Waarschuwing: deze flitspaal flitst je onterecht

Auteur: , 39 Reacties

Maak kennis met de meest overijverige flitspaal van het land. Met een bovengemiddelde aandacht voor BMW's. Say what?

Waarschuwing: deze flitspaal flitst je onterecht

We werden zojuist getipt over het relaas van een Zeeuwse automobiliste uit Oosterland. In het afgelopen jaar kreeg ze 20 bekeuringen voor te hard rijden thuisgestuurd, stuk voor stuk afkomstig van één flitspaal op de N59 tussen Oosterland en Bruinisse. Een Susie Wolff in de dop met een chronisch zware rechtervoet, zou je denken.

Niets van dat alles, het bleek een naargeestige flitscamera te zijn die haar onterecht op de foto zette op de 80-kilometerweg:

“Zelfs als ik 60 reed, zei (sic) die flitspaal dat ik bijna 90 reed. Ik ontdekte het na mijn derde boete, want het is een paal die bij mij in het dorp staat en ik dacht: ‘Dit kan niet’. En toen dacht ik, ik ga kijken wat er gebeurt als ik 60 rijd. En toen bleek dat die paal mij constant in de gaten hield en mij flitste.”

Klein leed met grote gevolgen. Want het boetebedrag liep op tot 2.500 euro en thuis kreeg ze van manlief de wind van voren, want die geloofde haar niet, met ruzie tot gevolg, aldus de vrouw tegen Omroep Zeeland.

Pas nadat de politie werd ingeschakeld en met 73 km/u op de mobiele radar langs de paal reed, waarna een meting van 86 km/u werd geregistreerd, viel de paal door de mand. Huwelijk gered! Met de verklaring van de politie wist ze uiteindelijk haar gelijk te halen bij de rechtbank in Breda. Ook het boetegeld van 2.500 euro werd teruggestort.

‘BMW met carbon dak de oorzaak’

Wat we alleen vreemd vinden: het CJIB zegt geen boetes meer naar de vrouw te sturen. Maar hoe zit dat met de overige prenten die deze f#cked up paal heeft geregistreerd? Omroep Zeeland ontdekte dat het de op twee na actiefste flitspaal van Zeeland is, met een opbrengst van 939.163 euro in 2014. Maar alleen de auto van mevrouw zou onterecht zijn geflitst. Volgens het onderzoeksteam zou het namelijk eerst aan het carbon dak van haar BMW (model onbekend) hebben gelegen, daarna kregen de Alpina-velgen de schuld, tot slot was de auto in het algemeen de boosdoener. We snappen dat jullie enkel flitsen om de staatskas te vullen, overheid, maar dit zaakje stinkt (audio).39 reacties

Discriminerende flitspaal? Hij denkt BMW, daar zit vast bepaalde mensen in.
Gekke paal.
@granlusso: Tja…
Spuitbusje zwarte verf kost bij de Action €2,09
@granlusso: uuuuuuuh “nadat de politie werd ingeschakeld en met 73 km/u op de mobiele radar langs de paal reed, waarna een meting van 86 km/u werd geregistreerd” is volgens mij genoeg reden om aan te nemen dat het niet aan haar auto lag! blijkbaar doet hij het dus ook met politieauto’s!
@dutchneon: waarschijnlijk in haar auto…
@dutchneon: Misschien was dat ook een BMW…
Dus, ik kom daar echt nooit, maar:

Wie voelt ervoor om daar als autorijdende Nederlander samen met mij een rechtszaak aan te spannen om alle 939.163 euro’s (+ontbrekende eurocenten) terug te krijgen bij de gedupeerden en om het algehele flitsbeleid in Nederland aan zeer strenge banden te leggen. Dit uiteraard op 1, om de overheid snoeihard te fucken, op 2, ik onder geen beding meer vertrouwen heb in de flitsapparatuur die ik als gecontroleerde burger zelf niet kan beoordelen/laten beoordelen en/of controleren en 3 ik een beetje klaar ben met het constant aan het licht komen van dergelijke nalatigheden die de burger zo ongelofelijk /achterlijk/ debiel veel geld kosten. Het wordt tijd dat dit poepkabinet op alle facetten een figuurlijk pak rammel krijgt. Zo, alle onvrede eruit voor het weekend! dag Jongens. Oja en Rutte, ik hoop dat je in een drol stapt morgen.
@mannetje: Echt de fout van Rutte dat een flitspaal niet deugt.
@phaeton: Nee Drol.. Begrijpend lezen is moeilijk he?
@mannetje: “het word tijd dat dit poepkabinet…”
Volgens mij geef je het huidige kabinet de schuld van iets dat door een ander kabinet in het leven is geroepen, danwel goedgekeurd.
Dus ja, je legt de schuld bij Rutte en co.
@mannetje: Je hoopt dat Rutte in een Phaeton gaat rijden?
Ik begrijp er niets meer van.
@phaeton: idd:p
@mannetje: bananenschil mag ook…
@mannetje: ehh. De overheid zijn we in een democratie gewoon zelf dus wie de overheid f*** die f*** zichzelf. Verder ben ik geen slachtoffer van deze flitspaal, dus maak ik geen schijn van kans bij de rechter. Hier moeten de getroffen Zeeuwen zelf om naar de rechter stappen of beter nog justitie moet gewoon uit zichzelf alle boetes van het afgelopen jaar terug storten. Maar om te beginnen dient de defecte paal verwijderd te worden.
@mashell: De overheid zijn we zelf in een democratie? Geloof je dat nog steeds? Nadat het kabinet gekozen is hebben we de daaropvolgende vier jaar geen flikker meer te vertellen. Met alle gevolgen van dien.
@mannetje: Ik sluit me volledig aan bij jouw verhaal
@mannetje: haha geniaal dit!
What the f#ck did I just read?
Aangezien auto’s steeds vaker carbon onderdelen krijgen zal dit toch eens uitgezocht moeten worden. Met mijn bmw met alpina’s gelukkig daar nog geen boetes gehad (rij er vaak langs, je ziet ze ruim optijd staan dus je moet echt zeer slechtziend zijn om door dat ding gepakt te worden).
Ik zie niet in hoe een carbon dak of een bepaald type velgen één flitspaal van slag kan brengen. Dan zou dit toch ook het geval moeten zijn bij meerdere flitspalen in het land. En alleen de auto van mevrouw werd onterecht geflitst, maar daarna gebeurde het dus ook bij de politie? Heeft de politie tegenwoordig een M3 met Alpina-velgen dan?

