Video: zo voorkom je beslagen ramen

Auteur: , 64 Reacties

Het enige dat je nodig hebt zijn wat oude sokken en hetzelfde absorberende spul als waar je kat zijn bolussen in draait.

Nattigheid

We legden al eens uit waarom – naast eventuele lekken in ruit- of portierafdichting – je ruiten eigenlijk beslaan, en vandaag is het tijd voor een inhaker hierop. Naast de gebruikelijke doek voor de ergste condens zijn er meer manieren je ruiten droog te krijgen.

In onderstaande videotutorial wordt uitgelegd hoe je met een paar scheppen kattengrit en wat oude sokken heel snel je eigen MacGyver-vochtvreter in elkaar klust. Hendig!64 reacties

Mijn advies:
Koop een Ariel Atom of een KTM Xbow, je bent gegarandeerd van dit eerste wereld probleem verlost….
@jrk68: of een Volkswagen Phaeton. Die had een dusdanig goede installatie dat ie zonder lastig te blazen de raampjes keurig droog hield.
@gtwillem:
Mooi marketingverhaal hadden ze daarbij verzonnen, maar wat als het stuk gaat (niet geheel onwaarschijnlijk bij een VW)..?
@tupperware: mijn vader heeft een Phaeton (en Touareg) gehad. Alleen maar beurtjes gehad, verder nul problemen. Stpringsvrijer dan de A8’s die volgden.
@tupperware: Jaja haatbaard, nu weten we het wel; je hoeft niet op elke zin met VW erin te reageren dat het dan automagisch meteen kapot gaat hoor, want: FUD is irritant.
@gtwillem: VeeWee, dus Nee.
@e1000bmw523i: BMW = Bij Mercedes Weggegooid. Nu je zin, fanboy ?
@dawwg: Heeft hij soms aan je moeder gezeten?
@stefan1985: nee, dat was ik…
@awesome: **BUUUUURNNN**
@stefan1985: Nope, aan z’n zus.
@jrk68: Neem anders een willekeurige Ford, die hebben allemaal voorruitontdooing, zalige uitvinding, ik begijp niet dat dit nog niet toegepast wordt door alle merken.
@osmo: het kan toch niet dat andere merken het “slechte” (in veel ogen) ford gaan nadoen. Btw idd geweldig. Zelfs met dikke laag ijs erop. Ff 2 3 minutjes aan en je rijd weg. Terwijl je zelf relaxt zit
@nickelb: Joh, alsof andere merken die optie niet bieden :)
@osmo: mooi systeem, maar bij meerdere merken te vinden. (VW, LaRo). Daarnaast legt dit systeem het af tegen een standkachel. Die mis ik nog regelmatig uit mijn vorige auto (V70).
Beter dan aan de binnenzijde moeten krabben ;)
Helaas zijn de meeste kattenbakkorrels van een ander materiaal.
Eerst goed zoeken naar “silica crystal” korrels
@av_diver: Soda moet je hebben, geen kattenkorrels.
Je kan ook gewoon een vochtvreter kopen bij de Action, minder gedoe en net zo goedkoop
@rcolt: leugens. Ik heb oude sokken en kattengrit haal ik bij familie.
Goedkoper dan de Action. Werk je daar of zo? :-)
@awesome: ben allergisch voor katten dus kattengrit heb ik niet, maar een vochtvreter kost je een euro geloof ik. En nee heb geen aandelen Action hoor:P
Gewoon rijden…
Zet gewoon je airco aan
@jmeverts: moet je wel airco hebben
@arnodk: je moet met je klassieker niet in de regen of winter rijden
@jmeverts: en laat die nou net aan willen springen onder de 5 graden.
@jmeverts: Staat die ooit uit dan?
@xenonlampje: Ja
@xenonlampje: als je ramen beslaan wel, bij mij niet
Ik was mijn ramen vanuit binnen met glassex (of ander glas spul met klein beetje alcohol in), daarna goed droogvrijven met een papieren handdoek en het probleem is opgelost. Tenzij er steeds water in je auto blijft komen maar dan zou je dat eerst moeten fixen.
Zonder steamy windows geen goede seks
gister zei iemand dit nog tegen mij haha en nou hier op autoblog, ook niet verwacht.
Deze tip is in het verlengde van: Hoe voorkom je bandenslijtage  Ga met de trein.

Uiteindelijk is het nog steeds pisweer buiten, vrieskou en stap je nat die auto in.
Vervolgens rijd je een tunnel in (waar het gelijk 10 graden warmer is dan buiten), en voila alles is beslagen. Geen sokken en grind die daar tegen helpen.
Heb al een paar weken 2 sokken in de auto liggen, de ene keer lijkt het te werken, de andere keer niet
Sowieso ook je kat meenemen, hoef je ook niet meer te krabben.
Ik heb gewoon een poetsmiddel dat ook beslagen ruiten voorkomt. Werkt perfect, 1 keer per maand aanbrengen en je hebt nooit beslagen ruiten. Gebruik het ook voor mijn bril en de badkamerspiegel.
ik start me ouwe gti uit 2011 en kom 5 minuten later eens kijken of ik kan gaan
@bas_bzb: Om er vervolgens achter te komen dat ie zonder jouw naar het oostblok is vertrokken.
@bas_bzb: relatief nieuwe GTI*
@FB_100002177943068: ouwe GTI uit 2011?

