Video: Wouter probeert dingen aan te rijden in de Mondeo

Branded content, 29 Reacties

Iets dat moeilijker blijkt dan gedacht.

Daar gaat ie!

Met de nieuwe Mondeo in een ongeluk verzeild raken, dat gaat je dus mooi niet lukken. Althans, niet zo vlug. Ford heeft hem namelijk tot de rand gevuld met systemen die crashes voorkomen. Neem Active City Stop. Schakel het in en de Mondeo voorkomt tot een snelheid van 40 km/u dat je ergens tegenaan botst als je zelf vergeet te remmen. Maar kans dat je het nodig hebt is klein, want met Fords adaptieve LED’jes die meedraaien met je stuurbewegingen zie je alles vrij goed.

Dit zijn slechts enkele innovaties die aan ons gedemonstreerd werden toen we Fords testcentrum in Aken bezochten. Het zijn er namelijk nogal wat. Echt, we hadden er een filmtrilogie van kunnen maken die LOTR overstijgt qua speelduur, maar we hebben het terug weten te brengen naar een video van 5 minuten. Check het HIER.

Aanmelden kan tot 1 september en doe je op deze pagina!

Beats by Ford29 reacties

Wel fijn al die automatische anti-bots hulpjes tegenwoordig. Kan ik tenminste ongestoord met mijn vriendin appen terwijl ik mijn haar in model probeer te krijgen en een broodje kroket naar binnen werk.
@pielemuis: haha precies, als die hulpjes nou meteen de snelheid vasthouden als de bestuurder het gas wat laat liften dan heeft het overige verkeer er ook geen last mee van.
@dutchdriftking: gas liften moet je niet doe dan werkt het systeem niet meer ;)
@dutchdriftking: cruise control…?
@e1000bmw523i: jij gebruikt cruisecontrol in een woonwijk?
Weer zo’n dom reclamepraatje, de enige reden dat ik het accepteer is dat autoblog zo gratis kan blijven, misschien toch maar overgaan op premium…
@agera: Dan heb je het nog steeds… Dat is het enige wat ze eigenlijk echt moeten aanpassen: advertorials eruit.

Ik kan toch onmogelijk een Ford Mondeo testen op uitnodiging en kosten van de mensen van de Ford Mondeo…

Daarbij vind ik de gesponsorde content niet passen bij AB. AutoBlog is het rebelse medium, brutaler en grappiger dan de gevestigde orde. Klopt niet. Niet zoiets als PowNews een advertorial doet voor de taalcursussen van de LOI.
@gtwillem:
“Ik kan toch onmogelijk een Ford Mondeo testen op uitnodiging en kosten van de mensen van de Ford Mondeo…”.

Elke nieuwe auto die hier getest wordt is op uitnodiging en kosten van het betreffende merk.
@9000cse: filmen, montage etc worden niet gedekt en zijn normaliter voor AB zelf. Iets zegt mij dat dat dit keer niet hoeft.
@gtwillem:
Kom nou, @gtwillem, je weet echt wel beter. Of moet je perse gelijk hebben? Mag ook, hoor!
@9000cse: het gaat mij niet zozeer om het gelijk hebben, maar misschien wel hoe het daadwerkelijk zit. En misschien heb jij dan wel gelijk. Dat wil ik gerust ter discussie stellen.

Normaliter: automerk lanceert nieuwe auto. Regelt dat de journalisten komen, hotelletje, hapje, drankje, lezing die te lang duurt, etcetera. AB neemt verslaggever en cameraman mee, AB betaalt deze zelf. Voor sommige introducties worden ze uitgenodigd. Voor de leuke auto’s moeten ze wachten tot de importeur er een heeft.

In dit geval: Ford heeft alles bedacht, uitgevoerd en gesponsord. Het is gewoon een product van de marketing afdeling van Ford Nederland.

Althans: dat is wat ik dénk 😉
@gtwillem:
Elk zichzelf respecterend automerk gaat op die manier te werk, ja. Ford is daarop geen uitzondering. Bij de voorstelling en presentatie wordt zelfs geprobeerd om te variëren per model om het journaille niet twee keer dezelfde soep voor te zetten. In hoeverre zij tegemoet worden gekomen met het verkrijgen van materiaal wat in de verslaggeving gebruikt kan worden zijn er zelfs afspraken te maken, die niet tot extra te betalen kosten hoeven te leiden. Het ene merk is daar mogelijk wat makkelijker in dan het andere.
Het doel is echter bij elk merk hetzelfde: De stemming erin krijgen om een zo gunstig mogelijke verslaggeving te bereiken. Vandaar dat ik bij dit verslag over de Mondeo ook niet kan inzien waarom dat meer een reclamepraatje zou zijn dan bij een verhaal over een Fiat, Volvo of Mercedes.
Overigens denk ik eerder dat deze presentatie is geïnitieerd door de PR-afdeling van Ford Duitsland en niet door de marketing afdeling van Ford Nederland. Marketing houdt overigens wel iets meer in dan reclame maken.
Ik kan mogelijk wel de nieuwe Focus RS testen op uitnodiging en kosten van…
Ik vind het echt geen mooie auto geworden, de vorige was zoveel beter en zeker met die lekker 5 pitter.
Het automatisch remmen in noodgevallen is wel nuttig. En toegegeven een achterruit rijd camera kan ook wel makkelijk zijn. Maar verder denk ik jezus wat een onzin in een saai lease bak…
Als ze mij voor en half jaar een Mondeo inclusief brandstof meegeven, ben ik best bereid alle fancy snufjes kritisch te testen!
Zeg me 1 optie dat nog geen 3 jaar op een Mercdedes te krijgen is.
Bij ford maken ze daar altijd veel furore rond.
Niet 1 optie is nieuw, zelf niet vernieuwend
@viertakt: dat noemen ze nou marketing. Er werd zelfs nog met grote letters “met standaard abs” geadverteerd toen abs al verplicht was op nieuwe auto’s.
@viertakt:
Waarom zo negatief? Omdat het ’n Ford is en jij dat merk niet kunt pruimen?
Dan maar anders: Zeg me 1 optie “dat” voor ’n B-klasse nieuw is en al 3 jaar op ’n S-klasse te krijgen is. En daar maakt Mercedes geen ophef over? Kom nou!
@9000cse: Ik kan ford zeker pruimen ! Knappe en mijns inziens zeer goede wagens. Zeker wat de mondeo betreft
Juist Ford’s kopieer-mentaliteit vind ik jammer. Is zo ovv design en technologie.
@viertakt: je houdt het nog voorzichtig. Ik durf te stellen dat enkele “nieuwe” dingen al ruim 5, misschien zelfs 10, jaar verkrijgbaar is op modellen van de Duitse drie, of Aziatisch…
@viertakt: en dan vergeet ik de Zweden nog…
Haha nou bedankt voor de uitnodiging wouter maar ik zie op ford.nl dat ik uit een 1.0 , 1.5 of 2.0 liter kan kiezen. Mijn Stihl bladblazer heeft bijna meer cc dan zo’n hok!
@730ld: dan heb je een heel grote bladblazer ;-).
En waar is de V6 gebleven? Dat was nou net zo leuk
@730ld: de V6 werd al niet meer geleverd bij de vorige Mondeo. Die kreeg toen een 2.5 5-cilinder turbomotor van de Focus ST mee. De versie daarvoor was er wel met V6 (2.5 V6 en twee 3.0 V6’en: die niemand hier kocht…)
Wat een intens irritante manier van praten, dat doorhangen achterin de zinnen.
Volvo City safety bestaat toch al een tijdje…
@agdesigns: Klopt, maar dit is een Ford. ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).