Vrouw haalt mobieltje uit gecrashte auto, wordt aangereden

Auteur: , 24 Reacties

Het ging vannacht goed mis bij onze oosterburen.

Vrouw haalt mobieltje uit gecrashte auto, wordt aangereden

Mede als gevolg van lokale wegwerkzaamheden crashte vannacht een 26-jarige vrouw op de snelweg bij het Duitse Oberthausen. De auto kwam na aanraking met de vangrail terug de weg op, werd geschept door een ander voertuig dat niet meer kon remmen en belandde op z’n dak. Vervelend, maar het wordt nog gekker.

De vrouw die in eerste instantie de macht over het stuur verloor, bedacht plotsklaps dat haar mobieltje nog in de gebutste auto lag. In een poging haar Handy veilig te stellen werd de onfortuinlijke dame door een andere vrouw van haar sokken gereden. Beide dames raakten helaas zwaargewond, we hopen uiteraard dat ze er allebei snel weer bovenop komen. Zo blijkt maar weer dat auto’s en telefoons geen goede combo vormen. Alhoewel..?

Overigens gebeurden in korte tijd al meerdere ongelukken in de buurt van de werkzaamheden. Sterker nog: in twee maanden tijd vonden aldaar bijna 100 ongevallen plaats.

Foto via FFH.de24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik snap het op zich wel, zoeits schiet impulsief te binnen en doe je gewoon, helemaal als het veilig lijkt.
Zonder telefoon kun je immers ook een stuk minder je omgeving op de hoogte stellen. En jet praktische ongemak van je contacten missen is ook niet fijn.

Allemaal irrelevant als het gaat om zo’n zwaar ongeluk, maar als je ongeschonden uit je auto stapt, zou ik misschien hetzelfde gedaan hebben.
@granlusso: *stuk minder goed
@granlusso: Het praktische ongemak van zwaargewond in het ziekenhuis huis liggen en moeten revalideren is ook niet fijn. Als ze een kwartier had gewacht tot er een wegbeheerder of hulpdienst een zwaailicht voor had gezet, had ze op een -iets meer- veilige manier alsnog haar familie kunnen inlichten.
@phaeton: maar wat moet je doen om een wegbeheerders of hulpdienst in te schakelen??
Juist. Bellen. Hoe doe je dat?? Met je telefoon.
@badmat: en er is in het jaar 2016 absoluut niemand in de wijde omtrek die een mobiel heeft die eventjes kan bellen, al helemaal niet de omstanders die uit hun auto zijn gestapt omdat er net een zwaar ongeval heeft plaatsgevonden of mensen die het ongeluk voor hun ogen zagen gebeuren. Je kan ook totaal niet even 2 minuten wachten tot het verkeer is afgeremd en er een file heeft gevormd zodat de veilig de auto kan naderen.
Ik stel je voor in de toekomst wat meer na te denken voor je tot dit soort gevaarlijke conclusies komt, anders eindig je net zo als de bovenstaande mevrouw.
@badmat: Gaan ze in Duitsland ook die telefoonpalen langs de Autobahn verwijderen dan?
@roberto: als je weet dat je telefoon gewoon in je auto ligt, wat zou jij doen?? Wie weet hoe ver zo’n telefoonpaal staat. Ik zou m’n eigen telefoon gewoon pakken hoor, niemand zou verwachten dat dat zo fout afloopt.
@badmat: Zo’n groot land met zo weinig inwoners hè, dat Duitsland…
@phaeton: stel: jij wordt aangereden op de A13. Iedereen kan zien dat je niet gewond bent geraakt en dat je gewoon bij je auto staat. Zou jij je telefoon niet pakken, of zou je denken; ‘ach, genoeg mensen hier, iemand anders belt wel voor me.’???? als je dat denkt:: ga dan terug naar je sociale werkplaats.
@phaeton: Maar daar dacht ze ongetwijfeld niet over na, anders was ze wel blijven staan.
via Android app
Volgens mij kunnen werkzaamheden weinig aan doen dat een vrouw niet oplet. Desalnittemin triest verloop.
@stfu: ik denk dat het mobieltje ook de oorzaak was dat mevrouw (appende doos) de vangrail raakte. Het zal zeker niet de eerste x wezen dat dit gebeurd.
@leemster: daarbij hoop ik wel dat bijde dames genezen natuurlijk
In Duitsland zijn er ook altijd overdreven veel wegwerkzaamheden. Die ook nog eens eindeloos lang duren met slechte veiligheids maatregelen. Oppassen dus luitjes
Mooie boel weer. Hopelijk loopt het wel goed af met de dames, maar vraag me toch of dit niet allemaal gebeurde omdat ze in eerste instantie al met hun mobiel aan het kutten waren….
Auto stuk. Op de vluchtstrook zetten. Alarmlichten aan. Achter de vangrail. En daar blijven.
@pomoek: dit dus
Ik vind het ook altijd frustrerend als ik word gestoord tijdens het appen…
Ja dat was niet bijdehand .
Kan me heel goed indenken dat ze de telefoon heeft willen pakken om hulpdiensten te alarmeren en om haar familie te informeren.

Vanaf de zijlijn niet verstandig, maar als je net met de auto over de kop bent geslagen en je de schrik van je leven hebt gehad reageer je nu eenmaal anders. Hopelijk herstellen beide dames weer snel.
Dat is ook wel een beetje dom.
Vrouwen.
Oberthausen? Moet dat niet Oberhausen zijn?
Allebei dus niet opgelet..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).