Vinli tovert zelfs je Golf uit ’97 om in een smart car

Auteur: , 23 Reacties

Als je een nieuwe auto koopt, dan is de kans steeds groter dat je ‘m op allerlei nieuwe manieren kunt bedienen. Neem de Tesla Model S, die je kunt bedienen met je smartwatch. Vinli wil ook oudere auto’s een stukje slimmer gaan maken.

Vinli tovert zelfs je Golf uit '97 om in een smart car

Vinli is namelijk een verlengstuk voor je OBD-poort, zodat je allerlei gegevens over je auto kunt verzamelen op je smartphone of laptop. Je kunt zelf verschillende apps installeren, zodat je bijvoorbeeld in de gaten kunt houden hoe je je rijgedrag kunt verbeteren en waar je precies hebt gereden. Je kunt ‘m zelfs verbinden met de slimme apparaten in huis, zodat het licht en de verwarming aan gaan wanneer je uit je werk komt.

Vinli houdt ook je eigen veiligheid in de gaten. Wordt de auto gestolen, dan kun je ‘m met de app volgen en traceren. Krijg je een ongeluk, dan krijgen door jou aangewezen familie of vrienden automatisch een melding, zodat ze weten dat er iets met je aan de hand is. Daarnaast krijg je korting op interessante producten als je netjes rijdt, een goede reden om het even wat rustiger aan te doen.

De smart car-dongel zorgt er ook voor dat je overal kunt internetten. Als je er een simkaartje in stopt, dan verandert Vinli namelijk in een WiFi-hotspot. Je kunt de tool volgens de bedenkers gebruiken in elke auto die na 1996 is gebouwd, dus ook je oude Golf is een stuk slimmer te maken. Op dit moment is het product alleen leverbaar in de Verenigde Staten (daar kost-ie 99 dollar), maar er wordt gewerkt aan een lancering in Europa. Houd dus vooral de crowdfunding-pagina in de gaten.23 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
En Mike, ik zal je paf laten staan !!!!!!!!!

Bestel NU de Vinli en je krijgt van ons een setje wheel-spinners, een echt Golf petje en als klap op de vuurpijl toestemming om met je oude auto het centrum van Utrecht in te rijden !
@desjonnies: maar wacht…
@mcaa: … er is meer!!
@trustmeiamanengineer: met extra 3 maanden sixpack garantie voor hem .. En sexpick garantie voor haar ..
@trustmeiamanengineer: Als je binnen nu en 10 minuten belt, krijg je er niet 1 maar 2!
@desjonnies:
Ik snijd met mn mes dwars door dit stuk steen, en het is nog even scherp!
Dat is nog eens een mooi ding, alleen in hoe verre is de GPS data die opgeslagen word voor het verbeteren van je rijgedrag openbaar?
VW had in de jaren 90 alle kans om een echte Smart Car aan hun portfolio toe te voegen, maar dat vonden ze iets te spannend.

Bij Mercedes bleken ze minder conservatief dus staat hier nu o.a. een Mercedesje te blinken i.p.v. een VW.😜
Net niet voor mijn golf. Mijn is van 95″
@blaze3027: Mijne van 96, dus ook net niet :(
@dutchdriftking: denk dat het best moet lukken bij mij. Ik bedoel van 92 tot 97 zijn de vr6 praktisch zelfde los van de ontstekingen. Denk dat de ecu gewoon zelfde is
@blaze3027: Mis. Vanaf eind 94 Dis ontsteking, vanaf september 95 16 bits ecu, zit dus wel degelijk verschil in. De 16 bits ecu werkt met andere bougies en 2.9 gasklep. Zijn geen grote details maar wel net even anders. Dat is ook de reden waarom het laatste type VR6 een stukje rapper is en het maximale koppel 300 toeren eerder vrij geeft. De verschillen waren te weinig waardoor de cijfers op papier het zelfde zijn gehouden.
Kan ‘ie ook rijgedrag accuraat opslaan en verzenden? Net als de C-track in NL kan. Alleen is dat systeem niet te betalen. Ik zoek eigenlijk zo’n systeem om mijn leenauto’s mee uit te rusten. Want klanten vinden het normaal om ze helemaal af te raggen en om de handrem bij 50km/h te gebruiken.
@dragspert: Het probleem is dat een OBD-2-poort meestal goed in het zicht zit (bij Volvo’s zitten ze langs de pedalen, geen ervaring met andere merken) en de oplettende klant de adapter dus zal verwijderen.
@dikdraak: Ja, dat zouden ze kunnen doen. Maar dat betekent wel dat ik geen voertuig gegevens meer binnen krijg of uit kan draaien wanneer ze de auto weer inleveren. Ik neem ook aan dat er dan een melding in het rapport komt dat de module verwijderd is (geweest).
@dragspert: In elk geval niet met bestaande producten. Wellicht dat je zelf iets op kunt zetten met crowdfunding? ;)
@dikdraak: Als ik daar eens tijd voor had… En dan nog, die systemen bestaan wel, maar zijn meer gericht op firma’s met 100 auto’s waardoor het door de massa goedkoper zal worden. Ik heb 2 leenauto’s en een servicebus. Dus het gaat mij gewoon om de prijs per auto en niet wat het mij oplevert per verrot gescholden chauffeur omdat die niet zuinig zou rijden.
Doe maar normaal. Oude auto’s horen dat soort dingen niet te hebben.
Je kan kan beter de berijder van de Golf slimmer maken dan de Golf zelf, oh wacht… nee, laat maar.
Je kunt ook een odb2 stekker kopen op mp voor 20 euro en met torque op je smartphone kun je al een heleboel gegevens ophalen.
opzich kan je ook genoeg auto’s van voor 1996 via obd op je laptop aansluiten, het is alleen wat meer werk. Vooral de GPS polling vind ik interessant.
OBD-2-adapters bestaan al net zo lang als de poort zelf, ik snap dan ook niet waarom Autoblog de moeite neemt om hier een artikel over te schrijven.

Overigens is dit Vinli-geval veel te duur voor wat je krijgt, dan kun je beter voor een 75% goedkopere Elm327 (https://elm327.eu/) gaan. Ik heb er zelf een en het werkt als een zonnetje.
Nu met gratis petje!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).