Volvo S60L PPHEV: plug-in benzineconcept voor China

Auteur: , 3 Reacties

Volvo lanceert op 'thuismarkt' China zijn volgende hybride in de '60'-reeks, na de V60 D6 PHEV. Er zijn 3 verschillen met de V60: 1) het is een benzine-hybride, 2) het is nog een concept en 3) de auto heeft een verlengde wielbasis. Omdat China.

De Volvo S60L PPHEV (Petrol Plug-in Hybrid Electric Vehicle) debuteert als concept op de Beijing International Auto Show, maar komt begin 2015 in productietrim naar het land. Het model zal geproduceerd worden op eigen bodem, in Chengdu.

De S60L combineert een 238 pk sterke 2 liter Drive-E benzinemotor met een hybridetechnologie. Met de 68 pk sterke elektromotor komt het vermogen uit op 315 pk en 350+200 Nm (een optelsom, het gecombineerde maximumkoppel wordt niet genoemd). De specs zijn overigens lager dan bij de XC60 PHEV die 2 jaar geleden in Detroit stond, wellicht omdat het nu wat realistischer moet zijn, met het oog op een productiemodel.

Interieur S60 PPHEV

De S60L is gekoppeld aan een automatische 8-bak, en, u ziet het goed, krijgt de cijfer-lettercombinatie ‘T8’ (T6 was immers al bezet). De hybride technologie komt rechtstreeks van de V60 D6 plug-in. De voorlopige uitstoot komt uit op ‘ongeveer 50 gram/km’, wat gelijk staat aan 2 liter brandstof per 100 km. Op de foto’s zien we bovendien dat ze flink hun best hebben gedaan op het interieur. Le nice.

Als alle zeilen worden bijgezet accelereert de S60 in 5,5 seconden van 0-100, zuiver elektrisch heeft de auto een range van 50 kilometer. Volvo doet nog geen uitspraken over het hoe en wanneer van een eventueel Europees model, maar ze hebben de technologie in huis, dus die komt eerder vroeger dan later naar onze markt. Sterker nog: we weten dat de nieuwe XC90 plug-in hybride wordt. Als het de testfase overleeft.3 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
In die zetels verdwijnen die chinezen helemaal;)
Dat is het mooie van de Chinese markt. Niet belast met een automotive verleden. Dus geen puristische idee├źn dat Porsche alleen sportwagens zou moeten maken of dat het Duits moet zijn om premium te kunnen zijn. Hier liggen kansen voor Volvo.
Volvo doet het gewoon goed, ik ben erg benieuwd naar de nieuwe XC90,en later dat S-V80

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).