Volkswagen Passat (B7) – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 73 Reacties

De zevende generatie van de Passat werd in oktober 2010 voorgesteld op de Mondial de l'Automobile in Parijs. Het gaat hierbij om een ingrijpende facelift/modernisering van het B6-model.

De Passat werd aangepast aan het huidige familiegezicht van Volkswagen. De eerste modellen verschenen eind 2010 op de weg. Nieuwe verkrijgbare opties zijn een inklapbare trekhaak, navigatiesysteem met verkeersbordherkenningssysteem, Easy Open voor de achterklep, Adaptive Cruise Control en vermoeidheidsherkenning.

Aanbod occasions

 • Op AutoScout24 zijn 600 Volkswagen Passat van deze generatie te koop.
 • Twee derde heeft een dieselmotor.
 • Driekwart is een station.
 • Ruim 28% heeft een automatische versnellingsbak.
 • Meer dan driekwart heeft een navigatiesysteem en/of parkeersensoren.
 • Ruim een kwart heeft lederen bekleding.
 • Prijzen beginnen bij 13.000 euro.

Pluspunten

 • Comfort, ruimte.
 • Imago.
 • Degelijkheid.
 • Goede stoelen.
 • Uitmuntende veiligheid.

Aandachtspunten

 • Chromen lijsten deuren schijnen folie te zijn en soms lelijk te worden.
 • Rammels in het dashboard.
 • Lekkende brandstoffilters 2.0 TDI.
 • Druklager koppeling bij 2.0 TDI: zorgt er soms voor dat zowel koppeling als versnellingsbak moeten worden vervangen.
 • Donkere metallic kleuren (vooral zwart) beschadigen snel.
 • De DSG bak is storingsgevoelig, de koppelingsplaten kunnen rond 100.000 km zijn versleten.
 • RNS510 navigatiesysteem is diefstalgevoelig. Er is zelfs een speciaal slot voor ontwikkeld: Navi-Lock.
 • Elektrisch bediende parkeerrem wil niet altijd ‘lossen’.
 • Bij de TSI-benzinemotoren komt het voor dat de distributieketting rekt en/of de spanners slap worden. Dat is op zich al een dure reparatie, maar als die ketting een tandje overslaat, kan het tot zware motorschade leiden.
 • Er blijkt een bekend probleem te zijn met de 1.4TSI (CAXA) in Bluemotion.
  De turbo kan doordoor voortijdig de geest geven, in verband met smering van de wastegate (volgens de dealer). Reparatiepakket inclusief werkzaamheden ligt rond de duizend euro.

Hieronder de video die we maakten, het volledige aanbod vind je hier!73 reacties

Zou graag nog eens deze Passat als 3.6 V6 hebben. Fantastisch, die ingetogenheid i.c.m. 300pk.
Navilock is niet meer voldoende, trekken ze tegenwoordig ook al eraf.
@granlusso: los daarvan heb je sowieso niets aan dat navigatiesysteem. Ik ken mensen die liever Google maps of TomTom gebruiken ipv dat (natuurlijk weer) veel te dure systeem van VAAG.
De aandachtspunten zijn niet mals! Als ik de VAG-rijder moet geloven gaat er nooit iets kapot! Ik wens je veel plezier met een DSG en TSI…
@rufctr01: “duitse degelijkheid”. Het drinkt maar niet door dat VAG betrouwbaarheid op een lage prio heeft staan. Snel nieuwe modellen uitbrengen is belangrijker.
@timowouters: helemaal mee eens!
@timowouters: drinkt? Bitch plzz
@trident: tik foutjes overkomen zelfs de allerbeste. Ik hoop dat je ondanks alles toch nog kan slapen vanavond!
@timowouters: aardige “tikfout”
@rufctr01:

Degelijke wagen voor wat die bedoelt is.

140k a 200k km maken op 2 jaar tijd en dan vervangen door het volgende model. Moet ook wel want het interieur is ook maar voorzien op de slijtage van 200k km. Dun leder, plastic ipv alluminium of hout…

