Videotime! De briljante inhaalacties van Max Verstappen

Auteur: , 59 Reacties

Deze man kan een potje racen!

Videotime! De moddervette inhaalacties van Max Verstappen

Zoals je waarschijnlijk hebt gezien of gelezen is Max Verstappen er helaas niet in geslaagd om te finishen. Niet vanwege een fout zijnerzijds, maar vanwege een behoorlijk gebrekkige Renault-motor. Kan gebeuren, maar technisch malheur zorgt nu er al voor de tweede keer in drie races voor dat Verstappen een puntenfinish in rook ziet opgaan.

Niet getreurd echter, want ruim voordat z’n krachtbron de pijp aan Maarten gaf had Max al laten zien wat-ie in z’n mars heeft. Check de inhaalacties nog eens rustig terug, en verwonder je over het feit dat Verstappen gerust 10 meter later remt dan de concurrentie en alsnog de bocht haalt.

Als het aan ons ligt verruilt-ie Toro Rosso aan het einde van dit jaar voor een renstal met wat meer potentie en betrouwbaardere techniek, dan wordt het pas echt feest. Over de inhaalactie op Ericsson zei Verstappen:

“Inhalen is een gevoel, dat kan ik niet uitleggen. De inhaalactie op Ericsson vond ik zelf erg mooi. Ik remde erg laat en haalde de bocht nog maar net. Maar ook de andere manoeuvres waren heerlijk. Ik heb vandaag van mijn hele race genoten, net zoals in Maleisië. Ik voel me erg comfortabel in de auto en dat is zeer belangrijk.”

Stel je toch eens voor dat Giedo van der Garde in één van die Saubers had gezeten…

Een lijstje met nog meer vette inhaalacties check je trouwens HIER. Enjoy!

Max Verstappen vs Felipe Nasr

Verstappen vs Nasr

Max Verstappen vs Sergio Perez

Verstappen vs Perez

Max Verstappen vs Marcus Ericsson

Max Verstappen vs Marcus Ericsson59 reacties

Deze jongen komt er wel, en dan hoop ik dat hij net zo nuchter blijft als nu.
Zitten we al klaar voor het WEC trouwens?
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel:

Wow man, dat is gewoon een kwestie van tijd. Ik heb in ieder geval een nieuwe F1-held. Je drie eerste races in de F1 en drie keer in de punten rijden, waarvan natuurlijk 2x ‘virtueel’… maar al zal iedereen zien en snappen dat hij beide keren totaal buiten zijn schuld om is uitgevallen. Hoe bedoel je ‘een visitekaartje afgeven’ !! : )
@bietje: Ik snap je argument, maar ik ben het niet helemaal met je eens. Racen is niet alleen de snelste zijn, maar tevens het beste uit je motor halen. Je hebt een perfecte race gereden als je motor 100 meter na de finishlijn van de laatste race waarbij je hem moest gebruiken plofte, niet bij een race daarna of daarvoor.

Als je weet dat je motor sneller ploft, dan moet je er zo mee omgaan dat dat niet tijdens de race gebeurt, dat je daarmee plaatsen laat liggen hoort er bij. Ook dat is racen. Op dat vlak valt nog veel te leren voor Max.
@Stefje: denk je niet dat, met uitzondering van McLaren, alle teams volle bak rijden? Heeft daar niets mee te maken, hij reed niet over de limiet van de auto. Gewoon een tekort van Renault!
@Stefje: Volgens mij weet Max alleen, dat de motor sneller kan ploffen en hij weet niet waar en wanneer. Daarom kun je ook niet minder met die motor omgaan, dat moet je ook niet willen, als beginnend coureur. Altijd de beste willen zijn, alles moet zich daar naar voegen, tenminste in de F1 is dat de stelregel. Dat je je banden spaart, of het materiaal, is leuk als je je al bewezen hebt in je tak van sport, voor Max gelden die regels nog niet.
En het kan ook goed gaan, zoals in de vorige race, dus je moet maximaal gaan, zoals Max deed.
Max is een heel groot race talent en dat laat hij daadwerkelijk zien, hij is geen held, maar wel een magnifiek voorbeeld, van hoe een talent zijn talent uit. Daar mag hij om geprezen worden en natuurlijk om de vermakelijkheid van zijn acties, het leeft weer in de F1.
@Stefje: hij reed vorig jaar al met een renault motor. bij RB. dus hij denkt dat ie em t zelfde kan gebruiken. denk ik.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: Inderdaad, jongen, hij is de 18 nog niet gepasseerd..
Prachtige acties waarin hij toch ballen laat zien. Knap hoor. Balen dat het opnieuw in mineur eindigde.
@viezefreddyw: het is jammer maar iedereen ziet hoe goed hij Is. Hij laat het keer op keer zien. Ik gok op Ferrari als raikonen weggaat daar ;)
@rolov: Ik gok van niet. Zou fantastisch zijn dat wel, maar Ferrari gaat eigenlijk altijd voor ervaren rotten die al gewonnen hebben in andere auto’s en minimaal een paar jaar ervaring hebben.
Hij ging lekker die max. Die engelsen zijn echt gek op hem.
Briljant! Zit Verstappen nou vlak voor Nasr z’n rembalans nog ff te tweaken?

