Voilà: de Hyundai i10 is strakgetrokken

Auteur: , 36 Reacties

Het populaire a-segmentertje was volgens de Koreanen toe aan een opfrisbeurt.

En dus is de i10 voor 2017 lichtjes bijgepunt zodat het autootje er weer een poos tegenaan kan. In Nederland is de i10 vooral populair dankzij private lease, maar afgezien daarvan krijgt de kleine Hyundai over het algemeen prima kritieken. Toch krijgt het 2017-model een iets gewijzigde grille en LED-verlichting. Ook de bumper aan de voorzijde is lichtjes aangepakt.

Ook de achterbumper is iets gewijzigd ten opzichte van de vorige versie, evenals de verlichting aan de achterzijde. Deze werd een tint of wat donkerder. Bovendien zijn de mistpitten achter voortaan rond. De vernieuwingsdrang is het duidelijkst zichtbaar in het interieur. Een 7″ touchscreen komt standaard in de duurdere versies van de i10 (aankoopadvies), in combinatie met Appel CarPlay en Android Auto.

Qua motoren valt te kiezen uit een 66 pk sterke 1.0 driepitter of een 1,25-liter viercilinder met 75 pk, voor zover bekend kunnen beide versies worden geleverd met een handbak met zes verzetten of met en viertrapsautomaat.36 reacties

Het is net een Kia Picanto van de huidige generatie
Ik dacht serieus: TWINGO !
Pfoeh. Waarom koopt iemand dit? Beter koop je voor dat geld een iets spannendere tweedehands. Hier wil je toch niet in gezien worden? Facelift of niet.
@beefcake: running costs zullen lager zijn dan “iets spannends”. Daarbij zijn er ook mensen die geen zak geven om een auto en gewoon van A naar B willen. Ik snap die mensen overigens ook niet!
@beefcake: Wat is hier mis mee? Kijk eens naar de doelgroep voor dit soort auto’s. Ik zou mijn vriendin hier prima in kunnen zetten, of mijn moeder, mijn oma. Prima stadsauto.
@beefcake: had een i10 als huurauto op Kreta met automaat. Echt van genoten, prima ding man!
@beefcake: Waarom? Omdat dit een bijna perfect productje is…
Een 1.25 met 75 pk? Het zusterbedrijf Kia heeft voor de Pikanto een 1.2 met 86 pk. Hadden ze beter die uit de schappen kunnen halen
@lekkerlinksrijden: Die viercilinder in de i10 klinkt mij sowieso nieuw in de oren, die was oorspronkelijk niet leverbaar.
@granlusso: maar ze hebben bij Hyundai toch ook een nieuwe 3cilinder turbo die bijv. In de I20 ligt? Iets andere turbo erop en klaar is Kees.
@lekkerlinksrijden: Dan wordt de auto te duur. Hij is nu al behoorlijk stevig geprijsd, wil je een beetje een nette uitvoering, zit je zo op 14.000 euro. Dan kruipt ie te dicht naar de i20 en dan verkoopt de i10 gewoon niet
Die lampjes in de grille komen van de Halfords? Doet m niet veel goeds
Voor dit segment niet eens heel verkeerd. Interieur ziet er ook aardig uit. Gaat goed verkopen.
Prima autootje met een fijn interieur. De huidige lijn van Hyundai vind ik een knappe lijn. De i20 vooral. Mooie auto vind ik dat.
Ja en? Who cares?
Zes verzetten in de driecilinder zonder turbo? Dat lijkt me een fout, voorheen was het altijd een vijfbak en bovendien lijkt het me sterk dat de auto genoeg koppel bij lage toeren heeft om nog te kunnen presteren in de zesde versnelling.
@granlusso: Misschien is het ook wel een fout maar het zou natuurlijk wel gewoon kunnen. De zesde versnelling in dit soort auto’s is er niet om te presteren, maar om het blokje zuiniger en stiller te laten rijden op de snelweg. Driepittertjes willen nog wel eens wat geluid maken.
@viezefreddyw: Dat begrijp ik, maar de huidige i10 staat er om bekend de stilste in zijn klasse te zijn. Ik heb er vaker in gereden, en het is echt een ontzettend volwassen auto voor een A-segmenter, stuk beter nog dan een Up naar mijn mening. Daarnaast zal zon zesbak zeker niet voor de prestaties zijn, alleen vraag ik me af of ze het nodig achten voor een stadauto als deze.

Al moet ik zeggen dat een zesbak wel fijn is voor het toerental (5e versnelling 3500 toeren bij 120), daar de i10 zeker geschikt is voor lange afstanden.
@granlusso: achtten*
Een waar wonderwagentje zo’n i10. Veel meer auto dan een aygo of up! Dit ziet er ook weer prima uit.
Een viertraps automaat. Dat is dan wel weer lekker retro! Verder blijft het een blikgeworden kort-pittig kapsel.
@mgmgb: Liever een viertrapsautomaat dan zo’n hakkelende gerobotiseerde handbak.
@granlusso: dat absoluut, maar helemaal van deze tijd is het niet. Vooral ongunstig op de snelweg, met zo weinig koppel en maar vier verzetten zal hij altijd voor in de toeren zitten.
Ziet er goed uit. Persoonlijk zou ik het nooit kopen, maar moest ik in een drukke stad wonen, onmiddellijk.

Betrouwbaar, goedkoop en ziet er leuk uit. Een combinatie die bij Duitsers en Fransen nogal eens wil ontbreken :)
Lekker fris karretje
Sjonge jonge gewoon een gevaar op de weg met 60pk..
@vtechlover: hoezo, omdat je alleen met 200+ pk 50 in de stad kunt rijden?
@vtechlover: Je kunt het ook omkeren. Moderne auto’s zijn zwaar overgemotoriseerd, zeker in de stad.
@vtechlover: tuurlijk op de autobahn, maar als je gewoon lekker mee wilt komen met het overig verkeer jakker je doodleuk 130 mee op de A2 áls het mag.
St
Niks mis mee, maar je gaat niet voor de fun een blokje om.
Bij dit artikel geeneen reactie met 10+ likes ?
@mauking: ik heb je er 1 gegeven, nog 9 te gaan! Zet m op!
@geertjan: Haha bedankt hoor! Ik wilde eigenlijk aangeven dat mensen dit toch minder interessant vinden
Rij nu twee jaar in een lease I10. Ruim 60.000 km weggereden, durf te zeggen dat het een topkarretje is. Zeer compleet en kost bijna niets.
Nette facelift.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).