Video: Top Gear gespot met 3 Formule 1 auto’s

Auteur: , 35 Reacties

In Engeland gebeuren dit soort dingen gewoon. Daar duiken op een suffe zondagochtend uit het niets drie Formule 1 auto's op. Het schijnt dat Top Gear bezig was met opnames voor een nieuw item.

Top Gear F1 bolides

We zien auto’s van Red Bull Racing (Felix da Costa), Lotus F1 (Nicolas Prost) en Williams F1 (Susie Wolff) die over een industrieterrein in Milton Keynes aan het crossen zijn. Er wordt een sprintje gedaan met een Citroën DS3 (toch?) en later zien we het drietal ook nog op de openbare weg rijden.

De rode Skoda Yeti die wordt ingehaald zal ongetwijfeld bij het team horen en in de witte Volkswagen Touareg zit waarschijnlijk het camerateam. Jezza, James en Richard zijn voor zover bekend niet gespot.

De enige overeenkomst tussen de F1 auto’s is dat ze allemaal over een motor van Renault beschikken. Bekijk de video op Autojunk. (via: gtspirit.com)

Speculeren mag in de comments!35 reacties

Ik neem aan dat RBR, Lotus & Williams nu ook uitgesloten van de volgende rookie test wegens illegaal testen? ;)
Spoiler alert! :p
“Another oddity with the following video is that no official camera crews can be spotted filming the events.”

Dus zitten ze nu wel of niet in de Touareg?
@Vincegail: dat roept GT Spirit, maar volgens mij kan een camerateam best in die Touareg zitten. Of ergens anders opgesteld staan. De beelden zijn namelijk best van een afstandje gemaakt.
Zou dat niet eerder voor een volgend seizoen zijn?
Alleen die hamster past in zo’n auto toch?
@Jochempie: Geloof ook nooit dat ze één van de drie in een F1 laten rijden. Dat Hammond met de Renault heeft gereden een jaar of wat geleden was al uitzonderlijk, maar dat was tenminste op een circuit en niet op de openbare weg, en ging niet echt hard en/of goed. Tiff Needell heeft bij fifth gear wel eens een BMW F1 gereden tegen een deftige snelheid, maar die kan ook echt sturen.
@Vincegail: En Jeremy zijn fameuze subtiliteit kennende zal hij ver rijden.
@Vincegail: Martin brundle heeft laatst de/een ferrari F1 over Fioriano rond gereden voor Sky Sports
@yerrie: Martin Brundle is dan ook een ex-F1 coureur. Kan je van de drie musketiers van Top Gear niet zeggen. Van Tiff Needell wel!
@Vincegail: volgesnij heeft Tif ook f1 geren , kort en niet in top team, zal is ff googlen ( ;
@Vincegail:

Needell reed in 1980 twee Grands Prix voor het team Ensign, waarvan hij er één startte. Hij scoorde geen WK-punten.

