Voor een exclusief autofeestje moet je bij Pixar zijn

Auteur: , 11 Reacties

Vergeet Frankfurt, Genève of Parijs. Pebble Beach? Mja, exclusief, maar ook drukbezocht. Nee, het echte exclusieve autofeestje wordt georganiseerd door...Pixar.

Jaguar XKSS

De animatiestudio, die bakken, maar dan ook echt bakken met geld verdiende dankzij de Cars-films, en dan vooral dankzij de merchandising die er uit voort kwam (iedereen die een kleine dreumes in de familie heeft weet wat ik bedoel), organiseert al twaalf jaar lang het zogeheten Motorama-evenement. Toegang? Alleen op uitnodiging.

Dit jaar had Wired het voorrecht om er bij te zijn, en er het volgende aan te treffen: Steve McQueens 1956 Jaguar XKSS (16 exemplaren gebouwd), Jay Leno’s 1966 Volga GAZ-21, maar ook twee Tesla Model X prototypes, een Cadillac ELR, en een Nissan Juke-R.

Jaoy Leno's Volga

Al met al een aardig gemeleerd gezelschap, en toch weer eens wat anders dan een standaard auto-evenement. Toegegeven: de Cartmanland-benadering (you can’t come!) doet het misschien wat bijzonderder lijken, maar het is toch een aardige ‘particuliere’ verzameling zo.

Eigenlijk hadden we ook nog wel Steve Jobs’ Mercedes SL verwacht, maar deze was niet van de partij. Foto’s!11 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Nissan Juke-R voor mij graag
@norge: kom op norge. Jij en ik hebben niet helemaal dezelfde smaak, maar dat je zo’n wansmaak had? Da wist ik niet.
@sjamp: de enige die bruikbaar is hier, en ik hou wel van aparte auto’s
@norge: Ah op die fiets! Apart is ie zeker die Juke, maar ’t lijkt soms wel een magneet die ‘R’ alleen omdat er zo’n dikke motor in ligt. Er is méér nodig om een auto interessant te maken.
@sjamp: Niet alleen de motor, de hele aandrijflijn van de GT-R ligt erin. Fun verzekerd dus. Ding ziet er alleen niet uit, maar da’s juist het lollige eraan. Ik volg @norge wel. Al ben ik wel van mening dat er meer leuks tussen staat.
Die Jaguar XKSS is echt ontzettend mooi. Oogt gedrongener en agressiever dan de E-Type maar nog steeds vloeiend en elegant. Echt een fraaie auto. Die ELR vind ik ook goed gelukt. Die hele designstijl van Cadillac vind ik wel mooi, lekker scherp.
“exclusief” ..

dat zou ik ook zeggen als er maar 23 toeschouwers op komen dagen ..

elk prut dorpje in NL krijgt nog een betere collectie bij elkaar ..
@lincoln: probeer het eens! Als het je lukt krijg je een euro van me
Als je de Jag van het lijstje af haalt, staat er bij de gemiddelde liefhebber dealer meer leuks op het terrein. Dus ja, invitation-only… niemand die er voor zou betalen om daarheen te gaan.
Natuurlijk was de SL van Jobs er niet. Die was niet van hem.
Dat filmpje van Jay Leno over zijn volga is leuk. Heb geen linkje paraat maar staat op YouTube.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).