Seems like a broodje aap-verhaal to me.
@berlinetta: Precies. Het klinkt allemaal erg vaag en onsamenhangend. Overigens worden flitspalen net als andere zaken met bosjes door de overheid bestelt. Deze paal kan dus onmogelijk de enige zijn waarbij het probleem optreedt. Daarbij zou een eenvoudige software update het probleem moeten verhelpen. Boetes terugstorten, zand er over.
@phaeton: boetes terugstorten doen ze niet aan hoor, je maakt alleen een klein kansje als je bezwaar maakt….
@berlinetta: Politie reed in haar auto.
Stiekem kan ik er wel om lachen. De staat doet zo zijn best om deze fout te verbergen. Maar nee, het staat bij deze op AB. Heerlijk.
Bij deze gaat NIEMAND die M6 uit de vorige topic nog redden, bel de knijpwagen maar !
Een flitspaal die het gemunt heeft op BMW’s. Waar hebben we dat eerder gezien? Jeremy, kom er maar in: http://youtu.be/4TxGxIaTjy4?t=52m16s (Top Gear “cock-o-meter” episode).
:-)
De politie stelt vast de flitspaal niet deugt en dan nog moet je langs de rechter? Je zou verwachten dat de directeur van het CJIB hoogstpersoonlijk de envelop met het teveel betaalde geld en een bos bloemen kwam langs brengen.
@mashell: Zo is dat! Jij snap hoe de dingen zouden moeten werken. Gelukkig zijn er bedrijven die wel zo tewerk gaan. Het zijn ook geen amtenaars ;)
Als je even doorklikt is op de website van Omroep Zeeland de mevrouw met haar auto te zien.

http://f.cl.ly/items/0Q0w2g300V3B071N0Y1A/Schermafbeelding%202015-08-28%20om%2017.26.30.png

Wat ik me afvraag, hoeveel nut heeft zo’n carbon dak op een 316i

https://ovi.rdw.nl/default.aspx?kenteken=5%20sen%2063
@jessev: instant extra peekaa’s.
CJIB doet alleen de incasso’s van de gemeten overtredingen. Die doen verder niks.
In dit geval deugt de meetapparatuur van de lokale politie niet en zullen alle boetes sinds de laatste ijking vernietigd moeten worden, want daar is het misgegaan.
Het apparaat stond verkeerd afgesteld en spuugde onterechte boetes uit.
Carbon daken en andere velgen is afleiding van dit feit.
Onterechte boetes waren niet merk afhankelijk, dat is de grootst mogelijke BS.
Ik gok dat dit korps een beetje moeite heeft om deze fout te erkennen.
To protect en serve, totdat het om de centen gaat.
Er moet ze toch een lampje gaan branden als het aantal overtredingen plotseling stijgt?
@T16: maar als het alleen haar overkwam valt het weer niet op…
@T16: de meet apparatuur van de politie werkt juist wel. Want daarmee is vastgesteld dat de flitspaal niet goed functioneert. Bijna alle flitspalen vallen onder gemeente / rijkswaterstaat. Heeft de politie niets meer mee van doen want rolletje vervangen is er niet meer bij.
De lazer controles ronden ze hier ook ruim naar boven af…
@clarkson: Ja je wordt belaserd waar je bij staat.
Ik zou aangifte doen van discriminatie!
@biohazardracer:
Kansloos, het gaat hier om een grijze BMW.

Was het echter een zwarte of een bruine geweest…….
Typisch zo’n voorval dat door de fabrikant van de flitspaal onderzocht moet worden, en waarbij alle flitspalen van dit type buiten gebruik moeten worden gesteld totdat het probleem opgelost is. De politie heeft nu immers zélf vastgesteld dat niet met zekerheid gesteld kan worden dat de geconstateerde/gemeten snelheid ook werkelijk gereden is.

De oplossing dat het CJIB vastgestelde overtredingen door deze auto bij deze camera gewoon verscheurt is natuurlijk helemaal te zot voor woorden. All animals are equal, but some animals are more equal than others…
Als ie alleen Priussen flitst lijkt het me een prima ding..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).