. Als je je auto onderhoudt wil dat toch niet zeggen dat er geen sneeuw op valt? Overigens staat mijn auto gewoon in een afgesloten parkeergarage, maar het gaat om het punt.
Met handschoenen over je lak vegen kan nou eenmaal vegen opleveren en ik vind dat zonde.

Dat jij toevallig geen bal geeft om je auto wil toch niet zeggen dat ik dat ook niet doe? Het is behoorlijk egocentrisch om te denken dat iedereen hetzelfde denkt als jij. Je hoort respect te hebben voor andermans bezittingen, dat noemen ze fatsoen.

En dan heb ik het echt niet over een sneeuwbal die vanaf de stoep wordt gegooid terwijl je langsrijdt, maar die gasten uit het filmpje is wel een ander verhaal.
@lemster: Zo moeilijk was het niet zoeken. Met een beetje nuchterheid haal je het er zo uit.

Waar stel ik dat ik geen bal geef om mijn auto? En waar stel ik dat jij zo moet denken als ik?
Wat ik wel stel en vaststel is dat we hier wel heel erg een drama van maken. In al die jaren dat er hier sneeuw is gevallen én mijn auto buiten stond én kinderen sneeuw van mijn auto hebben gehaald, heb ik nog nooit daardoor krassen op mijn auto gekregen. En van dat beetje sneeuw dat ze op die voorruit deponeren brandt jouw ruitenwissermotor echt niet door hoor. Je hebt een grotere kans dat je krassen op je auto krijgt als je voor de supermarkt gepakeerd staat waar ze met karretjes langs je auto gaan of de autodeur wat te hard opendoen. Daar kan ik mij drukker over maken. Als ik mij dan ook moet gaan ergeren aan dit soort onschuldige ongein dan ben ik binnen de kortste keren depressief….
@lemster: kers op de aardbei?
Doodschieten
Ik vind het allemaal erg meevallen. Dit heeft iedereen vroeger toch wel eens gedaan?

@gop1 @snorrie11: doe effe normaal zeg.
@rcdw: Dat heet sarcasme.
@snorrie11: voor mij is er weinig sprake van sarcasme. Afknallen die hap.
Geweldig!
Vroeger ook veel gedaan (en de nodige woedende automobilisten achter me aan gekregen).
Maar hlaas hebben mensen tegenwoordig nogal een kort lontje en kunnen ze een lolletje niet meer waarderen.
@Hubert: Lolletje moet kunnen inderdaad maar een emmer leeggooien op iemands voorruit of naar binnen kiepen valt daar mijns inziens niet onder. De doorgang wordt geblokkeerd, dat vind ik niet kunnen. Bij bekogelen (zonder schade, dus geen ijsbal op volle vaart) is er verder niets aan de hand maar deze mensen worden gewoon belemmerd en dat lijkt me niet de bedoeling.
@Hubert: jij bent vast een echte autoliefhebber.
@bpdebakker:
In hart en nieren, maar geen autopoetser.
Ik ben gek op (nieuwe) technieken maar geef niets om lichtmetalen velgen of geboende lak.
@Hubert:
En volgens mij ben ik een van de weinigen die winterbanden om stalen velgen heeft.
Je ziet het : living on the edge!
@Hubert:
Dat jij vroeger een rund was maakt het nog niet goed, ooit over nagedacht wat er zou kunnen gebeuren?
Even een scenario, Auto rijdt op een glad oppervlak, bestuurder schrikt van de klap en raakt de macht over het voertuig kwijt en rijdt enkele voetgangers een rolstoel in.

Nam jij dan je verantwoordelijkheid voor je daden?
Nee, natuurlijk niet, een geintje moet kunnen.
@tupperware:
Yep, en er kan ook een vliegtuig op je huis vallen.
Dan blijf maar gewoon lekker achter je pc-tje zitten. We zo veilig.
@Hubert: ook adres en kenteken geven zal ik van de winter net zo bij jou auto doen als de jongeren in het filmpje maar niet janken achteraf als er iets kapot is he of schade
@johanhummer9:
Leuk he? Lekker dreigen vanachter je toetsenbord.
Jammer dat je dit doet.
@Hubert:
En trouwens, ik laat het gooien van sneeuwballen op mijn auto wel over aan de kids hier in de straat.
Die hebben er tenminste nog plezier in.
@Hubert: dreigen??? Jij doet stoer dat je het niet erg vind als anderen zo snewwuballen op je auto gooit, maar dan toch niet je adres geven dus je vind het eigenlijk wel erg. Dus wie doet hier nou stoer
hahaha, dat gaat wel iets anders in nederland. Hier staan een paar kleine koters beetje sneeuw-pingpong-balletjes te gooien moet je eens opletten hoe hard die kleine kinderen kunnen rennen als je een keer op de rem gaat staan!!:P
De sneeuw weer terug brengen……Wel met de auto natuurlijk…
Ik zou doorrijden stapvoets, met die zwarte piet op de motorkap of niet.

En ja: ik ben jong geweest maar toen deed ik dit ook nooit. Ik werd geleerd van andere mensen hun spullen te blijven.
“Studenten gaan panja”

:D

Bazige schrijfstijl nog steeds smoke.
Vind het wel een beetje sneu voor die vent worden… Come on kids; en kut dansende negertjes
Auto’s zijn qua bezit vrij nutteloze dingen.

– Je schrijft er 9 van de 10 keer op af
– En je moet jezelf serieus afvragen of je een halve ton Euries zo maar in de goot zou leggen zoals je eigenlijk een auto parkeert, in de goot naast het trottoir. wel met alarm he !