( ;
@yerrie: Yep. Dat bedoelde ik ook met: “Van Tiff Needell wel!”
Oh mijn god, dit is gewoon scripted!! Wat errug. Oh wacht…
Ben erg benieuwd hoe dat item in elkaar zit
Camera teams van TopGear rijden in RangeRovers, niet in Touaregs. Tenminste zo goed als altijd. Maar we zullen het binnenkort wel zien.
@j00rs: ze hebben idd range rovers maar ze hadden een keer in londen een lexus rx450h dus wie weet…
Dat het drie F1 auto’s zijn wil niet persé zeggen dat het TopGear is natuurlijk. Drie auto’s –> drie presentatoren –> Top Gear?!? Iets te kort door de bocht, lijkt me.
Fifth Gear hebben vier presentatoren waarvan er drie kunnen racen (Vicki is nog wel de minste). Waarom niet Fifth Gear?
@eltee: omdat 5th gear niet de status heeft van topgear en de exposure dus veel minder is.
Zeg niet dat het zo is maar het is bizar wat topgear voor elkaar krijgt en soms zoals met de lambo sesto elemento komt de fabriek er zelf mee aan zetten.
Schummi met zijn FXX
cadillac sixteen
f1 couruers in de suzuki
Of het is voor Topgear magazine. Die doen ook wel eens van dit soort items.
@florisb: voor TopGear magazine hoeven ze niet te rijden natuurlijk. Daar kun je alle beweging achteraf in photoshoppen
Ik gok op een item waar de F1 krengen ‘door het verkeer heen racen”. Welk F1 team is het snelste in het “echte” dagelijkse verkeer… zoiets.
De Red Bull neemt die hairpin in het begin tenminste hoe het moet!
Susie gaat de verkeerde kant op, ze moet naar mij toe komen :p
Het is in ieder geval voor de BBC, blijkt uit Twitter berichten van Williams F1 Team op 28 juli: https://twitter.com/WilliamsF1Team
We’re filming with the BBC and the FW34 is being prepped in the ‘paddock’ http://twitpic.com/d54a8u
Williams 1st, Lotus 2nd and Red Bull 3rd as we film with the BBC. Just how we like it!! http://twitpic.com/d54pse
It’s not everyday you see an #F1 car overtaking a regular car in Milton Keynes! http://twitpic.com/d54yr2
@jan-paul_kramer: thnx voor de aanvulling!
Ik gok op een nieuw reclamefilmpje voor een nieuw Renaultmodel, waarbij 3 F1-coureurs hun bolide willen inruilen of een boodschappenwagentje zoeken.
De Cayenne (wit), Yeti (rood) en Fiesta? (blauw) zijn staatauto’s waar de F1-wagens tussendoor rijden. Het zou niet voor het eerst zijn dat Top Gear een combi van rood-wit-blauw gebruikt, dus dat lijkt me aannemelijk. De DS3 zal ook op die basis ingezet worden, gok ik zo.

Bij mijn weten gebruikt Top Gear meestal Range Rovers als camerawagens – in ieder geval in Engeland. Als er al een camerawagen in beeld komt is het eigenlijk altijd een Range Rover. (hoewel… in het filmpje met de Peel P50 klaagde Jezza dat hij congestion charge moest betalen terwijl de Lexus RX van de camera crew dat niet hoefde).

De aflevering van a.s. zondag schijnt in het teken te staan van Best of British, dus daar passen deze F1-auto’s prima in. Hoewel, die Renault-motor in de Red Bull…
@potver7: Alle drie hun hoofdkwartier in Engeland, alle drie Renault motoren.
@potver7: Best of British? Dan kan niet slecht zijn! Paar van mijn ‘lottery cars’:
-Noble M600
-Morgan 3-Wheeler
-Bentley Turbo R
-BAC Mono
Laat maar komen!
@Vincegail: Van de Top Gear website:

Jeremy Clarkson drives the new Jaguar F-type sports car on some of Britain’s finest roads; James May takes the New Bus for London for a nice day out in the country; and Richard Hammond tests the new Range Rover Sport off-road, on track and in its most natural habitat, the lanes of Cheshire.

Inspired by these machines, the presenters meet up for an epic celebration of all that is great about Britain’s motor industry, culminating in a grand finale in front of Buckingham Palace.


Die laatste alinea kan van alles inhouden, dus we zullen zien. Waren ze in de vorige aflevering nog zo trots dat ze een uur lang tv hadden gemaakt zonder de Royal Baby te noemen, het feit dat ze nu bij Buckingham Palace eindigen doet me vermoeden dat ze daar nu op terugkomen… of niet?
@potver7: @tampie:
Dank u beiden voor de extra informatie! Zag al 3 ‘lottery cars’ voorbij komen. Top Gear staat geprogrammeerd! (Staat ie eigenlijk altijd…)
@Vincegail: Er is al een video van alle auto’s en andere voertuigen die voorbij komen en dat zijn er aardig wat. Zie http://www.autoblog.nl/nieuws/video-top-gear-parade-is-op-en-top-brits-59875 waarin de F1 auto’s al te zien waren.
@potver7: Volgens mij is Mark Webber the (F1) star in the reasblabla piced car

En Engels is niet mijn sterkste punt
Ik hoor nogwel wanneer het op tv komt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).