Volkswagen Golf Mk1 (1.013 pk) is belachelijk snel [video]

Auteur: , 46 Reacties

Eén van de meest extreme Volkswagen Golfjes op aarde is naar een dragstrip geweest. 'Nuff said.

Het Duitse Boba Motoring probeert regelmatig om de aarde langzamer te laten draaien door een semi-antieke Golf met vierwielaandrijving (4Motion) en een DSG-versnellingsbak, gekoppeld aan een 1.8-liter viercilinder met een Garrett GTX4202R-turbo, los te laten op de dragstrips. De testrondjes hebben we al gezien, nu is het tijd voor een dragraceje.

Eerst even de acceleratiecijfers. Deze werden neergezet met de motor op 850 pk.

  • 0-100 km/u in 1,97s
  • 0-200 km/u in 5,22s

Dan nu de video, met een haast onwerkelijke acceleratie.

Een fysieke vergelijking met de Bugatti Veyron is er niet geweest. Nog niet. Maar in deze tijden van tellervideo’s is een videomontage waarin dat ándere project van ze, een Golf MkII uit ’89, vergeleken wordt met een Bugatti Veyron Super Sport (1200 pk) en een AMS Nissan GT-R Alpha 12+ (1700 pk). Waarschijnlijk the next best thing46 reacties

They see me rollin’, they hatin’

*muziekje zelf erbij neuriën
1000pk uit een 1.8, klinkt niet echt als een betrouwbaar blok.
@alcantara: Gaaaap
@alcantara:

zo .. je heb er verstand van ..
@lincoln: Dat zeg ik niet zo snel over mezelf. Maar je hebt wel gelijk.
@alcantara: Wat zal er nog origineel aan zijn? Hmmzz.. even denken.. oja.. de vorm van het onderblok.. en.. vooruit dan.. het kleppendeksel?
@Freewarefreak: Ja, en dus is het geen betrouwbare configuratie meer. Veel pk’s uit een kleine motor persen is niet moeilijk, maar zorgen dat het probleemloos 200k km’s meegaat wel.
@alcantara: Vergeten om je anti “ik moet niet zoveel onzin uitkramen”pilletje te nemen vanochtend?
@lemans96: Sorry, je hebt gelijk. Ik zat fout, deze Golf is juist heel erg betrouwbaar. Slechts één keer per jaar een beurtje en je kunt er weer tegenaan.
@alcantara: Weet je.. dat start dan de discussie of de bouwers dat voor ogen hadden bij het maken van die motor. Natuurlijk niet. Hoe heet het filmpje? Quickest VW Golf. Dat was het doel.
@alcantara: Joh, alsof dit blok 200k km mee moet gaan… Verdiep je eerst even in de materie waar het voor gebruikt gaat worden alvorens je gaat roepen…
@alcantara: Bij zijn golf 2 viel het eigenlijk niet tegen, hij reed er meestal gewoon mee naar de dragstrip om vervolgens iedereen te verslaan en weer naar huis.
@reistje: Wilde al zeggen zijn huidige wagen, de golf 2 , rijd hij overal mee naar toe.
Zo heb je ook nog de Mk2 r32 turbo van Bartek met 1024pk en 1070 Nm die overal naar toe gaat. Helaas vorige week een probleem gehad met de motor door misschakeling waardoor er een zuigerstang gebroken is.
@alcantara: Kr blokken zijn erg betrouwbaar kan ik je zeggen samen met de 1.8t en r32 en vr6.
Dit zijn blokken die veel kunnen hebben en nog heel blijven boven de 1000 pk.
Behoorlijk indrukwekkend dat ie hier 1,97 seconden naar de 100 haalt, terwijl je hem vol in de toerenbegrenzer hoort knallen. De vraag is, of ie op 1013 pk nu juist winst weet te halen, of verlies, omdat hij nu al veel moeite lijkt te hebben met het vermogen. ( We spreken uiteraard in geval van acceleratie vanuit stilstand )
@SimonMc: Sluit mij er bij aan. Hij kan al sowieso niet zonder de 4 motion. Ik zat een beetje door te klikken op wat er allemaal wordt aangeboden door YT als het filmpje is afgelopen. Moet je deze zien.. ook een MK1 maar dan alleen FWD op 736 PK.. de elfstedentocht is er niks bij. Da’s pas schaatsen. :)

http://youtu.be/qcz46RzTMu4
@Freewarefreak: lol…Kerel zou beter opteren voor slicks, en misschien een paar blokken lood voorin leggen.
Dit is gewoon voor de lol. Moet je niet te serieus nemen maar wel waarderen voor de tijd en energie die er is in gegaan.

