Vijf speciale features voor deze Rolls Royce Rugby-editie

Auteur: , 12 Reacties

Rolls Royce heeft een speciale Wraith gebouwd om de historie van het rugbyspel te eren. Dit zijn de meest opvallende details.

Het WK Rugby is net begonnen en dus leek het Rolls Royce mooi om daar een Wraith voor te bouwen, waarschijnlijk. Zo doet Rolls Royce dat namelijk: er gebeurt iets, op de wereld, ergens. En dan bouwt Rolls Royce er een auto voor. Dit keer noemen ze hem ‘Wraith – History of Rugby’

Wit
De Rolls Royce Wraith – History of Rugby is wit. English White om precies te zijn. De kleur is een hommage aan het shirt dat wordt gedragen op de Rugby School, een traditie die ook nu nog door het Engelse nationale rugbyteam wordt nageleefd.

Rode roos
Deze roos was ook altijd op het witte shirt te vinden. Naar verluidt was het ooit Queen Elizabeth I die toestemming gaf om haar persoonlijke trademark (de rode roos) op het shirt van de rugbyspelers te plaatsen. De roos is onder meer op de instaplijsten, het dashboard en de hoofdsteunen te vinden.

Groene pinstripe
Uiteraard met de hand gezet: de pinstripe die de schouderlijn van de Wraith accentueert is uitgevoerd in donkergroen, alleen onderbroken door (wederom) die rode roos.

21 inch twin fivespokes
Rugby is een sport voor stoere mannen, en dus moesten er stoere wielen onder de Wraith komen. Er werd gekozen voor 21 inch twin fivespoke velgen van lichtmetaal.

Bal
Rugbyballenproducent (galgje, much?) Gilbert heeft een gelimiteerde set rugbyballen gemaakt die precies bij de Wraith – History of Rugby passen. De bal is gemaakt van exact dezelfde leersoorten als die in de auto gebruikt zijn. De rode roos is ook op de bal terug te vinden.

Check alle details en de rugbybal van deze Rolls Royce Wraith – History of Rugby in de gallery!12 reacties

Ik vind dit serieus waar een schitterende uitvoering!
Beter brengen ze iets nieuws in plaats van deze bugatti taferelen.
Ziet er mooi uit, maar echte mannen rijden natuurlijk in een aftandse vieze vettige Laro, of anders op de fiets?
Vroeger zouden ze een speciale coachbuilt doen om dit te eren.
Nu een paar fratsen links en recht en gedaan.

Tip: een mini rugby-goal vooraan als bull-bar…
“eren” geef hem dan weg ofzo, dit is meer “melken”
Persoonlijk vind ik dat deze Rolls symptomen van het ‘MX-5/Veyron-speciaaltjessyndroom’ begint te vertonen.

Er zijn zó veel verschillende speciale uitvoeringen naar mijn mening dat een normale standaard uitvoering het meest zeldzaam lijkt te zijn…

En wat kost de rugby bal? Meer dan het Bentley klokje?
Poeh hé wat een mooi apparaat
Die man die dat streepje steeds zet zal z’n zoon wel flink laten oefenen.Kan die het overnemen als hij zelf met pensioen gaat.Best betaalde lijntrekker ter wereld denk ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).