Ge-no-ten :))
@insomnia: zit dacht ik rechts, de kleine baas!
Hier raak je toch gefrustreerd van… Natuurlijk kan techniek falen, maar dit is gewoon zonde. Als je ziet hoe Max begint aan zijn eerste seizoen van F1… Wauw! Hopelijk zorgt de hoeveelheid uitval niet voor demotivatie.
Ik heb die op Nasr toevallig nog gezien op tv. Prachtige move! Mooie reactie van Jos ook in de Pits. Die stond wel ff te juichen! Echt gaaf om te zien dat Max gewoon voor de punten meedoet. Lijkt me echt tof om te zien wat hij kan met Hamilton’s Mercedes.
@E34M5Touring: Die Jos die kneep hem toch even, mooi om te zien. Ben inderdaad benieuwd wat hij kan met die Mercedes, neem aan dat hij toch serieus mee doet voor het kampioenschap.
Wie zouden er bij de topteams op de wip zitten na dit seizoen? Raikkonen bij Ferrari? Rosberg bij Mercedes? Zou wel wat zijn
@tvklarenbosch: als het zo door gaat dan gaat 1 van de 2 gewipt worden voor max ( ;
Maar misschien is max loyaal aan red bull of is de afkoopsom astronomisch
Ga in ieder geval nu ff buiten een Renault onder kladderen
@tvklarenbosch: kvyiat bij rbr?
@papa: RBR heeft het niet voor elkaar
Gaaf! Ik kijk weinig f1, maar iedereen die zelfs ook maar in een kart heeft gereden weet dat deze actie veel lef, gevoel voor de wagen en een goed inschattingsvermogen nodig heeft gehad!
@lamborgfan: En een beetje medewerking van Ericsson…
Volgens mij ben ik de enige, maar ik vind dat onsportieve inhaalacties. Hij pleurt z’n wagen letterlijk voor die van een ander en blokkeert die gene om in zijn lijn te kunnen blijven rijden. Hij drukt ze letterlijk de baan af! Applaus?
@maxx1: los van troll muts die je op hebt. Als dat wat jij zegt waar is dan of ‘remmen die anderen te vroeg’ of ‘ kunnen ze Max bij het uitkomen via de binnenlijn weer terugpakken’. Geen van beide lijkt mij hier van toepassing. Max remt lijkt het pas als ie God langs de kant ziet staan te wuiven van, ho, ho… En dan ook de wagen rollende houden met een scherpere hoek die Max moet maken. Pure skill als je het mij vraagt. En ballen als meloenen, dat ook.
@insomnia: je reageert wel heel erg als een fanboy! Snap je punt. Zoals ik dit zie moeten de andere coureurs dik van de lijn af sturen en remmen omdat ze(Max) anders brokken maken. Zo zie ik het. Overigens petje af voor wat die jongen nu al bereikt heeft.
@maxx1: De ander van de lijn af sturen? Als je inhaalt doe je dat per definitie, tenzij je op het rechte stuk ervoorbij kan vliegen. Gezien het feit dat de renault motor duidelijk te kort komt, moet het in de remzones/bochten hebben. Mjah tis wat krap aan, maar dat is juist het verschil maken als bestuurder. En ondanks dat het wat krap aan is doet hij wel de volgende dingen:
1. Haalt de bocht.
2. Gaat maar 1 keer van zijn lijn.
3. Maakt geen contact.