Zou wel lachen zijn om een keer zo’n rit te mogen maken.
Beetje verleidelijk staan te wezen met een MK 1 body en dan techniek van onbetrouwbaar allooi erin stoppen… Wel shit snel..
@norge: Precies, jij weet natuurlijk exact welke componenten er gebruikt zijn bij dit project.
@norge: gelukkig stuk betrouwbaarder dan een Hyundai ;)
ben oprecht jaloers op mensen die dit voor elkaar spelen ..
die niet afwijken van hun doelstelling omdat het op een gegeven moment te moeilijk te duur of teveel tijd kost ..

+1 voor het doorzettingsvermogen dus ..
@alcantara ik zat alles te lezen wat je zegt maar je bent zelf degene die bullshit zegt dus misschien moet je zelf eerst die pilletjes in je keukenla pakken voor je autoblog aan klikt
@sls63amg: Kun je ook aangeven wat bullshit is van wat ik heb gezegd? Want jouw reactie slaat als een lul op een drumstel.
@sls63amg: lekkere interpunctie man
Absoluut respect voor het vakmanschap, maar dit is weer de zoveelste met een gigantische turbo monster die alleen rechtuit wil Youtube staat er vol mee. Niets bijzonders meer aan.
Wellicht gekke vraag, maar als deze gasten uit een golfje met 80 pk maar liefst 1000 pk kunnen halen, wat als ze een bugatti gaan tunen? Kunnen ze dan van die 1200 pk wellicht 5000 pk maken?
@alcantara gast kijk zelf eerst zeg je dat je niet van jezelf gaat zeggen dat je er verstand van eheb en vervolgwns zeg je ja je heb wel gelijk over iemand die sarcastisch bedoeld dat je er varstand van heb……….
@sls63amg: Kerel, ga alsjeblieft eerst ff je NL huiswerk afmaken, je schrijft volzinnen onbegrijpelijk gebrabbel … zo neemt echt niemand je hiero serieus!
@felix1989 heb ik jouw wat gevraagd?
@sls63amg: Is het toevallig je eerste dag op het internet ? Of ben je altijd van mening dat iedereen eerst aan jou toestemming moet vragen om z’n mening te ventileren ?
@dawwg: haha, +1
Duurt wel een eeuwigheid voordat die turbo op toeren is, maar als het dat eenmaal zover is…
@dawwg hahaha je zegt zelf: of ben je altijd van mening. Dat is dus mijn mening dus wat wil je erover zeggen??
@sls63amg: Het was slechts een vraag … Maar wen er vast aan dat het internet bol staat van ongevraagde feedback :)
@dawwg: ja dat weet ik en dat schrijf ik zelf ook toch… het is misschien beter dat je je helemaal niet met mij bemoeid
1,97sec naar de 100. Respect. Interesseer me niet hoe hij het doet, interesseert me wel dát hij het doet
@nasty: die 1, 97 seconde is voor mij genoeg om het dun uit mijn broekspijpen te laten lopen
Duidelijk een DSG ja, met koppelingspedaal en zelf te schakelen. Alleen al aan de manier van schakelen hoor je dat dit geen DSG is, maar waarschijnlijk een dogbox. Eens te meer een bewijs dat je geen hol van auto’s hoort af te weten om hier artikelen te ‘schrijven’.
@fortuna: Ja zoiets dacht ik ook maar hun zeggen zelf ook Dsg. Standaard kan een Dsg met software aanpassing 500 nm aan. Dit zal wel iets meer hebben :p
@dahlback: hier zie je dezelfde auto met DSG. Watch and learn ricardo…
http://youtu.be/vxG1PFHOpI8
@fortuna: bedoelde alleen dat hun zelf zeiden dat hij Dsg heeft maar uiteindelijk een 4 bak voor de quartermile
Waarom heeft die rijder in het eerste filmpje geen brandwerende handschoenen aan?
@p924: om het gewicht te besparen?
Zo n turbo levert anders wel inmens veel power.
Omg zo snel

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).