Qua kwaliteit kan er niets tippen aan de B5 generatie. Die wagen hadden we nooit mogen wegdoen, zowel de W8 niet als de ‘dikste diesel’ (kon geen enkele van de mercedes diesels die we ooit gehad hebben tegen op).
@rufctr01: heb zelf 60dkm een 1.4 tsi dsg gereden zonder enig gedoe en heb het zelfs als zeer positief ervaren. Genoeg vermogen en de dsg werkte zeer plezierig.
Sorry hoor Autoblog: hoe kun je degelijkheid bij de pluspunten neerzetten terwijl er zoveel aandachtspunten zijn???
@rufctr01: en imago?
@Jansen: Gewoon een degelijk imago. Echt wel vind ik althans, niks mis mee
@rufctr01: Wat ze daarmee bedoelen is dat alles echt degelijk aanvoelt, maar het uiteindelijk niet is.
Heb in mijn passat CC al een nieuwe koppeling, versnellingsbakolie en achter remankers voor garantie gekregen. En ik zit niet eens aan de 50K km
@asmulders: dat is een hele mooi VW! Inderdaad wel erg snel allemaal.
@rufctr01: Bij een Japanner voelt het als blik of knetterhard plastic, zijn stengels iel en knoppen voelen niet jofel – maar wat je er mee bedient gaat bij wijze van spreken eeuwig mee.
Dat is bij VW andersom. Volksstammen ingenieurs meten de kracht, het gevoel en de klikjes van schakelaars, portiergrepen, sluitende deuren en gordels. Maar nieuwe motortechniek wordt toegepast zonder er grondig de kinderziektes uit te halen. Inmiddels kan je redelijk veilig directe inspuiting en een turbo op je benzinemotor bestellen. Of een dubbele koppeling. Alleen waren de eerste 10 miljoen klanten de testgroep. Dat is bij pakweg een Prius net ff anders.
@mout: En toch denk ik dat dat ”rampenscenario” vwb VW en DSG best meevalt hoor. Ik ken zat mensen die totaal geen problemen hebben. Maar ja, als er miljoenen van verkocht worden zullen er meer constructiefouten van rondrijden dan van een Prius bijvoorbeeld. VW is nu eenmaal de meest verkochte auto en hoge bomen vangen veel wind. Ik ben er nog steeds blij mee.
Tijdje een als voorloop auto gehad, is niet mijn wagen…
Ik begrijp wel dat mensen hier wel voor kiezen, maar niet waarom het vaak wordt genoemd als een bijna ‘heilige’ auto. Zeker aangezien de auto ook niet foutloos is getuige het lijstje.

En van die navilock wordt helemaal gek. (Moest gebruikt worden, anders vervangen op eigen kosten)
@yupyup: van die passat zijn er zoveel van verkocht, dan in vergelijking tot andere merken het allemaal wel mee valt.. Mja autoblog reaguurders zien wat ze willen zien en blijven over het algemeen “lui” volk wat zich niet kan verplaatsen in andere mensen en hun portefeuilles.. a.k.a vag, toyota, peugeot bashers
@lamborgfan: ik heb dan ook nergens gezegd dat het slechte auto’s zijn, alleen dat ze, net zoals alle andere merken, ook gewoon een lijstje met problemen hebben. En dat ik daarom niet begrijp waarom het wordt gezien als de heilige graal door meerdere auto bladen/websites, en de lezers hiervan.

Daarnaast geef ik aan dat de passat mij persoonlijk niet zo beviel, maar dat kan voor ieder ander natuurlijk anders zijn. Smaken verschillen.

De opmerking van de portefeuille kan ik niet helemaal plaatsen, de passat is namelijk niet echt een goedkope auto.
Voor t geld liever een alfa 159. Veel degelijker maar vooral ook mooier!
@jansen: alfa en degelijk in een zin?. Whahaha
@trident:
Degelijker dan die vage zooi van de laatste jaren….
@trident: De lijst bij de 159 van het occasionadvies van autoblog had minder aandachtspunten en zeker geen dure zaken als voortijdig overlijden van de DSG of TSI.
@eelco74: ah jij neemt dus alles aan wat ze hier zeggen?? U meneer , u bent een schaap!

Ps je hebt me niks horen zeggen over de VW en toch trekt u een vergelijking? U meneer , u bent ook een ezel!
@trident: ik denk dat je reactie erg ongepast is, zeker als je er geen inhoudelijke argumenten aan toevoegt. Dat maakt je reactie nog zwakker dan ie al is.
@eelco74: het feit dat je op mij reageert en het woordenboek er bij hebt gepakt om want nonsens neer te kletsen doet me goed
Als kind opgegroeid met een Passat B3 1.8 Arriva uit 1993 in de kleur ´´candy weiss´´. Deze is uiteindelijk in 2005 verkocht aan een liefhebber met toen 396000 echte kilometers op de teller. Een oerdegelijke auto! Ik moet zelf nog vaak denken aan die auto, het was een mooie verschijning in een relatief unieke kleur voor die Passat. Daarnaast was het een wat luxer model (de Arriva) en in die tijd betekende luxe meegespoten spiegelkappen, de achterlichten van een Passat B3 GT en een sieruitlaat. De auto was onwijs vooruitstrevend voor zijn tijd: geen open grill en onwijs zuinig voor een auto van dat formaat dankzij de onwijs lage CW waarden. Ook waren automatische gordels een optie. Door de herinneringen aan deze Passat B4 heb ik, hoe raar dat ook klinkt, toch een bijzonder gevoel bij elke Passat, oud of nieuw. Zo vind ik het nieuwste model ook erg gaaf! Maar als ik eerlijk ben vind ik het B7 model geen vooruitgang van het B6 model. Tevens doordat er van het B7 model geen R36 uitvoering is gekomen :)
@sequoyah.parera