Alle bovenstaande dingen kunnen bijvoorbeeld Button of Ricciardo niet zeggen deze race.
@maxx1: Dat was Senna’s signature move. Brundle zei in die tribute bij Top Geat: He would let you decide if it would be an accident. And if you got out of the way he knew that would work every time and he’d have you.
High speed game of chicken, that’s it.
@E34M5Touring: Klopt daar dacht ik ook aan…maar; de move op Ericsson was wel echt op de limiet. Als het lukt zoals vandaag zeg je dan ‘briljant, dat is een ekte’, maar als Ericsson was ingestuurd had Max ‘m never nooit kunnen ontwijken en had hij zeker (en terecht) de straf voor een avoidable collision gekregen.

Het rare is dus dat je (tenminste ik wel) graag wilt zien dat coureurs dit soort moves maken ipv treintje blijven rijden en hopen op een snellere pitstop maar als het te vaak fout gaat wat ook zomaar kan ben je opeens Maldonado.
@jaapiyo: Max mag later remmen… Als Ericsson dan instuurt is HIJ degene die de straf krijgt.. Het wordt een ander verhaal als je echt rechtdoor schiet en de ander aan de binnenkant eraf tikt.. Dan is straf terecht. Nu was het een “point of no return”-actie maar niet iets wat ze bestraffen (zolang je de bocht maar enigszins normaal haalt.
@w0o0dy: “Het wordt een ander verhaal als je echt rechtdoor schiet en de ander aan de binnenkant eraf tikt..”

…En dat is precies hoe het eruit gezien had als Ericsson zijn stuurwiel niet terug opengedraaid had.
@jaapiyo: daar ben ik het niet mee eens… Kijk nog maar eens van bovenaf.
http://www.youtube.com/watch?v=2nRAAay81lA

Ericsson zit te pitten, Max maakt de move en zit dan keurig op de racing line. Hij heeft dan “voorrang” en er blijft voor Ericsson weinig anders over dan toegeven of de boel plat rijden en een straf krijgen.
@w0o0dy: je hoort dat Brundle zegt dat het een typische ‘I’m not going to make this so I have to turn it into an overtake’ actie is niet?

Zelfs vorige race in maleisie kreeg Hulk nog straf omdat hij zijn neus tussen de deur stak en Kvyat die dichtgooide en dus spinde.

Maar goed vrees dat we het niet helemaal eens worden ;)
@jaapiyo: feit is dat Ericsson niet verdedigt tot Max er al voorbij is ( met de neus…). Hij rijdt dan echt op de racing line en Ericsson is te laat. Als team zou ik een straf aanvechten tot het einde.
@maxx1:

Dit is toch juist waar racen om draait ? Ik mis je punt een beetje.
@insomnia:

…”Max remt lijkt het pas als ie God langs de kant ziet staan te wuiven”…

Grin….

+
@maxx1: en met deze opmerking Maxxxx, heb je nou precies de essentie van het racen als geheel samengevat.
@maxx1: When there is a gap, and you’re not taking it, you’re no racing driver. Dit heet racen op scherpst van de snede.. Mooi om te zien en alles binnen de regeltjes!
@maxx1: Laat je bij bestellen aan de bar ook altijd iedereen voorgaan?
@pjotr: als je heel thuis wilt komen is dat tegenwoordig wel nodig
@pjotr: heb je de volgende ochtend ook een droge bek. Van de dorst, dat dan weer wel…
@maxx1: Wat moet hij dan? Even een emailtje typen met de vraag of hij er in de volgende ronde langs mag?
Ik kan mijn herinneren dat Ayrton Senna het ook zo deed in zijn jonge jaren.
En dat is in mijn ogen nog steeds de beste F1 Coureur die er ooit is geweest.
Om de quote van Ayrton Senna er bij te halen voor wie het niet meer weet.