Dus reageer ik nooit op dit soort kwajongens, liever dit dan dat ze een oud Omaatje iets aan doen -om maar iets te noemen-
of een brievenbus falikant van de muur afblazen met een vuurwerkbom, da’s veel gevaarlijker dunkt me
.
Wel kun je je ervan rotschrikken van zo”n sneeuwbal, maar om daar wereldoorlog III of standrechtelijke executies voor uit te voeren.

En ook mijn auto is ooit duur geweest, maar dat heb ik er nooit voor betaald.
Op dat moment even niet om je gril geven en omver rijden. Stelletje kuttekoppen.
Wat ik ronduit onvriendelijk vind is dat men hier gelijk weer over huidskleur zit te zaniken,
’t zijn een stelletje opgeschoten knullen, die eindelijk eens wat pay-back kunnen geven aan die leraren die hun leven vergallen door te proberen kennis in die koppies te krijgen. ( zo denk je er overop die leeftijd)
En stoer willen doen tegenover “de meiden”
Last van hormonen en wie durreft er het meeste.

Zoals ijssie-kraken of ijssie piepen, over onbetrouwbaar ijs lopen (rennen) en helemaal de man zijn als je ongeschonden de overkant haalt.
En als je het niet haalt het hoongelach van je mede schoolgenoten.
En naar huis toe met een kletsnat pak !

Wie is er niet mee groot geworden ?
@desjonnies: het gaat er om dat je respect voor een ander hebt. Ook al is het de leraar die je het meest haat.
@ruudw:
Respect.
Vraag dat eens aan Piet de Sloper, die hem over een jaar of vijf met een grijper oppakt en hem zo wegkraakt.
’t is allemaal toekomstig schroot.
Er zijn veul belangrijker dingen in het leven om je druk over te maken dan een sneeeuwballengevecht.
@desjonnies:” ‘t zijn een stelletje opgeschoten knullen, die eindelijk eens wat pay-back kunnen geven aan die leraren die hun leven vergallen door te proberen kennis in die koppies te krijgen. ( zo denk je er overop die leeftijd)”

Dit gaat over een Universiteit. Dan mag je toch wel een andere instelling verwachten.
Ik deed er niks op als mijn auto een sneeuwbal kopte. Tot dat er een keer een steentje oid in zat en ik een ster in mijn zijruit kreeg. Ik stoppen, kinderen rennen en ik uiteindelijk lappen voor een ander ruitje. Als ik ze nu zie staan, stop ik en waarschuw ik ze. En dat werkt tot nu toe goed:-)
@sudsprint: dus iedere keer dat jij een groepje kinderen ziet staan in de winter stop jij, waarschuw je ze, en rijd je weer verder?
@mevipp: indd als ze in de houding staan om te gooien stop ik ook. Voor sommige is een auto een gebruiksobject wie het allemaal geen flikker intereseerd (vaak leaserijders) maar voor mij is het een hobby en die niet vernacheld te worden
@johanhummer9: dat snap ik, wat voor auto heb je? Een Hummer?
@mevipp: maakt niet uit voor voor auto iemand rijd al is het een koekblik van 500€ , andermans spullen blijf je gewoon vanaf
Die mensen hebben op zich geen kwaad in het gooien, ze doen het gewoon voor de lol, ze gaan een beetje ver dat wel maar als de auto gewoon rustig was doorgereden was er niks aan de hand geweest. Die jongen zou zijn leven echt niet geven om de auto te stoppen die gaat op een gegeven moment wel opzij. In zo’n situatie gewoon rustig blijven is het beste.
En geen een durft alleen maar hem te lopen.. zielig.
Ach, tis maar sneeuw. Vers pak ook nog.


Niet relaxed om een bak sneeuw IN de auto te kieperen, dan krijg je natte troep, maar voor de rest, och. Alle ‘aanvallers’ zitten ook van top tot teen onder de sneeuw, het was gewoon een lekkere free-for-all.
@bozewolf: free-for-all met z’n allen op één
@ruudw: Ik bedoel in het algemeen. Als je goed kijkt zitten veel aanvallers ook onder de sneeuw. Dat zal vast niet zomaar magisch zijn gebeurd, maar in de momenten dat er geen auto in de buurt was. Dan gooi je op elkaar.


Nooit een goed sneeuwballengevecht gehad ofzo?
@bozewolf: tuurlijk wel, maar als je iedereen ineens op jou gaat is het nooit leuk
Onschuldig een paar sneeuwballen gooien is niets mis mee, deed iedereen vroeger.
Maar aan iemand zijn auto komen gaat te ver! en zeker om die vol te gooien met sneeuw!
Kortom je blijft met de poten van een ander zijn spullen af!!
Ja, schandalig, sneeuw op je auto.


Gelukkig valt het spul niet zomaar uit de lucht, hé?
zijn er meer mensen die op 0:34 en 0:44 mensen met korte broeken zien? wat een gekken zeg
Die dader van de schietpartij van een paar jaar geleden is ook nooit gevonden. Die had een paar jochies beschoten en volgens mij nog 1 doodgeschoten ook.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/archief/article/detail/1767217/2003/02/05/Sneeuwballen-gooien-lijkt-oorzaak-dodelijke-schietpartij.dhtml

Gewoon niet doen die ongein, je weet nooit wat er voor een persoon in de auto zit.
Degene die de bak met sneeuw naar binnen gooit,die had ik een emmer vol sneeuw laten vreten,dat hij ijsblokken schijt,en ijspegels pist,de daarop volgende uren of dag.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).