Volkswagen Golf Mk2 heeft DSG, 4Motion en 1013 pk [video]

Auteur: , 36 Reacties

Een opgepimpte Golf wordt al gauw geassocieerd met petjespubers en McDonalds-parkeerplaatsen. Deze Golf Mk2 ziet er op het eerste gezicht ook zo uit. Toch hebben we zielsveel respect voor de knutselaar van deze auto.

Volkswagen Golf Mk2 met 1013 pk

Deze grijze Golf is namelijk niet zoals het exemplaar op iedere straathoek. De 16Vampir, zoals hij genoemd wordt, heeft een 1.8-je onder de kap, met 1013 pk en 891 Nm. Die brute kracht wordt bereikt door toepassing van een hele grote turbo van Garrett die een dikke 4,5 bar druk opwekt. Om dat een beetje fatsoenlijk kwijt te kunnen is voorwielaandrijving niet genoeg meer. De gasten van Boba Motoring plakten dan ook een 4Motion aandrijflijn onder de wagen en vervingen de eenvoudige handbak door een zwaar verstevigde DSG-bak.

Met een wagengewicht van 1135 kg bereikt dit middenklassertje uit 1991 bizarre snelheden in luttele seconden. Om precies te zijn gaat 0 naar 100 km/u in 2,3 seconden, van 0 naar 200 in 5,4 seconden en van 0 naar 250 in slechts 7,6 seconden! Daarbij kan het blokje 9400 tpm draaien. De top ligt dan ook niet geheel verassend ver boven de 320 km/u. Heel snel, maar voor wie behoefte krijgt aan meer heeft Boba ook nog een Golf Mk1 staan die zelfs dit exemplaar voorbij gaat.36 reacties

Super vet, enigste nadeel is…
Hiermee haal je de mcdonalds parkeerplaats geen eens..
@darrock: Hoe bedoel je?
@jensgib: in belgië ligt voor elke macdonalds drive-in een serieuze drempel, waar elke verlaagde auto het moeilijk krijgt. Weet niet of het in NL ook zo is?
@nasty: is hier bij sommigen het geval, irritante rotdingen inderdaad
@nasty: Oh oke
@nasty: In Nederland heb je dat ook…
@darrock: enige…
En hoe lang blijft dit heel?
@sirmustang: Nu al bijna 3 jaar zonder hele grote problemen dus valt niet tegen.

Anyways 4,5bar… ziek.
Ik krijg toch liever een klapband in iets stevigers…
Goed filmpje ook!
Elk sprintje eindigt bij de DSG dokter voor een revisie. Compleet zinloos apparaat dus, met 300pk is hij veel leuker en ook nog redelijk te rijden.
@tupperware: Ik dacht exact hetzelfde. Misschien 400 pk maar 1000+?? Veel te gek
Is dat de zelfde motorblok wat onder mijn Passat 1.8Turbo zit?
@marokkaanseheld:
Ik hoop dat je motor niet onder je Passat zit, dat wordt anders best een dure reparatie om hem er weer in te krijgen..
@marokkaanseheld: Als er een motorblok onder je auto hangt zou ik even langs gaan bij een garage :) ot: Niet normaal dit soort pk’s in zo een klein brikkie
Schijnt beujzonder veel aan te kunnen dat 1.8’je.. 400betrouwbare pk’s met een turbo zonder de rest aan te hoeven passen…
Rechtdoor op een droge weg is dit natuurlijk bizar snel, respect voor het vakmanschap, maar dit is nr zoveel, check youtube je wordt ermee dood gegooid.

Ik zie liever een originele Golf 2 GTI wolfsburg edition.
@bofkont: driekwart is volgens mij wel dezelfde, volgens mij zelfs deze.
@bofkont: he iemand uit mn klas heeft er eentje, echt in prachtstaat met een schroefset en bbs velgen, zal em een keer in de spots gooien
@larsdbs9: Gaaf!!
Ik zie liever helemaal geen vag
@speklap: kijk je toch lekker niet.
@quattromeister:
Aangezien je er op de weg mee doodgegooid wordt, lijkt niet kijken mij niet zo’n goed idee.
Ik vind deze Mk2 gaver dan de Mk1 van Boba. Deze is toch een stuk anoniemer.
Maarja het is en blijft een Golf!
meh, maak eens een eend met 2000pk (uit de originele motor) dan ben ik echt onder de indruk.
Hij ziet er netjes uit voor een auto met 1000 PK :P
Ga eens overdag filmen en met een goede camera
ze hebben ook op een hele stille snelweg een paar goede momentjes uitgekozen zeg, pfff
Goh, waar blijven die JDM proleten met hun 1000PK Supra’s/Skylines ? Gewoon een 1.8 vier-pittertje, die 1000Pk+ perst en dik 9000toeren draait. Natuurlijk kunnen Civic’s dit ook, maar zo zie je, ook hier zijn ‘de Japanners’ niet superieur maar slechts ‘net als de rest’ als zelfs een VW dit kan. Uiterst respect trouwens, voor iedere autobouwer/tuner die dit soort waardes uit de auto krijgt.
@numpty: het verschil is gewoon dat de Japanners meer verschillende motortypes hebben die dit kunnen, maar het had net zo goed andersom kunnen zijn. Dit is sowieso echt een fantastisch project!
@ej20g: Jij ben normaliter redelijk genuanceerd in je comments inderdaad. Maar er zijn mensen hier die altijd net doen alsof alles in Japan uitgevonden is. Ik ben van mening dat -ieder- motorblok tot ongewoon hoge waardes gedwongen kunnen worden met de juiste aanpassingen. Dat is het argument dat de Japanse auto’s wél heel zouden en de anderen niet. (Zie ook het commentaar van “sirmustang” en “tupperware”). Er zijn legio voorbeelden vanuit de hele wereld dat auto’s van diverse merken, met diverse motor configuraties, machtig hoge waardes op de klok weten te zetten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).