Hoe ga ik mijn GTi uit 1991 dan wel niet noemen..?
@FlighTom: petjesauto?
@RRRobert: als je met een petjes bak een vw golf bedoeld, dan is dat juist mijn voornaamste ‘vijand’.

Ik maak die petjesbakken het leven zuur met een franse 205 ;)
Wat veelal vergeten wordt is, maak de ramen eens goed schoon aan de binnenkant!
Is het allerbelangrijkste!
http://www.carclean.nl/product/Autoglym/Car_Glass_Polish_325ml_10583_100125

Daarna een paar van deze echt ideaal ,en heb nergens meer last van.

http://www.autot.nl/cleaning-en-care/poetsproducten/pingi-auto-ontvochtiger-300gr-nl+115481?gclid=CML2jfyG68ICFWf3wgodc5wAIg
ik heb het net geprobeerd met mn kat maar het werkt niet
Los van vochtvreters of iets met dezelfde functie, is het schoon en vetvrij houden van de binnenkant van de beglazing ook aan te bevelen. Een schone ruit pakt minder snel condens, en laat het ook sneller los.
@vos115: ga ik 100% in mee, en mochten ze alsnog beslaan trekt het veel sneller weg.. NOOIT met een doek het wegvegen, wordt het alleen maar erger van!
Je kan ook paar tampons aan je spiegel hangen.. weer eens wat anders dan dobbelstenen en dromenvangers..
@ericpablo-bmw: Nieuwe of gebruikte?
@ericpablo-bmw: @sir_smokalot: Ik hoop gebruikte, anders moet ik weer terug om nieuwe te vragen aan de buurvrouw……
@xenonlampje: Je buurvrouw is Heleen van Royen?
@sir_smokalot:
Gadverdamme daar zou ik mijn hond nog vanaf schoppen.
@sir_smokalot: Thanx grrr! Was die foto net vergeten…
@sir_smokalot: nieuwe uiteraard. Anders zitten ze al vocht natuurlijk;) maar rood kleurt ook niet verkeerd af bij bv. Een mooi zwart lederen sport interieur :)
Of je ruimte nu eindelijk eens de garage op en zet de auto weer binnen.
Als je alle vocht uit je wagen trekt, ga je dan ook niet het vocht uit je leren bekleding trekken en het snel een stuk ouder en minder soepel laten worden?
Ik zet de blazer altijd gewoon aan, samen met de achterruitverwarming. Meestal is het dan na 2 minuten wel weg. Vooral ideaal als ik moet krabben maar ook handig als ik het water van de ruiten af veeg. Maar ik verwacht stiekem ook niet anders van een Scandinavische auto.
@ej20g Ik ben dan altijd bang voor een sterretje als ik de blower hard aan zet, of heb ik teveel Carglass reclame gekeken?
@miezemiez: nooit bij nagedacht eigenlijk. Ik start de auto altijd gewoon, blazer vol aan op de voorruit en voorste zijruiten, achterruitverwarming en spiegelverwarming aan (gelukkig hetzelfde knopje) en dan ga ik krabben. Ik maak wel altijd als eerst de voorruit ijsvrij, misschien dat dat een verschil maakt. Maar voorruiten zijn normaal erg sterk en zolang het niet -30 is zal de voorruit echt niet zomaar scheuren. Wel denk ik dat de kans dat de ruit gaat scheuren groter is als er al een barstje of scheurtje aanwezig is. Vertrouwen hebben in je auto is van groot belang want je moet het natuurlijk wel comfortabel vinden om deze methode te gebruiken. Het effect zal per merk en type auto ook anders zijn.
@ej20g: Vergeet niet dat als je je auto start en de blazer vol aanzet deze nog niet warm is. Dat gaat uiteraard geleidelijk en dus de temperatuur van je ruit ook.
@marc94: dat was ik inderdaad even vergeten. En geen enkele auto wordt zo snel warm dat er zomaar een scheur of ster gaat ontstaan. Zelfs een standkachel werkt volgens mij niet zó snel.
allerbelangrijkste is dat je zorgt dat je auto waterdicht is. dus check rond de achterlichten, afwateringspunten van de achterklep en evt schuifdak. Ook de afwatering onder de voorruit zit bij veel auto’s dicht. Mijn 20 jaar oude volvo beslaat niet meer en is kurkdroog van binnen. Elk jaar even nalopen bespaart je ene hoop gezeur in de winter. *tot zover het anwb grijze baarden mannen advies*
@850t5restate: de beruchte afwateringsslang aan de passagierskant het ik laatst nog schoongemaakt bij mijn, eveneens 20 jaar oude, 850. En die zat uiteraard verstopt en dus vol met rotzooi. Dat geldt ook voor de twee afwateringsslangen aan de achterkant (ik heb een sedan). Aan de passagierskant liep er daardoor water naar binnen en dat bleef liggen bij het rooster onderin, onder de bekleding. Deze slangetjes even doorgeprikt en het water weggehaald met als resultaat dat de auto kurkdroog is en vrijwel niet beslaat.
De kachel van de clio 3 RS is na 200 meter al warm. Airco erbij is het al helemaal niks meer. Niet dat mijn auto lekt. Maar zelf adem je (meestal) ook in je auto. en je kleding zit met een beetje pisweer ook al snel vol vocht.
aiai de kat is niet meer,dan maar met de hamster

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).