Passat B3* bedoel ik natuurlijk. Dit was het reclamefilmpje van toen uit de USA:

https://www.youtube.com/watch?v=oS28AeFQJcA
@sequoyah.parera: UK.
Uitmuntende veiligheid valt ook mee. De auto is gewoon goed op veiligheid, alleen zijn dat vele andere auto’s ook!
http://www.euroncap.com/results/vw/passat/2010/415.aspx

@rufctr01: je hebt nou al drie afkraakreacties geplaatst, waarbij je voor de derde zelfs bij euroncap hebt lopen zoeken! De haat zit diep of niet? XD
@knipperlichtje: ja klopt! De waarheid is hard! Ik heb een beetje het idee dat dit een beetje pro VW moet zijn want ze verkopen lekker. Schrijf dan een artikel waar je als journalist neutraal in het verhaal staat! Ga niet schrijven dat het degelijk is met een waslijst aan rammelpunten eronder. En veiligheid…zo bijzonder scoort het ook niet.
We weten allemaal dat Autoweek behoorlijk onder de censuur van Pon zit vwb VAG artikelen.
@knipperlichtje: al zet ik er 100 reacties neer, het is een blog…
@knipperlichtje:
Lang niet zo diep als jouw blinde liefde….
Waarom staat het hebben van een objectieve mening voor sommige hier gelijk aan haat…?
via Android app
@jrk68: omdat reageren alsof iedere VAG-auto een saaie tikkende tijdbom is weinig objectief overkomt.
“Rammels in het dashboard.”

Vw is toch dat merk met die ontzettende degelijke en goed afgewerkte dashboarden, waar geen concurrent aan kan tippen volgens autojournalisten?
@trabbit: Nee, dat is Audi.
Voor mij is de Passat der Passats de B5 TDI met de 130 pk Diesel erin.
Wat daarna is gekomen had een minder uitgesproken vormgeving en kon kwalitatief niet tegen die B5 op.
Die B5 is een soort van Renault Laguna Type1, een soort van grijze Citroen Xantia station, van die wagens die je moeiteloos met een leeftijd van een jaar of 15 – 20 nog regelmatig ziet doorschuiven in het verkeer.
@desjonnies: precies, ik heb er meerdere met 500-700k op de teller gezien. Die waren (zijn nog steeds) niet stuk te krijgen.
Nadeel: driekwart (gokje) van deze auto’s wordt geleased en dus vaak slecht behandeld
Zou zelf nooit zo’n wagen kopen
@m-tfsi: weet niet wat bij jou slecht behandelt is?… Meer dan de helft wordt geleased.. en zeker 70 tot 80 procent komt met die auto’s keurig netjes bij de dealer (voor de onderhoudsbeurt, feit is namelijk dat ze anders naar hun mobiliteitsgarantie kunnen fluiten! En gezien het “grote lijstje” met aandachtspunten hebben ze die wel nodig?
@karsvdtuin:
Iedereen die een beetje verstand van autoverhuur heeft weet dat leasebedrijven gierig zijn met onderhoud, zeker aan het eind van de looptijd van het contract.
@jrk68: geef ik je deels gelijk in.. Interieurfilter en dergelijke zaken laten ze zitten. Maar qua motorisch onderhoudt zit het wel goed bij vw en Audi.
@jrk68: niet alle, ik heb een 159 die bij leaseplan vandaan komt en 2 maanden voor inleveren nog een distributiewissel heeft gehad.
@m-tfsi: ja, klopt. Alle lease rijders behandelen hun auto’s als jurken hun vrouw. Wetenschappelijk vastgesteld ;-)
Frustrated much? Sad little man
Toch wel veel aandachtspunten voir een passat. Ik heb toch iets liever een mooie superb estate, mooie gelijnde auto en dan eentje met die prachtige vr6 motor.
Dit lijkt meer op een Jetta dan op een Passat een ander minpuntje, de B3 vond ik altijd een heerlijk dikke wagen, met de B4 heb ik niks, de B5 en B5 facelift goede ervaringen en een mooie wagen, de B6 de mooiste Passat naar mijn mening. Ook met de B7 heb ik niet zoveel, daarnaast ook zoals ik al aangaf meer ‘’Jetta’’ dan Passat. De B8 is wel geslaagd naar mijn mening in een donkere kleur, daklijn heeft wat weg van de eerste generatie CC geslaagd dus. Met de komst van de nieuwe A4 volgend jaar wordt het een moeilijke keuze A4 of Passat.