http://i69.photobucket.com/albums/i61/hermione278/General/senna_cover.jpg
Die kan er wat van
Briljant!
Keurig, heeel keurig gedaan. Nu nog een auto die zijn talent complimenteerd.
@goodolddays: en dat is altijd een uitdaging in de f1 ;)
Ik hoop gewoon dat hij lekker down to earth blijft.
Ik bedoel: kijk naar het vorige “wonderkind” hamilton.
Zo enorm opgehyped toendertijd, dat hij nooit aan de verwachtingen kon voldoen.
(Persoonlijke mening van iemand die eigenlijk geen f1 meer kijkt)
@g40freak: Hamilton heeft geen verkeerde staat van dienst anders, uit 8 kampioenschapsjaren: 2 keer wereldkampioen, 1x 2de (eerste jaar!) met laagste positie 5de en eigenlijk altijd sneller dan zijn teammaat (Alonso, Button, Rosberg, Kovalainen). Hij heeft hierbij lang bij McLaren gereden die sinds 2009 niet echt meer een winnende auto hebben gemaakt. Ik zou zeggen een groot talent dus in de orde van Alonso, Schumacher, Vettel.
@imdoctorbob: ik bedoel meer dat als ik de hype had moeten geloven, dat hij dan 6 keer wereldkampioen achter elkaar had moeten worden ofzo.
er komen momenteel steeds meer en hogere verwachtingen voor Max.
Het is een enorm talent, dat blijkt heel duidelijk uit alles wat hij voor de f1 heeft gereden, dat valt niet te ontkennen.
Hoop gewoon dat er zelf nuchter onder blijft.
Hoewel ik pa jos een lul vind (weet je nog dat hij iemand dood wilde rijden) denk ik dat het een hele goede begeleider is voor Max en die hem niet naar de mond praat en dus down to earth houdt.
ik zeg wel eerlijk dat ik de f1 wel weer iets interessanter vind geworden door Max.
Goed interview op de bbc met max.
Max zit al gebakken, nu hopen op een goede motor nog dit jaar. Anders word het volgend jaar ander team denk ik
Eindelijk word F1 weer leuk! Bedankt Max!
Heel gaaf! NL wordt door Max ook in F1 goed vertegenwoordigd :-) Top!!

Werd op RTL Duitsland goed ziek van die klote commentatoren met hun gemekker of dat wel mag en de wedstrijdleiding gaat er waarschijnlijk naar kijken bla bla…. Zeker angst dat Max de nieuwe Vettel wordt zeker hahaha…
Formel-1-Champion Damon Hill meint: «Alle, welche Toro Rosso damals kritisiert haben, dass sie ein so junges Fahrerduo unter Vertrag nehmen, beissen sich wohl jetzt auf die Zunge.» Denn auch in China haben sich Carlos Sainz junior und Max Verstappen hervorragend in Szene gesetzt, auch wenn es letztlich keine WM-Punkte gab.

Der frühere Grand-Prix-Pilot Martin Brundle sagt. «Spätestens nach diesem Rennen hier muss allen klar sein, dass mit Max Verstappen der nächste Schumacher oder Senna heranwächst. Ich bin einfach baff darüber, mit welcher Coolness er fährt und wie er angreift. Er scheint Angriffe fahren zu können, die anderen nicht gelingen. Er sticht auf der Bremse an die Innenseite von Rivalen, da würden andere längst von der Bahn kreiseln. Wie er das macht, weiss ich auch nicht.»
@w0o0dy: ich bin nicht so gut auf Deutsch, es kann auf Niederländisch? ;)
@gwnbmw: Voormalig F1-coureur Martin Brundle ziet een grote toekomst weggelegd voor Max Verstappen. ,,Hij is een megaster in wording”, zei Brundle tegen Sky Sports.
Brundle was onder de indruk van het optreden van de jonge Verstappen in de Grote Prijs van China. ,,Wat een vertrouwen straalt hij uit”, zei hij. ,,Hij vertoont alle kenmerken van een Senna, van een Schumacher”, aldus Brundle.

Volgens de oud-coureur is het dan ook een kwestie van tijd voor Verstappen de kans krijgt om te rijden bij een team dat meedoet om de prijzen. ,,Hij is jong, maar heeft een oud hoofd op zijn schouders. Hij is kalm. Hij gaat natuurlijk nog wel fouten maken, maar hij heeft de snelheid en vertoont geen gebrek aan ervaring.”
Ik hoop dat de carriere van max niet dezelfde richting op gaat als die van pa want die begon ook nogal flitsend daarna wat ongelukjes en wat uitstapjes totdat het op het laatst eigenlijk alleen nog veldvulling was.ik vind tot nu toe dat hij prima beheersing van de auto en zenuwen tentoonsteld alleen meteen kwaad worden als er iets aan de auto kapot gaat ,wat gewoon kan gebeuren, moet je leren beheersen dat komt veel professioneler over en komt veel positiever over bij de renstallen en sponsoren.moet hij denk ik nog een beetje aan werken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).