Ik kijk niet op van de aandachtspunten bij de B7, ik ken een aantal mensen die deze auto rijden dus het komt bekend voor. Als VW heeft gewerkt aan deze aandachtspunten, is de B8 gewoon een hele goede. Het is dan ook niet raar, dat de B7 relatief kort in productie is geweest en plaats heeft gemaakt voor de B8.
Voor de navigatie systemen bestaan er zeer goede replica’s die een stuk goedkoper zijn, als deze gestolen is zou ik daar zeker naar kijken als alternatief
@subarufan: Zijn er ook replica’s voor een compleet gesloopt dashboard?
Vriend van mij heeft er eentje, moest een hele nieuwe dsg bak onder na 50000 kilometer, nieuwe turbo en een nieuw zij spruitstuk erop. Echt een rijdend wrak is het. Overigens de derde passat die met panne langs de weg kwam te staan. Overigens waar blijven de rijtesten van de klassiekers was er echt fan van!
@henkhupelschoten: ik ben benieuwd naar wat een “zij spruitstuk” is. Ik ben het trouwens wel met je eens.
@ej20g: sorry was met iemand in gesprek vandaar haha spruitstuk natuurlijk!
@henkhupelschoten: het is je vergeven.:)
@henkhupelschoten: Had die vriend van je er mee tegen een boom gereden? Want dat zou veel verklaren
@asmulders: nee, maar hij zou denk ik wel willen om van dat leasewrak af te komen
Faalhaas zijn aankoopadvies: Niet kopen.
Van alle Passats vind ik dit model nog het saaist.
Daar sluit ik me bij aan….
Mankementen vind ik niet zo erg als het om een leuke auto zou gaan….
@jrk68: Zijn allemaal slome schapen.
De enige V6 die ik ooit zag rijden was van de politie…
Saaie bak met veelal een tikkende tijdbom onder de kap. Nee dank u, ik sla deze even over (nou ja, de auto dan, de review heb ik toch al weer bekeken ;))
Wastegate smeringsverhaal is inderdaad bekend… Gelukkig kan de Wastegate ten opzichte van de turbo apart vervangen worden, en is dit in kosten nog te overzien.
Ik vind deze Passat wel een beetje saai.

De echte Passat wat ik zelf overigens heb is de Passat 1.8 Turbo 20VT, (De B5.5 model/facelift). Voor mij is dat de echte degelijke Passat. Heb de Passat nu 3 jaar, ook van een lease gekomen, maar dat was mijn buurman zelf, en daarvan weet ik hoe hij reed.

De Passat B6 of B7 kan echt niet tippen aan de B5.5 model.
Ik rijdt nu al ruim 130k in dit model zonder problemen alleen de zwakke lak kan ik beamen.
ze hebben een witte grondlaag gebruikt en bij de donkere kleuren zie je dit goed.
Voor de rest een goede en fijne reisgenoot.
Je kunt een auto natuurlijk altijd afkraken, maar noem mij 1 auto die foutloos is
Ik ben geen Volkswagenfan en ik geloof ook zeker dat ze veel problemen geven. Ook zijn de dealers en vooral de importeur PON flinke oplichters.
Maar…. wat wou ik ook alweer zeggen? O ja, ik heb deze passat gereden met 140 pk diesel en het rijdt simpelweg subliem. Je voelt je prettig in deze auto en hij is ruim. Het lijkt mij dat de nieuwe met 240 pk diesel helemaal fantastisch is. In feite heb je daarmee een sleeper.
@gop1: Je hebt dus 140 pk diesel gereden die je al subliem vind rijden, laat staan de 240 pk versie die dan volgens jou helemaal fantastisch moet zijn. En je bent geen VW fan?
@asmulders: ‘fan’ is een groot woord.
Stel je hebt ongeveer 2x modaal inkomen en een net iets te hoge hypotheek om lekker te kunnen leven. Bovendioen wil je ab-so-luut niet opvallen. Dan koop je lekker een passaat. Gaap.
Heb de hele waslijst van minpunten gehad en meer en ben inmiddels met de tweede ronde bezig, tweede bak zit er al in, net boven de 60k…topproduct

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).